Op 4 juni vieren wij onze huwelijksverjaardag. Dat vieren deden we hier altijd al wel. Meestal met een etentje en een cadeautje. Vorig jaar besloten we de cadeautjes achterwege te laten en gingen we met z’n twee op weekend naar Parijs. Dat is ons zo goed bevallen dat we dat dit jaar gewoon herhaalden. En dit keer ging het richting Ibiza.

Ibiza vibe

Het was niet onze eerste keer Ibiza, wel de vijfde keer. Normaal gaan we niet echt zo vaak terug naar dezelfde plek, maar voor dit eiland maken we graag een uitzondering. Het is niet ver vliegen, het is een klein eiland en makkelijk met de huurauto te ontdekken, prachtige stranden en heerlijk eten. Die Ibiza vibe is echt een ding.

We waren drie nachten in Ibiza en dankzij goede vluchturen waren dat vier volledige dagen. Omdat we er al zo vaak zijn geweest hadden we niet echt de drang om heel veel te bezoeken. Het werd dus wel echt een rustig weekendje.

Het hotel

We verbleven in hotel Melia Ibiza, een adults only hotel. Want als mijn eigen kinderen niet mee mogen… Het hotel is gelegen in Santa Eulalia, aan de Oostkant van het eiland. Santa Eulalia heeft een haven, een gezellig dorp en een lang zandstrand. Je zit hier ver weg van party Ibiza en toch maar op een half uurtje rijden van alles.

Het hotel was zalig. We hadden een hele ruime, mooie gedecoreerde kamer voorzien van Rituals producten. En een prachtig uitzicht op het zwembad en de zee. De nachten waren stil. Waarna we rustig wakker werden en onze tijd namen om uitgebreid buiten te ontbijten. Het ontbijt was zeer uitgebreid en kwalitatief. Aan het hotel is een grote gratis parking. Na het ontbijt kan je dus je wagen nemen om het eiland te gaan verkennen, of gewoon aan het zwembad gaan liggen. Jij kiest.

Doen in Ibiza

Sup Ibiza

We zochten iets actief in Ibiza. Je kan er bijvoorbeeld prachtig wandelen. Maar dan moesten we nog extra wandelschoenen enzo meenemen. We twijfelden tussen een mountainbike tocht met een E-bike of suppen. Het werd het laatste.

We boekten met Sup Ibiza. Afhankelijk van de zee en wind krijg je de avond voordien je vertreklocatie doorgestuurd. Voor ons was dat Cala Xarraca. Van daaruit gingen we twee uur suppen. Ik vond het mega rustgevend omdat ik me echt wel moest focussen om niet te vallen – zo warm was de zee nog niet. Echt een aanrader!

Las Dalias

Wanneer je in Ibiza bent mag een hippie markt zeker niet ontbreken. Er zijn er verschillende op het eiland, bekijk zeker de openingsuren. Er is veel handgemaakt, maar dat betekent niet altijd handgemaakt in Ibiza. Ze durven ook goed doorrekenen. Zo zag ik er heel wat broeken aan €25 die je in Thailand voor €2 koopt. Maar het is gezellig en je zal er zeker enkele toffe kledingstukken, juwelen en souvenirs vinden. Zo mag een armbandje van Las Almaritas zeker niet ontbreken.

Santa Gertrudis de Fruitera

Santa Gertrudis is een klein maar super gezellig dorpje. Ga hier zeker eens binnen in de mooie winkeltjes en als je tijd hebt, ga tapas eten bij Bar Costa.

Ibiza old town

Hier kan je op eender welk moment van de dag passeren en er valt altijd wat te beleven. Overdag loop je door de smalle straatjes met mooie uitzichten over het eiland. ’s Avonds is er veel volk – die al wat komen opwarmen voor de discotheek – en is er veel sfeer.

Es Vedra

Es Vedra is een iconische plek. We waren hier zelf al enkele keren en we houden er mooie herinneringen en foto’s aan over. Wat de plek zo bijzonder maakt? De rots bestaand uit kalksteen en een hoge concentratie metalen en mineralen en zendt een enorm groot magnetisch veld uit. Het is zelfs de derde meest magnetische krachtplek op aarde! Om aan het uitzichtpunt te geraken is het eventjes wandelen, je kan de route hier vinden.

Eten in Ibiza

Ibiza heeft ontelbaar veel restaurants. Kiezen is verliezen hier.

The Giri Café

The Giri Café is een traditie elke keer we in Ibiza zijn. Een super mooi restaurant met grote tuin, lekkere cocktails en heerlijk eten.

El Carmen

Dat was een eerste keer voor ons. Dit familierestaurant kan je vinden op Cala d’Hort en dat betekent dus eten met een prachtig uitzicht op Es Vedra. We aten een lekkere paella, je bent er geen fortuin kwijt en het uitzicht is onbetaalbaar.

Sa Caleta

Er waren toevallig ook vrienden van ons op het eiland en we zijn samen gaan uiteten in Sa Caleta. Een gezellig restaurant aan een mooie baai rode rotsen. De Sangria con Cava – wat je trouwens moet drinken in Ibiza – was heerlijk, net als de vis. We sloten af met een aan tafel bereidde Café sa Caleta. Een koffie die de vissers vroeger dronken als ze in de koude de zee op moesten.

La Paloma

Nog een restaurant waar we de eerste keer – maar zeker niet de laatste – langsgingen is La Paloma. Het is een super gezellig restaurant met mooie tuin, het menu staat op krijtborden geschreven en alles is super vers. We hebben hier heerlijk geluncht. ’s Avonds kan je er ook terecht voor een uitgebreidere kaart. Het is trouwens ook heel kindvriendelijk.

Dansen in Ibiza

Ibiza dankt haar reputatie vooral aan de vele iconische feesten en discotheken. Al is het eiland zoveel meer dan dat. Wil je graag in het midden van dat alles zitten, boek dan een hotel in San Antoni of Playa d’en Bossa. Wil je liever wat meer rust, blijf daar dan weg en je zal weinig tot geen last hebben van de party people.

Maar als je in Ibiza bent, moet je toch echt eens gaan dansen. Wij gingen in het verleden al eens naar Pacha – maar dat was geen enorme meevaller. Privilége vond ik dan wel heel erg fijn maar die zijn ze momenteel aan het renoveren en zou in 2025 wel terug openen.

Ushuaïa

De meeste discotheken openen hun deuren om middernacht. En dan is het vaak nog wachten tot 2-3u voor het grote feest losbarst. Zo laat – of vroeg – hoefde het voor mij nu ook niet te worden en dus kozen we voor een avond Calvin Harris in Ushuaïa. Daar begint het om 17u en stopt het feest om 23u. En het stopt dan echt. Muziek uit, licht aan en je wordt vriendelijk verzocht het terrein te verlaten. Toch nog niet uit gedanst én nog geld over? Dan kan je de straat oversteken en verder gaan feesten in Hi (vroeger Space), wat van hetzelfde bedrijf is.

Toptip: wanneer je voorbij de ticket controle bent, ga dan rechts naar achter en ga de trap op. Het lijkt VIP maar dat is het niet. Het is hier iets rustiger dan beneden, bar en toilet vlakbij.

Nog een tip: voorzie een stevig budget. In Ushuaïa betaalden we €100 per persoon inkom. Calvin Harris verschijnt pas om 21u30. En ook drinken is er belachelijk duur. Voor softdrinks en water betaal je €14. Voor een Gin Tonic €21.

Pikes – regio San Antoni – zou ook een topper zijn (zonder inkomgeld, wel met een guestlist). Dat probeerden we ook een avond maar toen wij rond middernacht toekwamen stond er een file van een kleine twee uur aan te schuiven en daar hebben we vriendelijk voor bedankt. Als je hier naartoe wil gaan, zie dan dat je op de guestlist staat – wat je zelf online kan doen – en dat je er op tijd bent. Maar dat is dan voor volgende keer.

Weekend weg zonder de kinderen

Ik vind dat niet makkelijk om de kinderen ‘achter te laten’. Ze waren uiteraard in de beste handen, maar het vertrek was hier niet zonder tranen. Toch langs mijn kant, bij de kinderen zo niet. Je kinderen achterlaten om zonder hen te reizen en te genieten is heel erg dubbel voor mij. Maar eens aangekomen besefte ik des te meer waarom dit zo een goed idee is. Gewoon even wij. Rustig wakker worden, uitgebreid ontbijten, lekker gaan eten, siësta aan het zwembad. Een gesprek kunnen voeren zonder elke 36seconden onderbroken te worden. Of gewoon in stilte zitten. Natuurlijk hebben we hen gemist. Maar het het heeft ook geweldig veel deugd gedaan. Ik kan dat echt iedereen aanraden.

Verliefd op Ibiza

Ibiza is zeker niet de goedkoopste bestemming. Zelfs al ga je voor wat eenvoudige tapas ben je snel wel wat geld kwijt. Maar toch zitten de restaurants en discotheken altijd vol. Reserveren op restaurant is trouwens ook een goed idee.

Los van de prijs vind ik het een heerlijke plek, een prachtig eiland. Die vibe hé… Nog extra Ibiza tips kan je hier vinden. Ibiza met kinderen kan zeker hier en lees je hier en onze trouwfoto’s kan je hier bekijken.

Besos de Ibiza is ook een goudmijn aan Ibiza informatie.

Tot volgend jaar Ibiza!