Zoals jullie ondertussen misschien wel weten ben ik de oudste uit een gezin van vier. Ik heb twee broers en een zus. Mijn zus is vijf jaar jonger dan mij en wij hebben een prima band. Al zijn we zeer verschillende qua karakter. We hebben al wel eens woorden maar we lossen dat ook altijd heel snel weer op. Ze was mijn getuige tijdens ons huwelijk en toen ik zwanger was van Mona waren we er snel uit dat zij meter zou worden.

En ze vervult die rol met glans

Mona en meter zijn dikke vrienden. We kunnen altijd op haar rekenen om eens te komen babysitten en ze ziet haar Mona echt ontzettend graag. Vorige week gingen we met ons drie zwemmen en sindsdien zegt Mona dagelijks “zwemme? Mete mee.” En ook als de deurbel gaat loop ze snel naar voor “meteee.

meter meter

Op 13 januari werd Mona gedoopt en vroegen we meter en peter een tekstje te schrijven. Eentje waarin ze vertellen hoe zij zich voelen bij die titel en hoe ze die willen invullen. En dit vertelde meter Evelien.

Lieve Mona,
Lieve Zus, Lieve schoonbroer,

Toen jullie mij ruim 2 jaar geleden met kerst vroegen of ik meter wou worden van jullie kleine prinsesje, zei ik uiteraard ja. Met tranen, hartkloppingen, alles erop en eraan. Maar eerlijk gezegd wist ik toen niet wat er op mij ging afkomen.

Ik was de laatste van de familie die op bezoek kwam in het ziekenhuis, die gevoelens die toen op me afkwamen overweldigde me volledig! Ik kwam op Q- music om die gevoelens met Vlaanderen te delen, zo fier was ik op Mona en op jullie. Al doende heb ik geleerd hoe ik voor Mona een goede meter wil zijn, welke bijdrage ik wil leveren, hoe ik dit allemaal wil invullen.

Ik wil eigenlijk vooral iemand zijn waarop je je hele leven kan rekenen, iemand waar je leuke dingen mee kan doen en dit dan ook volmondig kan vertellen op school dat je dat met je meter gedaan hebt. Iemand die je leuke kadotjes koopt, iemand waarmee je later kan gaan shoppen en waaraan je je geheimen komt vertellen omdat je dat tegen mama en papa niet durft. En uiteraard wil ik er ook zijn voor je mama en papa als ze me nodig hebben. Hoe ik dit concreet zie ? In de zomer samen naar de zoo gaan, een bumba show gaan kijken, samen zwemmen, plopsaland, zulke dingen. En ja lieverd, je mag er telkens een souvenirtje kiezen. Naar later toe zal dat eerder shoppingcentra zijn en welness.  Ik hoop iemand te kunnen zijn die je later kan vertrouwen als je wil vertellen wat je mispeuterd hebt, als je een eerste vriendje hebt.

Kortom, ik wil echt iemand zijn waar je iets aan hebt, nu & later als je groot bent. Iemand waar je mama en papa geen spijt van krijgen dat ze mij gekozen hebben als meter van hun eerste kindje. Want eerlijk, mijn hart smelt als ik je zie lachen als ik binnenkom.

Meter zal er altijd voor je zijn, wat er ook gebeurt. Want jij bent voor mij iemand, zo bijzonder, hoe klein ook, waar ik zo fier op ben. Iemand die me mijn zorgen doet vergeten, iemand die me laat lachen, iemand die je even meeneemt naar jou wereldje weg van de grote mensen wereld.

Omdat ik je graag zie.

Liefs,
Meter

De hele doopviering kunnen jullie hier terugvinden.

meter

Meter met mini Mona enkele uren na haar geboorte