Comfortfood, ik ben er zot van. Chili con carne hoort in dat rijtje. Een verse homemade chili con carne gecombineerd met guacamole, wat zure room en tortilla chips en ik ben een gelukkig mens. Mijn liefde gaat ook door de maag, meevaller met mijn personal chef thuis.

Dit heb je nodig

Chili con carne

  • 1 wortel
  • 1 ui
  • 2 rode paprika’s
  • 2 tenen look
  • 750gr rundsgehakt
  • scheut rode wijn (de rest mag je zelf opdrinken)
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 1 blik tomatenpuree
  • 1 doosje passata
  • kipbouillon
  • 1 eetlepel van elk: komijn, tijm, oregano, kaneel en kurkuma

En voor de rest

  • 1 pak Poco Loco wortel wraps
  • een man die kan koken
  • om af te werken:
    • guacamole
    • zure room
    • gemalen cheddar
    • koriander

Zo maak je het

Chili con carne

  1. Bak het gehakt rul in een braadpan met een scheutje olie
  2. Voeg de fijngesneden groenten, de tomatenpuree en de kruiden toe
  3. Laat alles even meebakken en blus met rode wijn
  4. Voeg de tomatenblokjes en -passata toe, daarna vul je aan met kipbouillon tot je een mooie consistentie hebt
  5. In de oven mét deksel: 1u op 160° of gewoon zacht laten sudderen op het vuur voor 1u

Poco loco wortelwraps

  1. Snij de poco loco wraps in stukjes ter grootte van nacho’s
  2. Leg ze op een bakplaat met boterpapier
  3. Bak deze in de oven op 180° voor ongeveer 10 minuten of tot ze lekker krokant zijn

Afwerken en serveren

  1. Doe de chili con carne in een ovenschaal
  2. Kruimel ongeveer 1/3de van de gebakken wraps en strooi deze samen met wat gemalen cheddar over de ovenschaal
  3. Zet onder de grill tot je een mooi korstje hebt
  4. Serveer en geniet!

Meer inspiratie met de nieuwe wortel – of rode bieten wrap van Poco Loco? Check dan zeker de site!

Hoe ik het eet: met de wortelwrap als nacho’s om te dippen in de chilli, avocado en zure room
Hoe hij het eet: als wrap met alles erop en eraan