Laat ons eerlijk zijn, de laatste weken zat het weer niet mee. Echt, wat is dat? Regen, wind, onweer. Niet bepaald leuk voor fijne wandelingen. Maar kijk, afgelopen zondag was het droog (of toch zo goed als) en het zonnetje kwam zelf piepen. Ideaal voor een uitstap die al lang op mijn to do stond: Het Vinne in Zoutleeuw.

Een provinciedomein met van alles wat

Ik heb Het Vinne ontdekt dankzij mijn broer en zijn vrouw die er hun verlovingsshoot deden. Ze hadden er echt prachtige foto’s van en ik wilde er zelf ook al een tijdje naartoe. Zondag was Mona naar goede gewoonte om 7u wakker en trokken we naar Zoutleeuw, voor ons een 50 minuten rijden.

Omdat we er al om 9u waren was het nog erg rustig. Mona ging de Thule buggy in en we waren klaar voor een wandeling. De wandeling neemt je rond het meer, door de bossen, over het water. Onderweg kom je langs tal van infoborden die wat uitleg geven over de omgeving. Je kan dus wandelen, en bijleren. Als dat geen win-win is 😉

Baby Het Vinne

Om 9u was het best fris.

Het Vinne

Prachtige kleuren

Lopen op het water

Mijn favoriete wandelstukjes waren diegene over de houten paadjes over het water. Ze banen een weg door de begroeiing, je hoort en ziet de kikkers langs je. Het is net breed genoeg om niet in het water vallen.

Het is er echt prachtig. Het uitzicht, het meer, de vogels. De eenden die luid kwakend over je heen vliegen. Ik waande me bij momenten op vakantie.

Wauw! Toch?

Prachtig, toch?

Het Vinne

Papa baant zich een weg. Mona trekt het zich niet echt aan.

Het Vinne

Mama-dochter momentje

Het Vinne

Papa wijst de weg

Het Vinne

Op wandel met Mona. Niet vallen!

Toegankelijkheid

Door het regenweer waren vooral de paden in het bos best drassig. Maar daar hadden we wat op geanticipeerd met slechte schoenen. Iets meer antislip was geen overbodige luxe geweest. Ik ben naar eigen verbazing recht gebleven. Mona zat in de Thule Urban Glide. En dat bleek een prima keuze te zijn voor dit soort van parcours. Met een gewone wandelwagen is het ook wel te doen (zeker bij droger weer).

Aan het bezoekerscentrum is trouwens ook een grote speeltuin en een brasserie. Ideaal om voor of na je wandeling een hapje te eten of iets te drinken.

Het Vinne

Beetje glibberig dus

Thule urban glide

Hoofd leeg, blik op oneindig

Thule Urban Glide

En manlief is er weer mijn de buggy vandoor. Altijd!

Het Vinne

Mona eet een boke terwijl wij genieten van een appelsapje uit de streek

Hup, de auto in naar Het Vinne!

Wij vinden het echt een top locatie. Mona heeft haar middagdutje geskipped omdat er gewoon zoveel te zien was. Vergeet zeker je fototoestel niet, want het kan je enkele mooie foto’s opleveren. Laat het me zeker weten als jullie geweest zijn.

Veel plezier!

Het Vinne

Mona is fan van Het Vinne

Het Vinne

Het Vinne