Wanneer mama vroeger chocomousse maakte was het altijd feest. Ik heb doorheen de jaren al veel chocolademousse geproefd, maar zelden at ik die met zoveel smaak als die van ons mama. Ik kreeg onlangs het kookboek – uit 1972 – mee en sindsdien maak ik het regelmatig met en voor de kindjes. Technisch gezien is het trouwens chocoladecrème, maar vraag me niet waarom.

Ik ben zelden zo gestalkt geweest om een recept te delen, dus bij deze.

Dit heb je nodig:

  • 2 eidooiers
  • 2 eiwitten
  • 1 eetlepel kristalsuiker
  • 100 gr chocolade (wij maken het met melkchocolade)
  • 250ml slagroom
  • halve eetlepel basterdsuiker

Zo maak je het:

  • Splits de eieren
  • Roer de suiker met de eidooiers schuimig
  • Klop de eiwitten op
  • Spatel het geklopte eiwit onder het mengsel suiker en eidooier
  • Smelt de chocolade au-bain-marie en laat eventje afkoelen
  • Meng de gesmolten chocolade bij de rest
  • Klop de slagroom op
  • Meng het grootste deel van de slagroom onder de rest van het chocolademengsel
  • Bij de rest van de slagroom voeg je wat basterdsuiker toe
  • Verdeel de crème over coupes en werk af met een toef van de achtergehouden slagroom

Ik zet het nadien altijd even in de ijskast omdat ik het frisser wat lekkerder vind. Maar das smaak en goesting.

Smakelijk!

En niet vergeten om de pot uit te lekken

Inspiratie voor dit recept: Menu Spectrum Recepten Encyclopedie band 2