Na onze eerste keer op latten met Intersoc in Zinal gingen we de piste van Flims verkennen. Tijdens onze week ski logeerden we in Intersoc Grand Hotel Surselva. Een mooi hotel dat we later ook nog eens opnieuw bezochten in de zomer

Grand Hotel Surselva

Dit Intersoc hotel is een van de kleinste uit het aanbod. Een mooi hotel met ruime kamers en het allerlekkerste eten. De prachtige Caumasee is vlakbij. 

Het hotel heeft een kleine wellness met zwembadje dat je met kleine groepen kan reserveren. Ideaal om te ontspannen of wat op te warmen na een winterse dag buiten. 

Skiën in Flims 

Het hotel ligt op een afstandje van de pistes. De kindjes worden met Intersoc busjes naar de piste gebracht. 

Je wandelt 5 minuutjes richting de bushalte. De bus zet je na 5 minuten af aan de kortst bijzijnde skilift. Beneden aan de skiliften zijn de pistes voor de kleinsten. Met de lift doe je er ongeveer 20 minuten over om boven te geraken. Ik vond die afstand soms wel wat veel. Zeker als je ‘s middags graag even over en weer komt naar het hotel. 

Flims is een prachtig en zeer uitgebreid skigebied waar je makkelijk je dagen zal gevuld krijgen. Dat merk je ook wel aan de prijs van de skipas 😉

Wat als je niet wil skiën? 

In de regio Laax-Flims is er ook naast skiën in de winter vanalles te beleven. Gelukkig. Want Mona en Oscar hadden het echt niet op die latten begrepen, de alternatieven om toch van de omgeving te genieten waren dus meer dan welkom. 

Zo kan je de Boomtoppen Wandeling gaan doen, of gaan springen/spelen in het Kids Freestyle Academy Flims. Ook wandelen in de regio is een absolute aanrader. Maar het grootste succes was hier toch wel het slee parcours.

Sleeën van de Foppa 

Je kan een sleetje huren in het hotel of aan de piste zelf. De zetellift neemt je mee naar Foppa en van daaruit is het 3km met de slee naar beneden glijden. Mispak je niet, dat gaat best snel. We haalden vlotjes de 45km/uur, voorzie dus aangepaste kledij en een helm. En eens beneden kan je gewoon weer omhoog met de lift. Aanrader! 

Met Intersoc in Flims 

Ook in Flims kan je genieten van de gekende Family Intersoc formule. Je skimateriaal kan je huren in het hotel. Als je botten dan toch niet goed blijken te zitten of je latten zijn te lang/te kort kan je gewoon ruilen. Heb je als volwassene les nodig om te leren skiën of je techniek te verbeteren? Dat regelt Intersoc met de zwitserse skischool. Kinderen krijgen les van Vlaamse Intersoc skimonitoren volgens leeftijd en ervaring. Voor kindjes die niet skiën is er opvang. Elke avond is er animatie voor de kinderen en je zet verder gewoon je voeten onder tafel om je calorieën aan te vullen van al dat skiën. Je verblijft op basis van vol pension. 

Alle info over de Intersoc winterbestemmingen, periodes en prijzen kan je hier vinden.