Ik ben een grote fan van vol-au-vent, koninginnenhapje, vidéeke, … Een absolute klassieker met ballekes, kip en champignons. Sinds de start van 2020 eten wij minstens één keer per week vegetarisch en deze keer toverde manlief een vegetarische versie van deze klassieker op tafel. Het is niet helemaal hetzelfde, maar wel lekker en zeker eens het proberen waard, de vegetarische vol-au-vent.

Dit heb je nodig :

Dit heb je nodig voor vier porties vegetarische vol-au-vent:

  • 1 bakje champignons
  • 25 cl Alpro Cuisine
  • 4 dl groentebouillon
  • 2 pakjes kipstuckjes/poulettekes van de vegetarisch slager
    (wij vonden het bij Albert Heijn)
  • 1 pakje groentenballekes
  • 1 soeplepel bloem
  • scheutje zonnebloem olie
  • peper en zout
  • sap van een halve citroen

Zo maak je het:

  1. Zet een kookpot en een anti-kleefpan op middelhoog vuur, doe in beiden een scheutje olie.
  2. Snijd de champignons in stukjes en bak deze aan in de kookpot, bak ondertussen de kipstuckjes in de pan.
  3. Blus de champignons met het citroensap, wanneer al het sap weg is kan je de bloem toevoegen en even laten bakken.
  4. Bevochtig met de groentebouillon, en voeg de kipstuckjes en de balletjes erbij. Als laatste giet je er ook de Alpro Cuisine bij.
  5. Laat alles even doorkoken en indikken, kruiden met peper en zout.

Wij serveerden er een vidée koekje, aardappelfrietjes uit de oven en een slaatje bij.

Smakelijk!

Laat je me weten wat jullie ervan vonden? Tag me gerust in je creaties!