“Mama, ik ben altijd heel gelukkig als we aan zee zijn. Dat zie je aan mij hé.” Een uitspraak van dochter Mona toen we over het strand van Domburg wandelden. Ik zag het inderdaad aan haar. En ik herken haar gevoel meteen. Want ik heb dat ook, dat gelukkig zijn aan zee.

Dat mag gerust een Caraïbische zee zijn. Maar ook onze eigen Noordzee draag ik een warm hart toe. Ik probeer enkele keren per jaar richting onze eigen Belgische kust te trekken. En af en toe steken we de grens al eens over en rijden we richting Zeeland. Das dezelfde zee als die bij ons en toch helemaal anders. We verbleven in Badhotel Domburg.

Badhotel in Domburg

Wij verbleven in Domburg. Dat is naar het schijnt een van de mooiste Nederlandse badsteden. We waren daar op uitnodiging van Badhotel Domburg, waar we twee nachtjes verbleven.

‘Je was daar op uitnodiging dus je kan niets slecht zeggen’ hoor ik je al denken. Ding is, ik heb gewoon écht niets slecht te zeggen.

Het hotel heeft een topligging op enkele meters van het mooie strand van Domburg en ook het super gezellige centrum is net om de hoek. Of gaan wandelen of fietsen in De Manteling.

We verbleven in een luxueuze kamer met ontbijt. En dat ontbijt, daar valt wel wat voor te zeggen. Super lekker, vers en een heel ruim aanbod. Ik vind dat echt heerlijk zo op vakantie kunnen ontbijten. We hebben er ook eens gedineerd in het restaurant en ook dat was heerlijk.

Als je écht helemaal wil ontspannen kan je terecht in de spa. En je kan er ook het zwembad reserveren voor een privé gezinsbezoek.

Ik kreeg berichtjes van mensen die jaarlijks op familieweekend gaan naar Badhotel. Ik kan helemaal begrijpen waarom. Echt een topplek!

Wat te doen in Domburg

Wij hebben er eigenlijk niet zo zot veel gedaan. Je hebt in de nabije omgeving enkele gezellige dorpjes om te bezoeken. Wij hebben het, naar ons doen, best rustig gehouden.

Wandelen

Hoewel we mooi weer hadden was het nu niet bepaald weer om op het strand te gaan liggen. Maar op het strand wandelen, dat kan je altijd doen. Waar je bij ons van die grote stenen golfbrekers hebt, hebben ze die in Domburg met houten paaltjes gemaakt. Leuk voor de kinderen om tussen te spelen en vergeet je fototoestel niet want ze (de kinderen en de paaltjes) zijn best fotogeniek.

Geen zin in zand in je schoenen? Trek dan zeker richting natuurgebied De Manteling. Een prachtig gebied om in te wandelen of voor een korte fietstocht. Wij spotte er zelfs een hertje.

Autostrand Westkapelle

Tussen Domburg en Westkapelle kan je een heel stuk rijden langs een panoramaweg. Zo rij je met je auto vlak aan de kustlijn en dat is toch ook wel iets speciaals.

Vuurtorens

In de buurt van Domburg staan ook enkele zeer fotogenieke vuurtorens. Vuurtoren ’t Hoge Licht en vuurtoren Noorderhoofd in Westkapelle zijn er zo twee waar je zeker eens moet langsrijden.

Zoutelande

Op zich is er in Zoutelande niet echt iets bijzonders te zien. Maar al was het maar om de rest van de dag met dat liedje in je hoofd te zitten.

Hoge Hil

De Hoge Hil is een duintop in Domberg met het allermooiste uitzicht.

De zonsondergang

Als je me al eventjes volgt weet dat ik nogal een dingetje heb voor de zonsondergang. Ik heb er al wel wat gezien op veel verschillende plaatsen. Maar die van onze eigen Noordzee is nog niet zo vaak geëvenaard. Maar die avond had ik er weinig goeie moed in. Na een stralende namiddag was er veel bewolking, er stond een stevige wind en het begon wat te regenen. Ik wilde bijna terugdraaien richting hotel maar Mona wou absoluut blijven staan.

Enkele minuten later dook de zon onder de wolken en werden we verwend met een regenboog en een prachtige zonsondergang.

“Dit was echt een mooie avond” zei Mona.

Eet een Bolus (of twee)

Bolussen worden gebakken van een soort brooddeeg dat in een sliert in een spiraalvorm wordt opgerold. Ze worden met suiker en kaneel bewerkt. Echt een specialiteit daar in Zeeland.

Veere

Op onze terugweg stopten we in de historische stad Veere aan het Veerse meer. We waren er maar kort om het stadje door te wandelen, genoeg om te weten dat we hier zeker nog eens moeten terugkomen.

Middelburg

Van Veere reden we nog even door naar Middelburg. Ook hier wandelden we maar kort even rond en op basis van onze beperkte ervaring kan ik zeggen dat het je bezoek meer dan waard is.

Wat vonden we van Domburg

Ik lacht er vaak mee ‘ze kunnen ons eigenlijk eender waar zetten, wij amuseren ons altijd. We maken er altijd het beste van’. En soms moet je daar al eens wat moeite voor doen. Maar hier ging het allemaal vanzelf. Badhotel Domburg was een heerlijk verblijf om het mooie Domburg te ontdekken. Een plek waar ze ons zeker nog gaan terugzien.