Wij zijn van de Kempen. Geboren en getogen. En we wonen hier graag! Maar de Kempen is groot en wij gingen een ander stukje Kempen ontdekken. We trokken voor een weekend richting Arendonk en hadden daar, kortbij huis, een fantastisch weekend weg.

Wij zijn graag weg, dat is geen nieuws voor wie hier al een tijdje volgt. We hebben niet bepaald een zittend gat en houden wel van wat activiteit. Zwemmen, fietsen, wandelen. Maar we lassen graag wat rustmomentjes in. Om lekker te eten en te praten over vanalles en nog wat. En ik slaap ook echt héél graag. Vanalles wat dus, moeilijke mensen zijn wij niet. En het weekend Kempen was er eentje met een prima afwisseling tussen activiteiten, rust en actie. Zo een weekendje dat je eigenlijk zelf ook eens moet inplannen.

Verblijven in de Kempen

De uitvalsbasis van onze weekend Kempen was vakantiehuis De Woets. Een vakantiehuis dat nog meer enkele maanden geleden zijn deuren opende. De Woets ligt in natuurgebied de Rode Del in Arendonk, op een voormalige dynamiet fabriek. Alles dus voor een explosief weekend (sorry!).

Het huis is ruim, praktisch ingericht en super mooi gedecoreerd. Buiten is er een vijver, een speelbos én een hottub. Het is de perfecte plek om de omgeving te verkennen. Maar ook om tot rust te komen. De kinderen speelden in het speelbos, we bbq’en, praatte bij en sloten de dag af in de hottub. En we hebben zalig geslapen. Ze hebben echt aan alles gedacht daar in De Woets in Arendonk!

Wat te doen in de Kempen

Fietstocht langs Het Bels Lijntje

Het Bels Lijntje was ooit een spoorlijn, vandaag een populaire, groene fietsweg tussen Tilburg
(NL) en Turnhout (B). Sinds het einde van de twintigste eeuw is het Bels Lijntje een fietsroute.

Het werd een fietstocht van een 35km – elektrisch, want we hadden kinderen achterop – door het groen, langs het Vennegebied en op tijd een ijsjesstop.

Te volgen knooppunten: 1 – 2 – 3 – 5 – 87 – 8 – 99 – 10 – 31 – 31 – 7 – 13 – 3 – 2 – 1

We huurden de fietsen bij Gustaaf klimt – wat er ook heel plezant uit zag. Knooppunt 1 was vlakbij.

Het Grave Ravenpad

Wij wandelen graag, Mona en Oscar zijn niet altijd even enthousiast. Toch niet als het een gewone wandeling is. Als het met opdrachtjes is of wat avontuur en niet te ver zijn ze meestal wel makkelijker aan de waggel te houden.

Het Grave Ravenpad in het gewestbos van Ravels is zo Mona en Oscar approved wandeling. Tijdens een wandeling van 2,5km krijgen de kinderen 10 opdrachtjes en verhalen. De raaf wijst je de weg.

Je kan gratis parkeren aan het boshuis en daar ook meteen een gratis boekje meenemen met de route, het verhaal van De IJle Prijen en het Witte Raafje en erfgoedweetjes

Picknicken tussen de alpaca’s

We werden bij Sandra verwelkomend voor een picknick tussen de alpaca’s. Negen alpaca’s om precies te zijn. Tijdens een gezellige picknick leerden we veel bij over die fluffy dieren. Nadien was er tijd om te knuffelen en de alpaca’s wat af te koelen met de tuinslang.

Sandra en haar man zijn ontzettend lieve mensen met een heel groot hart voor hun dieren. De liefde en passie sprong ervan af als ze erover aan het praten waren. Als ik Mona had laten doen had ze alpaca Oli in de koffer gestoken.

Je kan op de alpacaweide enkel terecht na reservatie.

De Lilse Bergen

De Lilse bergen is een recreatiedomein. We hadden geluk met het weer en de zwemvijver was de perfecte afkoeling. Er is een grote speeltuin – waarvan een stuk in en op het water.

Tel daarbij ook de extra randanimatie zoals het waterpark, wateractiviteiten, de minigolf, de minicars, de go-carts en de trampolines en het wordt een namiddagje van keuzes maken.

Je kan er ook kidsproof wandelen, daarvoor komen we zeker nog eens terug! Keep you posted.

Waar te eten in de Kempen

Kempenaars houden van lekker eten en ze kunnen het ook goed klaarmaken. Alé, ik behoor vooral tot die eerste categorie. Je moet ons niet allemaal over dezelfde kam scheren. Maar soit, je zal geen honger hebben.

Enkele suggesties in de buurt:

  • Kurt & Co: hier bestelden we voor onze eerste avond Tapas. En die was echt top!
  • Vaneleke: ijsjes van schapenmelk om even te pauzeren tijdens je fietstocht.
  • Tantie: een gezellig koffiehuis in Ravels. Ze leveren ook een lekker ontbijt aan huis.
  • Je kan natuurlijk in De Woets ook zelf koken. Of nog beter: de BBQ aansteken.

Weekend in de Kempen

We wisten natuurlijk al wel dat de Kempen een mooie regio is, dat er veel te doen is en dat het uitermate sympathieke mensen zijn met het mooiste dialect. Toch heeft ons weekend ons verrast. Je hoeft het niet altijd ver te gaan zoeken om lekker te eten of in een mooie natuur terecht te komen. We hebben zoveel moois gezien en vooral een hele fijne tijd samen doorgebracht. Super hard gelachen met ons vier, Mona en Oscar die de bossen introkken met hun twee, mijn man en ik die onder de sterrenhemel in de hottub de dag konden afsluiten.

Ondertussen zijn we weer thuis in ons eigen stukje Kempen met prachtige herinneringen aan ons weekendje weg.

Ook zin in een weekendje Kempen, laat je hier inspireren.

Meer foto’s en video’s: check dan zeker dit Instagram hoogtepunt.
Nog meer weekendinspiratie, kijken dan zeker hier.