Wanneer we écht officieel een koppel werden, weten we eigenlijk niet. We hebben samen beslist dat onze eerste kus ergens 4 juni 2006 was. Dat werd dus de dag. Op 4 juni 2015 trouwden we voor de wet, de dag erna met ceremonie en feest. Maar die 4 juni is dus de verjaardag van onze relatie, van ons huwelijk. We vieren dat elk jaar wel. De ene keer wat groter en uitgebreider dan de andere. In 2023 maakten we er een weekendje van. Een weekend Parijs met ons tweetjes, dat was zijn kerstcadeau voor mij.

Hotel Le Notre Dame Saint Michel

We zijn met de auto naar Parijs gereden. Dat was goedkoper dan de trein. Bovendien lag mijn mama die periode in het ziekenhuis. We hadden van de dokter een ‘go’ gekregen om naar Parijs te gaan. Maar we wilden graag de flexibiliteit om snel terug thuis te zijn indien nodig.

We kozen voor hotel Le Notre-Dame in Parijs. Vlakbij reserveerden we een plekje in de ondergrondse parking.

Het hotel is nogal bijzonder ingericht. Zeer kleurrijk vooral. Een beetje ‘erover’ maar dat maakte het eigenlijk heel charmant. Vanuit onze kamer hadden we zicht op de Notre Dame en onder ons maakten ze de beste wafels van Parijs. Enfin, volgens henzelf. Het smaakte in elk geval.

Verplaatsen in Parijs

Parijs is een grote stad. Ik had mij daar wat aan mispakt. In mijn herinneringen van onze school uitstap naar Parijs hebben wij op één dag het Louvre, de Eifeltoren en Montmartre te voet bezocht. Ik denk niet dat ik me dat allemaal nog juist herinner. Die uitstap is ook al wel 25 jaar geleden.

Maar dus. Parijs, grote stad. Je kan je makkelijk verplaatsen met de metro. Maar daar zijn we zelf niet zo geweldig goed in. En je ziet dan ook wel echt niks van de stad. We kozen voor de deelfietsen en deelsteps en dat ging helemaal prima. Het is wel niet zo goedkoop. Denk dat we alles samengeteld wel een €150 betaald hebben aan de fietsen en steps.

De hop on-hop off bus is ook een optie. En wandelen kan natuurlijk ook altijd.

Met de fiets door Parijs

In Rome boekten we een fietstocht met Baja Bikes en dat deden we opnieuw in Parijs. Zo zonder kinderen ging dat verrassend vlot. Onze Nederlandstalige gids nam ons als fietsend langs de highlights van Parijs. We vinden dit echt een topmanier om een stad te verkennen.

De Eifeltoren op

We waren al enkele keren in Parijs geweest maar nog nooit op de Eifeltoren. Enkele dagen op voorhand boekten we onze tickets om tot op het tweede platform te gaan. Met de lift naar boven, we namen de trap naar beneden. Voor een man met hoogtevrees was dit ver boven zijn comfortzone. Maar het uitzicht maakte heel veel goed. We stopten ook even in de bistro op de eerste verdieping voor een dessertje. Als je daar gaat, betaal je vooral voor de locatie en het uitzicht. De chocolade chip cookie was teleurstellend droog. Al een geluk had ik een glas champagne om het door te spoelen.

Zeker doen in Parijs

Parijs en haar highlights spreken voor zich. De Eifeltoren, het Louvre, Montmartre, … Je kan moeilijk in Parijs geweest zijn zonder hier eens langs te lopen. Ons weekend bracht ons ook op iets minder gekende plekken.

Parc de Belleville

We namen de deelfiets richting het park en het was het tochtje wel waard. In het park zelf zijn toffe speeltuinen, maar die konden we deze keer zonder kinderen gewoon passeren. Er hangt een speciale sfeer. Het park is wat verloederd. Rond het park wordt de leegstand gekleurd met graffiti.

Van boven in het park heb je een prachtig panoramisch uitzicht over te stad. Ben je in Parijs en heb je wat tijd is dit zeker de moeite waard!

Wandeling over de oude spoorlijn

De Promenade Plantée, ook wel bekend als Coulée Verte, ligt bovenop een oud spoorwegviaduct en bevindt zich tien meter boven straatniveau. Je kunt hier een prachtige wandeling van ongeveer vijf kilometer maken waarbij je bent omringd door natuur en mooie uitzichten over de stad. Tussendoor kun je hier en daar afdalen naar straatniveau. Het geeft een heel andere kijk op de stad.

Eten in Parijs

  • Aux Deux Amis: vlakbij Parc de Belleville. Heerlijke luch gegeten hier.
  • Gargouille: sharing concept met Mediteraase invloeden, top!
  • Bouillon Pigalle: Eenvoudig restaurant met typische Franse keuken. Lekker en niet duur.
  • Le Capitaine Fracasse: een diner cruise over de Seine. Heel gezellig en romantisch om over de Seine te varen bij zonsondergang. Het eten was oké, maar nu ook niet top.

We hebben echt genoten van ons weekend Parijs terwijl onze kindjes in goede handen van mijn zus waren. We hebben die twee wel gemist. Maar zoveel fietsen en wandelen, ze zouden niet bepaald enthousiast geweest zijn. Daar en dan beslisten we om vanaf nu elke jaar enkele dagen onder ons weg te gaan. Met kerst lagen er vliegtuigtickets onder de boom. Onze negende huwelijksverjaardag vieren we in juni in Ibiza.