Na een korte vlucht uit Chiang Mai landden we in Phuket. Hier werden we opgewacht door onze transfer om nog een tweetal uurtje door te rijden naar onze volgende bestemming, nationaal park Khao Sok. We verbleven eerst twee nachten in de jungle bij Our Jungle Camp en daarna een nacht op het Cheow Lan meer. 

Khao Sok 

Khao Sok is een Nationaal Park in Thailand en het zou ook een van de mooiste zijn. We kunnen het niet echt vergelijken, maar we waren in elk geval wel serieus onder de indruk. Het is een van de grootste en oudste regenwouden ter wereld. In Khao Sok National Park ligt het Cheow Lan meer, een stuwmeer omringd door kalkstenen rotsformaties. Waarmee het echt aanvoelt alsof je door een schilderij reist. Sla Khao Sok dus zeker niet over tijdens je Thailand reis. 

Our Jungle Camp 

We verbleven de eerste twee nachten in de jungle van Khao Sok in Our Jungle Camp. Een ecoresort op enkele minuutjes van Khao Sok dorp. We verbleven in een treehouse met buitendouche waar we ‘s morgens door de apen werden gewekt. 

Ik was helemaal in mijn element. Veel groen, water en natuur. Heerlijk om hier terecht te komen na Bangkok, Chiang Rai en Chiang Mai. 

Het was ook tijd om wat te vertraging. We hebben hier vooral heel lekker gegeten, veel Uno gespeeld, een beetje gewandeld en wat gezwommen in de rivier. Wanneer het water hoog genoeg staat kan je hier ook gaan tuben. Our Jungle Camp biedt verschillende activiteiten en excursies aan moest je het toch wat actiever willen aanpakken daar. 

Ik ging wel met Mona op mama-dochter date. Wij gingen, samen met een gids en een kleine groep, op night safari in het nationaal park. Met een zaklamp gingen we op zoek naar apen, schorpioenen, slangen en héél véél spinnen. Met het inkomticket dat je dan koopt, kan je de dag erna trouwens opnieuw binnen. 

Onze jongens? Die tarzans bleven in de bar van Our Jungle Camp. 

Overnachting op het meer 

Toen ik ons verblijf in Our Jungle boekte, boekte ik er meteen de excursie met overnachting op het meer bij. Al kan je dat ook ter plaatsen nog beslissen/boeken, maar dan moet je wat geluk hebben dat er nog plaats is. 

Na het ontbijt lieten we onze valiezen in de bagageruimte achter en pakten we het meest noodzakelijk in onze rugzakken in. Na een uurtje met de shuttle kwamen we aan bij een homestay. Hier kon je anderhalf uur mee gaan wandelen met de groep en de gids, gevolgd door een lunch. Dan ging het richting de pier waarna het nog een uurtje op de longtail boot richting Keereewarin ging. Kleine tip, ga vooral de boot zitten of/of neem oordoppen mee. Zo een longtail boot ziet er heel idyllisch uit maar het maakt geweldig veel lawaai. 

In Khao Sok kan je op enkele plaatsen op het Cheow Lan meer logeren. Het onze was dus Keereewarin. Je overnacht hier op een drijvend huisje dat basic maar netjes is ingericht. Vanop je terras kan je rechtstreeks het water in, wat trouwens behoorlijk warm was. Wij hebben onze tijd hier doorgebracht met een boottocht, kajak, eten en zwemmen. Dat is trouwens allemaal in de prijs inbegrepen. 

Nog een tip: zet je wekker met zonsopgang en doe een duik in het water wanneer de zon opkomt. Veel magischer dan dit gaat het niet meer worden. 

Na de lunch was het tijd om met de longtail boot terug naar de pier te varen. Hier stond onze taxi ons op te wachten mét onze valieren om ons naar onze laatste bestemming, Koh Lanta, te brengen. Die taxi hadden we aan de receptie van Our Jungle Camp geregeld. 

Khao Sok was voor mij de mooiste bestemming van onze Thailand reis. Als we ooit terug naar Thailand gaan staat Khao Sok zeker weer op mijn wishlist en misschien zelfs enkele dagen langer.