Tijdens de paasvakantie werden wij uitgenodigd in Europapark, Duitsland. Ik twijfelde geen seconde en zag het meteen zitten. Een weekendje weg naar een pretpark. What’s not to like?

Mijn enthousiasme nam wel af toen ik mijzelf realiseerde dat het een lange autorit zou worden met twee kleine kindjes. Ik moet soms echt eens eerst nadenken en dan doen. De weersvoorspellingen waren ook niet om vrolijk van te worden en bij het inpakken bleek al snel dat we eerder een lichte vracht zouden nodig hebben dan de stationwagen van mijn man.

De rit

Ik ga het in de groep gooien, Europapark is niet bij de deur. Vind je De Efteling al ver? Denk dan maar even na voor je vol enthousiasme in je auto naar Europapark vertrekt. Als je in een keer kan doorrijden (lees: je de kinderen niet meeneemt) ben je er op een kleine vijf uurtjes. Wij waren net geen zeven uur onderweg. Ergens halfweg draaide mijn man ook ineens terug (don’t ask). Behoorlijk lang dus voor de tijd die we effectief ter plaatsen waren. Hou er rekening mee.

Het verblijf

Je hebt in Europapark tal van verblijfsmogelijkheden. Gaande van verschillende thema hotels tot het camp resort, waar wij verbleven. Op de camping heb je de mogelijkheid om zelf met je camper te staan of te logeren in een tipi tent, een huifkar of een blokhut. Wij verbleven in die laatste.

Het verblijf en de camping waren super netjes. Echt niets op aan te merken. Het was gezellig en heel goed onderhouden. Ik was wat bang van die gemeenschappelijke douches en toiletten maar dat bleek nergens voor nodig. Geen festival camping toestanden. Alles was prima uitgerust en super netjes. Te voet was je op 10 minuutjes stappen aan de ingang van het park.

Ik vond de blokhut op het camp resort heel gezellig. Maar eigenlijk nét iets te basic met een baby. Met Mona ging het prima. Maar met Oscar zou stromend water en een mogelijkheid om een fles op te warmen etc. toch geen overbodige luxe geweest zijn. Bovendien sliepen we allemaal in dezelfde ruimte. Al is slapen misschien wat te positief. We hadden twee stapelbedden, twee eenpersoonsbedden en we hadden nog een reisbedje mee. Uiteindelijk sliepen we met vier op de onderste bedden van het stapelbed.

Dus, het camp resort is zeker een aanrader maar beter met iets oudere kindjes (vanaf drie jaar is oké).

Europapark camp resort

Gezellig aan het voor op de camping

Europapark Camp resort

Goedemorgen!

Europapark camp resort

Zij sliep dan toch …

Europapark camp resort

En hij (soms) ook…

Europapark camp resort

Knuffelen! (dan heeft dat bed toch ergens voor gediend)

Europapark camp resort

De tentjes op de camping

Europapark camp resort

Onze blokhut

Het park

Wauw! Echt, wij waren serieus onder de indruk van het park. Een beetje achtergrond is misschien wel op zijn plaats.

De familie ‘Mac’ is eigenaar van Europapark. Een echt familiebedrijf dus. Het zijn bedenkers en bouwers van attracties en Europapark is hun showroom. Andere parken komen hier kijken naar de attracties om dan hun bestelling door te geven.

Het park is gigantisch. Eén dag is echt niet genoeg. Met twee dagen ga je je zelfs al moeten haasten. Elke tien stappen die je zet is er wel een nieuwe attractie te vinden. Voor elk wat wils. De attracties zijn ook van voldoende capaciteit voorzien om te lang wachtrijen te voorkomen. Wij hebben max 20 minuten aangeschoven.

Hou je van shows en entertainment? Ook dan ga je in Europapark niet weten waar eerste te kijken.

Europapark

Van een beetje regen is nog niemand gesmolten

Europapark

Dolle pret in de bootjes

Europapark

Rarara wie dit het leukste vond

Europapark

Grote ogen tijdens de parade

Europapark

When in Paris…

Europapark

Bootje varen met papa

Baby switch

Zowel mijn man als ikzelf houden van rollercoasters. Mona was zwaar teleurgesteld maar ze was nog net, een 51cm, te klein voor de rides waar ze absoluut in wou. De kleine rollercoaster bracht geen troost. “Mama, dat is voor baby’s” was haar reactie op mijn goed bedoeld enthousiasme.

Er zijn tal van attracties die Mona wel in mocht. Maar ook mijn man en ik wilden enkele coaster proberen. En daar hebben ze in Europapark slim op ingespeeld. Terwijl ik bij de kindjes bleef ging mijn man aanschuiven aan een rollercoaster. Aan de ingang van de attractie gaf hij aan de ik bij de kindjes bleef en kreeg hij een ‘baby switch’ kaartje. Wanneer hij uit de attractie kwam gaf hij dat kaartje aan mij, bleef hij bij de kindjes en kon ik via de uitgang van de attractie meteen instappen. Een geweldig systeem.

Eén van mijn favorieten was trouwens een virtual reality ride. Je krijgt een helm en VR bril en vanaf dat moment zit je volledig in een VR omgeving waarin je zelf ook een avatar bent. Ik kan er weinig over vertellen want dat zou het onvoldoende eer aan doen. Maar het was echt een geweldige ervaring, zeker doen dus als je er bent!

Europapark

Een trieste Mona omdat ze niet in de rollercoaster achter haar mocht

Een beetje zoals Disney maar toch ook niet

Europapark is ingedeeld in Europese landen. Klinkt logisch. In elk land is de aankleding anders en kan je lokale specialiteiten proeven. Alles is heel sfeervol ingericht en super netjes!

Dat eten en drinken is trouwens ook dik in orde. Op de tweede avond gingen wij eten in hotel Colosseo. Ik waande me even in Las vegas. Super mooi hotel en heel lekker eten! Volgende keer blijf ik daar slapen denk ik.

Europapark Colosseo

De schattigste toiletjes ever

Europapark Hotel Colosseo

Hotel Colosseo

Europapark Colosseo

Prinses te paard in Rome

Europapark Colosseo

Met de broer naar de fonteinen kijken (jaja, zonder schoenen)

Europapark Colosseo

Gekke bekken

Een aanrader?

De vraag: is Europapark een aanrader? Ja!
Met kinderen: absoluut!

We waren oprecht enorm verrast door de omvang, kwaliteit en het aanbod van Europapark. Het park heeft zoveel te bieden en is enorm veelzijdig. De accomodaties ter plaatsen zijn super tof en dus ideaal om er enkele dagen te verblijven. Want die dagen heb je nodig om het park volledig te verkennen.

Einde mei openen ze trouwens een nieuw hotel en in november een water park, Rulantica. En dat belooft meer dan de moeite te zijn. Wij gaan dus met veel plezier terug.