Mijn mama bekentenis

16

Tegen het einde van mijn zwangerschap ben ik bij Zeeman de Mady onderbroeken gaan kopen. Vriendinnen hadden me aangeraden om grote onderbroeken aan te schaffen want die waren ook handig voor na de bevalling. Ik droeg ze de laatste weken van mijn zwangerschap. “Goh, dat is toch niet zo een probleem” hoor ik je denken.

Wacht, hier komt het.

Ik draag die onderbroeken nog altijd. Yup, 10 maanden na mijn bevalling draag ik nog altijd de Mady onderbroeken. En dat was niet helemaal het plan of de bedoeling. Maar ze zitten zo comfortabel en vooral ruim. En ze komen vrij hoog waardoor ik er wat overtollige kilo’s in kan wegsteken. Comfortabel shapewear als het ware.

Maar het is naast comfortabel ook lelijk en heel onsexy. Niet alleen naar mijn partner toe (die klaagt trouwens niet voor de duidelijkheid. Hij lacht me hoogstens wat uit). Maar ook voor mijzelf. Het is moeilijk om jezelf sexy of verleidelijk te voelen in zulke onderbroek.

Hoog tijd dus voor Mady om de vuilbak in te gaan. Of de doos in voor een eventuele volgende zwangerschap.

Ik heb een deal gesloten met mijn man. Zoals jullie hier al konden lezen ben ik op dieet. Voor elke kilo die ik verlies, zal er één Mady verdwijnen. Of ritueel worden verbrand.

Mama zijn, het is leren los laten… Ook je comfortabel ondergoed.

Waarom deel ik dit nu?

Dat vraag ik mijzelf ook een beetje af. Héél stiekem hoop ik dat er tenminste één iemand onder jullie mij een berichtje stuurt als “Och Annelies, trek het je niet aan. Hier is het ook zo.” Het mag ook privé. Iemand?

PS: de foto bij deze blog is nét overdreven en niet mijn onderbroek maar die van Bridget Jones 😉

16 REACTIES

  1. Ach lieverd. Ik draag mijn (lage) zwangerschapsonderbroeken ook nog altijd. Ik verdraagt niets spannend meer aan men litteken. En de hoge versie heb ik ook lang gedragen (5m), net zoals men zwangerschapslegging (9m) ?

  2. Ik durf bijna niet zeggen hoe oud mijn dochtertje intussen is (baby-stadium gepasseerd ;-)).
    Geen zorgen, je bent niet alleen!

  3. Hier durven de zwangerschapsbroeken af en toe nog eens uit de kast komen. Toch zeker diegene met de lagere brede elastische band. Zonde om na 1 zwangerschap weg te doen. Bovendien: waarom kunnen ze gewone broeken niet zo comfortabel maken? 🙂

  4. Hij is drie en ik vind die broeken nog altijd zeer comfy! Excuus ik ben wel terug zwanger nu maar voordien droeg ik ze ook 🙂

  5. Hier ging het zo met de borstvoedingsBH’s… Van onsexy gesproken… (Ze zijn alleszins hun geld waard geweest! 😉 haha)

    • Die heb ik ook nog even moeten dragen omdat mijn andere bh’s gewoon te klein waren. Nu wel weer alles min of meer terug in de oorspronkelijke vorm. Maar je hebt er inderdaad alles uitgehaald! 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.