De kinderen zijn net drie maanden thuis geweest en het is dus al terug zomervakantie. En deze zomervakantie is nog wat specialer dan gewoonlijk, want het zal voornamelijk een staycation verhaal worden. Wij trekken deze zomer opnieuw richting de Zwitserse bergen maar we plannen dus ook wel wat uitstapjes in eigen land.

Ik kan me inbeelden dat het zoeken is naar leuke uitstappen, hierbij deel ik graag enkele tips. Heb jij nog tips voor ons? Laat het me zeker weten

Ga naar een pretpark

Ik ben een pretpark fan. Ik kon mij vroeger geweldig amuseren in Walibi of Bobbejaanland en ook Europapark was een voltreffer. Maar met twee (kleine) kinderen kan het dus ook. Je zal alleen wat minder tijd doorbrengen in de rollercoasters.

Plopsaland

Een binnenkopper voor gezinnen met kleine kinderen. We deden Plopsaland De Panne en PlopsaCoo met de kindjes. Het spreekt voor zich dat beide parken super kindvriendelijk zijn en absoluut de moeite om een bezoekje te brengen. Ook voor jezelf zijn er leuke attracties.

PlopsaCoo vind ik trouwens echt een aanrader, zeker met de kleinsten. Het park is een stuk kleiner dan de versie in De Panne. En dus wel gezellig. Je kan meteen ook de Ardennen ontdekken.

Het leukste aan Plopsa is de smile op het zicht van die mannekes als ze Bumba, Maya of Mega Mindy zien verschijnen. Van ver dan toch. Van kortbij verandert die enthousiaste peuter in een die in je nek kruipt. Maar dat is ook schattig.

Walibi

Ik ging als tiener naar Walibi voor de rollercoasters. Ik had er eigenlijk geen idee van hoe kindvriendelijk dat daar is. Tot vorige zomer. Toen planden we een Mona-dagje in en trokken we met onze drietjes naar Walibi.

Walibi bouwde een nieuw stuk voor de kleinsten met speeltuinen, leuke attracties en een rollercoaster. Er is daar veel veranderd sinds mijn jeugdjaren. Mona had er de tijd van haar leven. De ‘boomstammetjes’ waren een giga hit. Het weer zat gelukkig mee die dag. Echt een aanrader voor kinderen vanaf 3 jaar (of vanaf 90cm).

Naar de dierentuin

Wij namen voor het tweede jaar op rij een abonnement op Zoo Planckendael/Antwerpen. Mechelen is voor ons helemaal niet zo ver en de nieuwe speeltuin is super leuk op een warme zomerdag. Ook voor Oscar, anderhalf, is een uitstap naar de Zoo heel fijn. Al blijven ze na een bezoek aan de olifanten, de leeuwen en de apen nog steeds het meest enthousiast over een loslopende eend.

Je weet niet welk dierenpark te kiezen? Lees dan zeker deze blog.

Kom naar Heist-op-den-Berg

Een daguitstap naar mijn hometown Heist-op-den-Berg kan ik ook ten zeerste aanraden. Het is niet Brugge of Gent, maar je gaat je er wel kunnen bezig houden.

Ga met de kindjes zeker eens langs bij kinderboerderij De Bollekeshoef. De kinderboerderij in onze straat opende vorig jaar de deuren. De kinderen kunnen er vrijuit spelen in de mega zandbak, speeltoestellen, springkastelen en een parcours volgen. Ze zijn omringd door unieke diertjes en ondertussen kan je zelf genieten van een drankje of hapje op het terras.

Moet je van wat verder komen raad ik aan om een bezoek aan de kinderboerderij te combineren met een wandeling in het bos van Hof ter Laken en een bezoek aan de Averegten. De Averegten is een super leuk bos waar je aan fijne wandeling kan maken, je kan iets eten/drinken in de brasserie terwijl je kinderen zich uitleven in de grote speeltuin. In natuurspeeltuin Hobbeldonk kunnen water- en modderliefhebbers zich volledig uitleven.

Als je op een zondag richting Heist-op-den-Berg komt, start je dag dan zeker op de voddenmarkt! Veruit de tofste markt van’t land.

Water-en modderpret in natuurspeeltuin Hobbeldonk in de Averegten

Ga eens naar Bokrijk

Een van onze favoriete daguitstapjes is er eentje naar Bokrijk. Je kan er naar het Openluchtmuseum (dat is waarschijnlijk al geleden van toen je er zelf ooit op schooluitstap ging), fietsen door het water of wandelen. Voor de kinderen is er een giga speeltuin.

Citytrip in eigen land

We hebben hier heel wat leuke steden waar je snel met de auto of het openbaar vervoer bent. Gent, Brugge of Brussel zijn uiteraard klassiekers. Maar zet Mechelen ook maar bij op dat lijstje. Mechelen is een hele mooie stad, kindvriendelijk met tal van activiteiten. Denk dan niet alleen aan Planckendael maar ga wandelen langs de Dijle, naar Technopolis of shoppen op de Bruul. Meer weten over Mechelen? Lees dan zeker de blog over Mechelen.

Blijven zwemmen, blijven zwemmen

Gaan zwemmen is hier altijd een topactiviteit met onze kindjes. Nu de zwembaden maanden gesloten zijn geweest is het dus tijd om er deze zomer weer in te duiken.

Zelf hebben we een abonnement bij Lago Lier. Die groep heeft, net zoals Sportoase tal van zwembaden verspreid over het land. Wij gaan de nieuwe Sportoase bij ons in Heist zeker eens uittesten.

Vergeet trouwens niet dat je ook in Center Parcs kan reserveren voor een dagje zwemplezier. En ook Plopsa heeft met Plopsaqua een waterpark in De Panne.

Ga wandelen of fietsen

Een dagje zwemmen, naar een dierenpark of pretpark is altijd leuk. Maar dat telt uiteraard al snel door met een gezin. Je kan het ook budgetvriendelijker houden door te gaan wandelen of fietsen. Je staat ervan versteld hoe mooi het in je omgeving is, hoeveel plekjes je nog kan ontdekken. Weet je niet waarheen? Kijk dan zeker eens voor wandel- of fietsknooppunten in je buurt. Dan moet je alleen de pijltjes volgen.

Onze favoriete plekjes om te gaan wandelen: De Kalmthoutse Heide, Averbode, Het Vinne in Zoutleeuw (ze zijn er nu wel aan het werken), de Vuurvlinderwandeling in Begijnendijk,…

Of ga wandelen in het mooie Borgloon. Vergeet zeker geen wijntje te gaan drinken in der zomerbar van Wijndomein Hoenshof.

Geniet van jullie zomervakantie en blijf veilig en gezond!

Wandelen aan de Vlooybergtoren