In de krokusvakantie kon je ons een midweek in Zeeland vinden. Na een tip van vrienden boekten we een verblijf in Roompot Nieuwvliet-Bad. Niet onze eerste keer Zeeland, wel onze eerste keer Roompot. En wat kan ik zeggen, we love Zeeland.

Hier onze tips voor een verblijf in Zeeland Nieuwvliet-Bad.

Roompot Nieuwvliet Bad

We verbleven in Zeeland in Roompot Nieuwvliet-Bad. Meteen onze eerste keer Roompot en zeker niet de laatste. Het lijkt een vrij nieuw park te zijn en het heeft ons echt kei hard verrast.

Je hebt veel keuze in je type verblijf. Omdat wij nogal last minute boekten was er al veel volzet en boekten we een lodge L4A comfort. Onze lodge bestond uit een leefruimte en keuken met vaatwasser, wasmachine en droogkast. Twee slaapkamers met telkens een eigen wastafel en douche. Perfect voor ons vier en meer dan voldoende comfort.

Verder kan je op het domein een restaurant vinden, een snackbar en een supermarktje. De kinderen kunnen zich uitleven in de binnenspeeltuin. We gingen ook elke dag – wij hebben twee waterkiekens – zwemmen. Er is een heel tof zwembad met glijbanen.

Er zijn overal kleine speeltuintjes om het domein en je kan er bijvoorbeeld ook fietsen huren en minigolfen.

Wanneer je in Center Parcs verblijft is daar eerder het concept om op het domein te blijven. Bij Roompot is je verblijf en het domein eerder je uitvalsbasis om de omgeving te ontdekken. Zo hebben we het in elk geval ervaren.

Maar dus, die omgeving.

Wandelen en fietsen

Vanuit je verblijf zit je op wandelafstand van het strand. En dat is meteen een super mooie wandeling. Wanneer je de brug oversteekt kom je via vlonderpaden meteen op het strand.

De omgeving is ook perfect om te fietsen. In Nieuwvliet-Bad is niet zoveel te zien. Je geraakt met de fiets makkelijk in bijvoorbeeld Cadzand. Het is er zo mooi fietsen! Als je je eigen fietsen niet kan meenemen kan je er ter plaatse trouwens op verschillende locaties huren.

Verdronken Zwarte Polder

Je kan dat vlonderpad waar ik het net over had volgen tot op het strand of een omweg maken door natuurgebied de Verdronken Zwarte Polder. Een wandeling van een goeie twee kilometer die perfect te doen is met kinderen. Een hele mooie omgeving en echt een aanrader om eens door te wandelen.

Groese Polder

Op onze eerste dag namen we de auto naar Groede – das echt vlakbij. Vanop de parking maakten we een wandeling door de Groese Polder. De wandeling is heel tof met kinderen maar staat niet echt super goed aangegeven.

De wandeling bracht ons over een hangbrug, door een weide met runderen via een vlot naar de speeltuin. Je kan best Google maps gebruiken om op deze punten te komen. Afsluiten deden we in een strandpaviljoen. Gotta love Zeeland voor die Strandpaviljoenen.

Geen lange wandeling en ook weer heel tof om met kinderen te doen. Met buggy iets lastiger met die hangbrug.

Groede Podium

Ook in Groede gingen we naar Groede podium. Een bijzonder plekje met bunkers uit de wereldoorlog. Maar ook vooral super veel spelplezier voor de kinderen. Speeltuinen, dieren… Zeker in de zomer ga je hier makkelijk je dag omkrijgen.

Ik kreeg de tip meermaals binnen via Instagram, dank daarvoor! Deze keer gingen we met de fiets.

Vlakbij Groede Podium kan je nog een leuk stuk Groese Polder ontdekken met water, boomstammen en een klimtoren.

Eten en drinken

Van al dat wandelen en fietsen krijgt een mens honger. Maar omkomen van de honger ga je in Zeeland zeker niet doen.

De Afslag in Breskens

Wij gingen eten in De Afslag in Breskens. Een restaurant waar je kan minigolfen en buiten kan spelen. Maar daar was het nog niet warm genoeg voor dus bleven wij gezellig binnen. Ook binnen is er een toffe, ruime speeltuin voor de kinderen. Die hebben we van een hele avond niet zoveel gezien eigenlijk. We hebben er heel lekker gegeten en de bediening was ontzettend vriendelijk.

Restaurant de Vijf Weeghen

We zijn ook gaan uit eten in de Vijf Weeghen. Ook hier hadden ze een kleine speelruimte – wel veel kleiner dan in De Afslag – voor de kindjes en hebben we lekker gegeten.

Strandpaviljoen Woest 17

Strandpaviljoen Woest 17 is op wandelafstand van het Roompot verblijf. Het leek ons nieuw of toch net vernieuwd. Een hele mooie plek, gezellig om iets te drinken en het eten zag er ook heel lekker uit. Op mijn to do voor ons volgend bezoek: een tafel boeken aan het raam bij zonsondergang.

Pure C

Totaal anders dan de vorige. Maar we waren dan toch in de buurt dus boekten we een lunch in Pure C. Het was intussen al tien jaar geleden dat we daar gegeten hadden. Mona en Oscar bleven enkele uurtjes bij onze vrienden en wij genoten van een heerlijke lunch.

Een dure lunch, dat ook wel. Er staan geen prijzen op de website van Pure C en wat googlewerk had me wijsgemaakt dat we voor een €55 een lunchmenu konden eten. Dat bleek niet zo correct te zijn.

Wa kost da? Wel, het menu Pure C is €220 per persoon. Dan heb je nog een menu Natuur met vier gangen aan €160 pp. Dit menu kan je nog uitbreiden met één of twee extra tussengerechten. Verder kan je kiezen voor aangepaste wijnen, er is ook een degustatie versie van die wijnen beschikbaar. De bob versie zeg maar.

Onze lunch in Pure C was duurder dan onze verblijf in Roompot. Maar wat een ervaring. Het is echt een prachtig restaurant en we hebben fantastisch lekker gegeten. Als je het geld er aan kan/wil geven is het dus zeker een aanrader.

Ook nog

We waren er maar een midweek dus we hebben zeker niet alle eet plekjes in de buurt kunnen ontdekken.

  • Piazza Italian Kitchen: hier fietsten we voorbij en dat zag er voor kinderen ook super tof uit. En een pasta of pizza smaakt ook altijd.
  • Strandpaviljoen Dok 14: kregen we vaker als tip binnen maar zijn we helaas niet geraakt.
  • De zes bochten: terug de grens over maar ook niet zo heel ver rijden. Ook altijd lekker en tof met kinderen.

Maar ook in Groede, Breskens en Sluis zijn tal van restaurants te vinden. Maar je kan ook perfect koken in je verblijf. Ga shoppen in een van de viswinkels in Zeeland en maak het thuis gezellig.

Wat kan je er nog doen

Je gaat je niet vervelen in Zeeland. Wij waren er in de krokusvakantie, dat was oke van weer maar dus zeker nog geen hoog zomer. In de zomer kan je perfect ook een tijdje doorbrengen op het strand. Daar was het nu nog wat frisjes voor.

Wat kan je nog doen in Nieuwvliet-bad?

  • Haaientanden zoeken op het strand. Op het strand in Cadzand en Nieuwvliet-Bad zijn veel fossielen van haaientanden te vinden. Voor het betere speurwerk met het blote oog of neem een zeefje mee.
  • Zeehonden spotten. Je kan vanaf het voorjaar een boottocht boeken om zeehonden te gaan spotten.
  • Nog met de boot kan je de oversteek maken naar Vlissingen.
  • Vergeet je loopschoenen niet, het is er zo mooi om te gaan lopen.
  • Ook Sluis is maar 10 minuutjes rijden. Daar kan je ook super lekker gaan eten en gezellig winkelen.

Nog meer Zeeland tips? Wij gingen ook al naar Schouwen-Duivenland en Domburg.