De Vallei van de Drie beken ligt op de grens van Beringen en Tessenderlo tot in Molenstede (Diest) en maakt deel uit van het wandelnetwerk De Merode. Dat dit een prachtig wandelgebied is ontdekten we onder andere al in Averbode en het Stoerparcours in Herselt. Voor deze wandeling vertrokken we aan de kerk in Deurne (Diest) voor een tocht door de modder en het water van net geen 9km.

Een dun laagje sneeuw

Het was een koud zondag. Het had die nacht wat gesneeuwd en hier en daar lag er nog een dun laagje. Het zorgde voor extra sfeer en mooie uitzichten. We twijfelden tussen de wandeling van drie of negen kilometer. Maar het was nog maar net middag en we hadden wel wat tijd. We hadden de Thule buggy mee voor Mona en Oscar zat in de draagzak. Stevige wandelschoenen, laarzen voor de kinderen en we waren vertrokken.

Ploeteren door de modder

Dit is een mooie wandeling met veel variatie. Buiten een klimmetje in het bos is het vlak. De weersomstandigheden en het feit dat er meer mensen op wandel zijn dan anders zorgde onderweg voor heel veel modderstroken. Onze buggy geraakt erdoor maar met een gewone buggy was er geen doorkomen aan. Mona vond al die modder geweldig. Er werd veel gelachen en iedereen bleef recht maar het was bij momenten opperste concentratie om al ploeterend verder te geraken. Het tempo lag behoorlijk laag en wij deden bijna vier uur over de wandeling.

Vlonderpaden

Hou je van vlonderpaden? Dan ga je hier een vreugdedansje maken. Over de hele wandeling kom je regelmatig vlonderpaden tegen die je al kronkelend de natuur doornemen. De paden zijn niet overal in opperbeste staat maar dat zorgt voor wat extra charme.

Wij kregen op het einde van onze wandeling (ergens aan knooppunt 938) een extra uitdaging voorgeschoteld met een grote plas die zich had gevormd in het midden van ons pad. Met de kindjes en de buggy was er geen rondgaan aan, we moesten er dus door. De wandelschoenen die tot dan droog waren gebleven kregen een guts ijskoud water binnen. Het was nog een kilometer zompig stappen naar de wagen.

Goed om te weten:

Buggytoegankelijk?
Bij goed/droog weer zeker wel. Wanneer er veel neerslag is gevallen is het heel modderig en heb je een stevige buggy nodig om erdoor te geraken.

Betalend?
Nee.

Zwaar?
Nee. Het is een vrij lange wandeling, zeker met kinderen, maar vlak. Op een klimmetje in het bos na.

Speeltuin?
Nee. Maar daar zorgde de modder hier wel voor.

Horeca?
Nee.

Website: https://www.natuurenbos.be/driebeken