Zoals jullie al konden lezen op de blog trokken wij onlangs naar Zeeland met ons gezinnetje. Kriebelt het ondertussen om ook die richting eens uit te gaan? Wel, doen! Ik verbleven in de regio Schouwen-Duivenland en daar is vanalles te doen voor gezinnen met kinderen. Dit hebben wij alvast getest:

1. Proef streekproducten

Zeeland staat onder andere bekend om zijn heerlijke streekproducten. Eentje die je zeker moet proberen is de bolus koek bij Bakkerij Sonnemans. Een bolus is het streekproduct bij uitstek en super lekker. Smakelijk.

Schouwen-Duivenland

2. Ga fietsen bij Boswachterij Westerschouwen

Toch wat teveel bonussen gegeten? Tijd voor een workout! Neem je fietsen mee of huur te ter plaatsen om te gaan fietsen bij Boswachterij Westerschouwen. Een mooie route door het bos en de duinen.

Schouwen-Duivenland Schouwen-Duivenland

3. Varen op de Oosterschelde met De Onrust

Geen nood, zo onrustig was het gelukkig niet. Met de familierondvaart, vaar je gedurende 1,5 uurtje door nationaal park de Oosterschelde. Je krijgt een verrekijker en een gids vertelt je alles over de omgeving. Het zijn prachtige uitzichten (we hadden geluk met het weer) en we hebben zelfs enkele zeehonden gespot. Mona vond het avontuur op de boot in elk geval fantastisch.

Schouwen-Duivenland Schouwen-Duivenland Schouwen-Duivenland

4. Tijd voor pannenkoeken bij De Graanhalm

Zei er iemand pannenkoeken? Authentieker wordt het niet. In De Graanhalm worden pannenkoeken gemaakt met Zeeuwse Vlegel volkoren die door de molenaar worden gemalen in de molen.

Er is ook een leuke buitenspeeltuin. Spelen en eten, topcombi voor peuter Mona!

Schouwen-Duivenland Schouwen-Duivenland

5. Zoenen met zeehonden bij Neeltje Jans

Neeltje Jans is een informatie- en attractiepark in Schouwen-Duivenland. Er is een museum waar je vanalles te weten komt over de deltawerken. Je wandelt er zelfs een stukje op. En er is ook een attractiepark met waterpark, aquarium en zeehonden- en zeeleeuwen shows. Mona kreeg er een dikke, natte, zoen van een zeeleeuw. De film over de overstroming is trouwens zeer impressionant en echt een aanrader.

Schouwen-Duivenland Schouwen-Duivenland

Schouwen-Duivenland

6. Relaxen op het strand

Van al dat eten, fietsen en spelen wordt je moe. Tijd om te gaan relaxen op het brede zandstrand. Zeeland heeft de meeste zonuren van Nederland en prachtige brede, propere, zandstranden.

Schouwen-Duivenland

Schouwen-Duivenland

Meer weten?

Je ziet, vervelen ga je je niet doen daar in Schouwen-Duivenland. Ben je op zoek naar activiteiten, mogelijkheden om te verblijven of lekker te eten en te drinken in Zeeland? Neem dan zeker een kijken op de site van VVV Zeeland.

Zijn jullie al in Zeeland of de regio Schouwen-Duivenland geweest? Laat me zeker jullie tips weten, want wij gaan terug.