Het is zover. De blog die ik nooit hoopte te moeten schrijven. Deze mama hoopte immers dat haar zwangerschapskilo’s uit zichzelf, binnen recordtempo, zouden wegsmelten. Niet dus. Ik ga zelf in actie moeten schieten.

De cijfers

Tijdens mijn zwangerschap ben ik in totaal 16kg bijgekomen. Niet overdreven veel, maar ook niet weinig. Ik snap trouwens nog altijd niet van waar die 16kg kwamen. Ik ben tijdens heel mijn zwangerschap 2x per week blijven zwemmen. Ik at vrij gezond en lette er echt op dat ik niet teveel snoepte. Maar dus toch 16kg.

Toen ik na de bevalling naar huis kwam, waren de eerste 8 kilo er al af. “Dit gaat vlot” dacht ik toen nog. De volgende 4 gingen ook nog redelijk snel. Al at ik wel veel. Ik at meer tijdens de borstvoeding dan tijdens de zwangerschap. 6 boterhammen waren echt geen uitzondering.

Als je een beetje mee aan het tellen bent, weet je dus dat er nog 4kg van de zwangerschap zijn blijven hangen. En als ik eerlijk ben, moeten er daar eigenlijk ook nog enkele af.

Project – 9 kilo

9 kilo zouden er dus eigenlijk af moeten. En dat gaat verdomd moeilijk. Ik eet best wel gezond (denk ik), ik loop 2x per week (of dat probeer ik toch) en ik probeer niet teveel te snoepen of alcohol te drinken. En als ik dan denk “nu ben ik goed bezig. Er is zeker een kilo af” dan ben ik eerder 400gr bijgekomen. Frustrerend.

En het is pas echt pijnlijk als ik mijn leuke zomerjurkjes pas. Quasi in geen enkel geraak ik nog deftig in. En als ik wil dat dat tegen de zomer wel lukt, is het NU echt hoog tijd om er iets aan te gaan doen.

Begeleiding

Maar dat ik dat niet op mijn eentje kan is ondertussen wel pijnlijk duidelijk aan het worden. Ik heb daarom een afspraak gemaakt bij een diëtiste om op een gezonde manier die 9 kilo te verliezen. Iemand die me hierin begeleidt en vooral controleert zal me misschien wat extra motivatie geven.

Of ben ik te hard voor mijzelf?

Ik vind van niet. Maar dat is vooral zelfkennis. Ik ben 10 maanden bevallen. En ik weet dat, als ik er nu niets aan doe, die kilo’s er voor eeuwig zullen aanblijven. Dan ga ik gewoon nieuwe, grotere, kledij kopen maar ga ik niet bepaald gelukkiger zijn met mijzelf.

Ik besef dat een zwangerschap een enorme impact heeft gehad op mijn lichaam. En ja ik ben trots op dat lichaam om dat zo goed gedaan te hebben. Ik heb een super leuke, gezonde dochter. Maar ik voel me echt niet meer goed in mijn vel. Ik zal mijzelf echt wel voldoende tijd geven om die overige kilo’s nog te verliezen, maar dat ze eraf moeten is echt zeker. En nu dat ik dat hier zwart op wit om mijn blog het gezet, is ook dat weer wat extra motivatie.

En ik heb mijzelf ondertussen ook een sportief doel gesteld: De Antwerp 10 miles op 23 april. Hup hup hup.

Zijn jullie (makkelijk) van de zwangerschapskilo’s afgeraakt?

Wish me luck.