Twaalf jaar geleden reisden mijn man en ik al eens naar Thailand. Kiezen is verliezen en Chiang Rai hebben we toen overgeslagen. Maar die fout maakten we deze keer niet. Vanuit Bangkok vlogen we naar Chiang Rai, voor twee nachten in deze bijzondere stad.

Van Bangkok naar Chiang Rai

Vanuit Bangkok geraak je best makkelijk in het noorden van Thailand. De meeste reizigers kiezen voor Chiang Mai en skippen dus Chiang Rai. Wij vlogen vanuit Bangkok. Je kan ook de nachttrein nemen maar dit werd ons door verschillende mensen afgeraden. Het zou niet de beste nacht van je leven zijn en dus wat te vermoeiend voor de kinderen. Die vlucht hadden we een goeie maand op voorhand vanuit België vastgelegd. Wij vlogen met Thai Airways. Maar er vliegen dus wel verschillende vliegtuigmaatschappijen. Je moet wat bekijken in functie van welke vlucht voor jou het beste past.

Chiang Rai is meteen een heel pak rustiger dan Bangkok. Al zal je je hier niet vervelen.

Wat Huay Pla Kang Chiang Rai

Wat Huay Pla Kang of ’the Goddess of Mercy’. Een gigantische witte tempel op een heuvel, met daarnaast nog twee kleinere tempels. Betaal zeker die euro om met de lift tot boven te gaan van waaruit je een mooi uitzicht hebt vanuit het derde oog. Absoluut een must visit als je in Chiang Rai bent.

Lalitta Café

Kortbij Wat Huay Pla is het Lalitta café. Een picture perfect café vol groen, bloemen en een waterval. Je betaalt een kleine toegangsprijs maar die krijg je in korting wanneer je iets eet en/of drinkt. Wij hebben er lekker gegeten en het is er echt prachtig.

Wat Rong Suea Ten

Wat Rong Suea Ten of de blauwe tempel. Bij aankomst zal je zien dat hij zijn naam niet heeft gestolen. Het was meteen Oscar zijn favoriete tempel, geheel in zijn lievelingskleur. Wij waren er net rond zonsondergang, wat de plek nog nét dat beetje mooier maakte.

Wat Rong Khun

Wat Rong Khun of de witte tempel is de meest bekende tempel uit de regio. De tempel is volledig wit – uhuuu – en met spiegeltjes bewerkt. In en rond de tempel zie je verschillende verwijzingen naar iconische figuren en films. Het is nogal een atypische tempel maar wel heel mooi.

Singha Park

Nog zo een aanrader in Chiang Rai is het Singha Park. Wij huurden een golfkar om het park te verkennen. De rit van een kilometer of vier neemt je langs velden, bloemen, een uitkijktoren, een mini-zoo en theevelden. Drink er zeker een ijsthee, die was super lekker. En de Singha Yuzu Lemon soda was mijn favoriete drankje in Thailand.

Cat ‘n’ a cup kattencafé

We gingen een koffie drinken in het Cat ‘n’ cup kattencafe. Mona en Oscar vonden dat helemaal geweldig.

Van tempel naar tempel

Ook in Chiang Rai gebruiken we de app Grab om ons te verplaatsen. Makkelijk, altijd een deftige auto, betrouwbare chauffeur en helemaal niet duur.

Waar verblijven in Chiang Rai

Ook hier boekten wij ons hotel met booking.com. We regelden trouwens ook via Booking de transfer van de luchthaven naar het hotel. Zo is het zorgeloos aankomen op de luchthaven en ben je snel in je hotel geïnstalleerd.

Wij verbleven in het Nakaraj Princess Chiang Rai hotel, een gouden paleis. Het is op z’n minst bijzonder te noemen en je moet er wat in groeien. Maar het was proper, goed gelegen, niet duur en de mensen waren super vriendelijk.

In Chiang Rai is er een night market. Ideaal om souvenirs te shoppen of een hapje te eten. Geen zin in Thais? Dan is Ribs&Co een goed idee.

Na Chiang Rai reisden we verder naar Chiang Mai.
Meer foto’s en video’s? Check dan zeker mijn Thailand hoogtepunt op Instagram