Na vier zomers en drie winters zijn we intussen ervaren Intersoccers geworden. Na een zomer in St. Moritz, Leysin, Bad Hofgastein en Zinal was Flims de enige zomerbestemming in Zwitserland en Oostenrijk die we nog niet bezochten in de zomer. Bij deze kunnen we ook bij Flims een vinkje zetten.

Grand Hotel Surselva

Grand Hotel Surselva is één van de kleinste Intersoc hotels. Het is een mooi hotel, gelegen aan de rand van het woud, op wandelafstand van het Caumameer en kortbij de bushalte.

We hadden een ruime kamer met een balkon en ruime badkamer. Het hotel heeft ook een wellness die je met max 8 personen kan boeken. Ook een troef!

Intersoc, dat is altijd lekker eten. Maar het hotel in Flims steekt er toch wel echt bovenuit. De ervaring die we daar hadden tijdens onze wintervakantie werd afgelopen zomer bevestigd.

6 dingen om met kinderen te doen in Flims

We deden met Mona en Oscar enkele wandelingen en dat ging eigenlijk verrassend vlot dit jaar. Zelfs met Oscar. Maar ook naast het wandelen is er in Flims veel samen met je kinderen te beleven.

Kids Freestyle Academy Flims

De Freestyle Academy in Flims is de plek waar je naartoe moet als je kinderen zich eens goed willen uitleven. Of als het weer niet zo best is. Het is een soort binnenspeeltuin, maar dan veel cooler. Met springkussens, een skateparcours en trampolines.

Bouw een bootje en ga varen op de Connbächli

Een topactiviteit voor die van ons was ongetwijfeld de Connbächli. In de club hadden ze een bootje gemaakt met een touwtje aan en daarmee zijn we het bergriviertje afgestapt. De kinderen hebben nog nooit zo vlot gewandeld en ik vond het zelf ook zeer amusant. Kleine tip: met een eierdoos als boot geraak je nog niet halfweg.

Freestyle Laax

In Laax – een 10min rijden van het hotel – het je het Freestyle park. Je kan hier (loop-)fietsen of een step huren of je eigen materiaal meenemen. Er ligt ook wat speelgoed op het terrein dat je mag gebruiken. De kinderen kunnen rondrijden terwijl je zelf geniet van een terrasje.

Baumwipfelpfad Laax

Vlakbij de freestyle is de ingang van het baumwipfelpfad, of boomtoppenwandeling. We deden deze ook al eens tijdens onze wintervakantie maar het parcours heeft intussen wat extra animatie gekregen. Zo kan je er een houten bal kopen om dan onderweg spelletjes mee te spelen. Het is het langste boomtoppenpad ter wereld. Heen en terug ben je zo een 3km onderweg. Op het einde kan je met een super toffe glijbaan naar beneden. Voltreffer deze!

Suppen op het Caumasee

De Caumasee ligt op een 10 minuutjes wandelen van het hotel. Het is een prachtig azuurblauw meer. Het uitzicht is echt super mooi! Je kan er gaan zwemmen, waterfietsen of een supboard huren.

Met de trein door de Rijnkloof

De Rijnkloof is een zeer uniek gegeven in Flims. Wandel zeker eens naar Il Spir voor een prachtig uitzicht op de Grand Canyon van Zwitserland. Je kan ook kiezen voor een route door de Rijnkloof. Dat kan je al wandelend of je kan gaan raften. Maar ook met de trein is het heel fijn om te doen.

Met twee op wandel

Intersoc, dat zijn kinderclubjes. Per leeftijdscategorie kunnen kinderen zich daar een halve of een hele dag gaan amuseren met leeftijdsgenoten en Vlaamse begeleiding. En ook wij maken daar soms dankbaar gebruik van. Zo gaan wij elke Intersoc vakantie één of twee keer op wandel zonder de kindjes. We kiezen dan een iets zwaardere wandeling uit waar we hun toch geen plezier mee zouden doen.

Deze zomer in Flims viel de keuze op Trutg Dil Flem.

Trutg Dil Flem

Deze wandeling brengt je langs de Flims-waterweg naar de bron van de Flem. Je wandelt langs unieke ravijnlandschappen en steek 7 bruggen over van de hand van de beroemde bruggenbouwer Jürg Conzett. Wij startte de wandeling met een kleine omweg langs de waterval van de Segnesboden. Aanrader!

Via Ferrata Pinut

Ik trok er ook een dagje alleen op uit. Of met de Intersoc groep. In Bad Hofgastein deed ik voor het eerst een klettersteig of Via Ferrata. Ik vond dat toen zo leuk. Maar Wesley heeft hoogtevrees en de kindjes zijn nog te klein, het werden dus enkele uren voor mijzelf. Van de hele periode koos ik wel een compleet uitgeregende dag om naar boven te klefferen. En eens boven bleek het dan ook nog eens te sneeuwen. Maar wat een ervaring. Als je houdt van een uitdaging en wat avontuur is de Via Ferrata Pinut echt een aanrader als je in Flims bent. Als je hoogtevrees hebt blijf je er beter van weg! Onderschat hem ook niet, het is meer wandelen dan klimmen.

De Via Ferrata Pinut is de oudste van Zwiterland – gene paniek, het is gerenoveerd. Technisch is het niet zo heel moeiijk. Ervaring is geen noodzaak.

Intersoc Flims

Onze zomervakantie met Intersoc in Flims was opnieuw fantastisch. Ondertussen voelen die bergen en de Intersoc hotels aan als thuiskomen. Na een hele heftige periode hier was de rust in de bergen helend. Een zomervakantie in de bergen staat hier intussen al enkele jaren vast in de vakantieplanning en we zouden het niet meer kunnen missen.

Heb je zin om met Intersoc op zomervakantie te gaan maar twijfel je nog naar welke bestemming? Lees dan zeker hier verder.