Onze Thailand rondreis ging van start met een verblijf in Bangkok. Bangkok is een grote, drukke, warme stad en het ruikt er overal naar eten. Geen betere plek om je jetlag van je af te schudden. En lukt dat met kinderen? Bangkok met kinderen, dit deden wij.

Fiets-en boottocht met Ko Van Kessel

In Rome en Parijs verkende we ook telkens de stad met de fiets. En daar ging we in Bangkok ook meteen mee van start. We zijn rond de middag in Bangkok geland, waarna we meteen richting hotel gingen. We pakten de valiezen uit, namen een duik in het zwembad, gingen een hapje eten en kropen vroeg in bed. Het was een lange reisdag geweest en de dag erna werden we om 7u verwacht bij Ko Van Kessel voor een fiets-en boottocht.

Mona en Oscar zijn nog niet de beste fietsers, hen zelf laten fietsen in Bangkok leek ons niet het strakste plan. Gelukkig waren een zitjes beschikbaar en konden ze makkelijk bij ons achterop.

De tocht neemt je niet langs de typische bezienswaardigheden in Bangkok. Wel door China Town, enkele tempels en het water over. Naar de kant van Bangkok waar de Thai zelf wonen. Wist-je-datje: de meeste appartementen in Bangkok geen keuken hebben. Dit omdat het kleine appartementen zijn en het risico op brandgevaar te groot is. En dat wil je in zo een stad liever vermijden. De meeste Thai in Bangkok eten dus gewoon hun eten aan één van de vele streetfood kraampjes. Zeker ook eens proberen, het is super lekker en kost niks.

Met de longtail boat vaar je over de kanalen van Bangkok. Een bijzondere ervaring om te zien hoe de huizen op palen in het water zijn gebouwd.

Na een lekkere lunch ben je rond 13u terug bij aankomst en heb je nog een hele namiddag vrij. Wij brachten die tijd door in het zwembad want het was best wel warm.

Rooftop diner

In Bangkok gaan dineren op een rooftop, het stond op mijn lijstje. Maar vergis je niet, dat is met kinderen niet zo evident. Vele bars zijn adults only. Wij gingen eten op Red Sky, daar mogen kinderen wel mee in het restaurant, vraag wel een tafeltje buiten op het terras. Eerlijk, voor kinderen is er weinig tot geen aanbod, tenzij je kinderen alles eten. Al bleek een eenvoudige pasta ook geen enkel probleem te zijn. Het eten is vrij fancy, de cocktails lekker, het uitzicht geweldig. En dat zal je ook zien aan je rekening.

Tempels bezoeken

Bangkok telt enkele iconische tempels die je moet bezoeken. Daar kan je eigenlijk niet onderuit. Wij deden er drie: Wat Pho, Wat Arun en Grand Palace. Bij elk van deze tempels moet je een klein bedrag aan inkom betalen. Vergeet niet je kledingstijl aan te passen. Lange broeken, geen décolleté, schouders bedekt. Moest je het toch vergeten zijn, je kan overal een outfit kopen. Je zal heus niet de enige zijn met elephant pants.

Khao San Road

Khao San Road is een bekende backpacker street in Bangkok. Vanaf 17u is het een zeer sfeervolle straat. Een drukke straat vol streetfood, luide bars waar Britney Spears en Taylor Swift uit de boxen knallen en er telkens 12 man je binnen probeert te lokken. Zo vreselijk dat je het eens moet gezien hebben. 

Waar verblijven in Bangkok met kinderen

Wij verbleven in Travelodge Sukhumvit 11. We hadden een ruime kamer met uitgebreid ontbijt. Grote troef van het hotel is het zwembad op de achtste verdieping. Het kan wel eens warm zijn in Bangkok, een hotel met zwembad is geen overbodige luxe. Zeker wanneer je in Bangkok met kinderen bent.

We vonden het een prima hotel en we verbleven er drie nachten. Moesten we ooit terugkeren naar Bangkok denk ik wel dat we een hotel zoeken dat iets centraler gelegen is. We moesten telkens een afstandje doen met de taxi of de skytrain. Wat die taxi betreft: installeer zeker de app Grab.

Van Bangkok reisden we door naar Chiang Rai.
Meer foto’s en video’s? Check dan zeker mijn Thailand hoogtepunt op Instagram