Averbode is bekend omwille van de abdij en de ijskarrekes in de lekdreef. Maar het is ook een prachtige plaats om te gaan wandelen. Averbode bos & heide is een groot gebied waar je al snel tussen de 4 en 40 kilometer kan wandelen.

Wandelen door bossen, vennen, moerassen en heide

De heide is een absolute aanrader in de zomermaanden. In augustus kleurt de heide paars. Maar ook in de herfst en in de winter is het de moeite waard om naar Averbode te komen voor een gevarieerde wandeling tussen uitgestrekte bossen, langs vennen, moerassen en heide.

Over het knuppelpad

Je kan in Averbode kiezen tussen heel veel wandelingen met verschillende afstanden. Wij deden er op kerstdag een hele mooie aan de hand van knooppunten die ik graag met jullie wil delen.

Wij parkeerden de auto in de Poortberg straat. Je kan ook parkeren aan de abdij. Vanaf daar is het wandelen naar de start van de wandeling, knooppunt 90. Dit knooppunt is aan de abdij/start van de lekdreef.

Te volgen knooppunten: 90 – 87 – 76 – 99 – 110 – 274 – 73 – 205 – 206 – 75 – 86 – 87 – 90

Wij namen wel enkele shortcuts. Wij wandelden van knoppunt 76 naar 274. Dan snij je een stuk af en wandel je over een knuppelpad door de heide.

Goed om te weten:

Buggytoegankelijk?
Ja. Hou er wel rekening mee dat het hier en daar drassig kan zijn. Ik raad een draagzak aan in plaats van de buggy.

Betalend?
Nee.

Zwaar?
Nee.

Speeltuin?
Nee.

Horeca?
Niet op het wandelparcours. Maar er zijn in de nabije omgeving wel enkele horeca te vinden.

Website: https://www.natuurpunt.be/natuurgebied/averbode-bos-en-heide