Na tien dagen wandelen in de Zwitserse alpen in Flims en een citrytrip naar Venetië was het tijd voor dolce far niente. Het zoete nietsdoen – al is dat met kinderen altijd wel relatief – afkoelen in het zwembad, aperitieven en gezellig samen eten. En dat alles, en eigenlijk nog heel veel meer, vonden we in Le Marche, Italië. Onze vakantiewoning van CAP was voor één week ons eigenlijk paradijsje op de berg.

Met vrienden op vakantie

Dankzij Instagram leerden we enkele jaren geleden Joyce en haar gezin kennen. Ze wonen hier aan de andere kant van de heistse berg. Lex en Jeane zijn dezelfde leeftijd als Mona en Oscar. Joyce en ik werden goeie vriendinnen, de mannen kunnen het ook goed met elkaar vinden – zeker als er rosé in de buurt is. En de kindjes komen super goed overeen.

Samen op vakantie gaan was dan ook echt een topidee. Na een lange autorit reden we samen een berg in Le Marche op richting onze woonst voor de komende week.

De vakantiewoning met CAP

De vakantiewoning vonden we via CAP. Een Belgisch bedrijf met een topselectie aan vakantiewoning in onder andere Frankrijk, Italië en Spanje.

Dat we richting Italië wilden wisten we al snel. Het land van de pizza, pasta en de aperol. De mooie omgeving en de gezellig steden. Van de mooiste liedjes en de zuiderse zon.

Cap hielp ons met het kiezen van een regio en ze stelden enkele toffe huizen voor. Want als je met twee gezinnen op vakantie gaat heb je wel wat ruimte nodig zodat ieder wat privacy heeft. Een zwembad was een absolute must. Buiten kunnen koken was een meerwaarde. En zo kwamen we in Villa Santo terecht.

Villa Santo, een Cap vakantiewoning

Eerlijk, toen we over de onverharde smalle weg omhoog reden richting de woning was ik er niet zo gerust in. Ik dacht ‘we zijn in’t zak gezet. Hier kan geen huis staan.’ Ik had ongelijk. En geen beetje.

Ieders mond viel open toen we de woning binnenkwamen. Villa Santo is een paradijs! We waren er met vier volwassenen en 8 kinderen.

Er zijn vier ruime slaapkamers. Eentje heeft een aansluitende badkamer. Twee een aansluitende douchekamer. Wie van de kinderen er bij wie zou slapen was elke avond wel wat een onderhandeling, maar das een ander verhaal.

Op het gelijkvloers was er een tv ruimte, een zitruimte, een bureau en een wasruimte. We waren intussen al meer dan twee weken aan het reizen. Dat wasmachine was dus geen overbodige luxe!

De keuken was ruim en top uitgerust met een meer dan ruime voorraad aan keukengerief, servies en glazen. Alles wat er stond mocht je gebruiken. Werkte je bijvoorbeeld de olijfolie op en ging je nieuwe halen werd het geapprecieerd als je in de woning achterliet.

17 meter zwemplezier

Maar dan. Den buiten. Dat was een uitzicht dat je nooit van je leven beu geraakt. Prachtig om je dag te starten en af te sluiten.

De woning heeft een ruim terras met grote eettafel, zitruimte en een BBQ.

De piece de resistance is zonder twijfel het 17 meter lange privé zwembad. Langs beide kanten voorzien van een ondiep stuk. Ideaal dus als je met kindjes gaat zwemmen. Maar laat die kinderen natuurlijk nooit alleen aan het zwembad.

Rond het zwembad staan comfortabele ligzetels van waaruit je de plonsende kinderen in de gaten kan houden én kan genieten van een waanzinnig uitzicht over de prachtige regio.

Ik zei het toch, een paradijs!

Wat ga je doen?

Voor ons was die week in Villa Santo echt een rustweek. De kinderen speelden de hele dag samen en waren liefst van al gewoon thuis in het zwembad.

Villa Santo ligt heel rustig. Geen buren, de kinderen kunnen dus echt héél hard roepen. Dat betekent ook wel dat je eventjes moet rijden als je een uitstap wil maken.

Maar we zijn dus wel enkele keren van onze berg gereden.

Lago Di Fiastra

Op een half uurtje rijden van Villa Santo kom je bij het Lago Di Fiastra. Het is wel echt een kronkelweg, dat ga je dus mogelijks wel in je maag voelen. Wij toch.

Het meer is een stuwmeer waar vooral veel locals verkoeling komen zoeken op warme dagen. Je kan er ligzetels huren, je kan er iets eten en drinken (voor weinig geld), je kan er zwemmen of het meer op met een sup of kajak. Een topuitstap!

De drie verloren watervallen van Sarnano

Ik wilde ook graag een stadje bezoeken. Na wat research reden we meer dan een uur naar Ascoli Piceno. Het kon ons jammer genoeg bekoren. We kwamen natuurlijk net van Venetië, de lat lag dus hoor en het was mega heet. Mona sloot de uitstap af met een ‘hier is geen hol te zien. We waren beter aan het zwembad gebleven’. Mijn uitstap krediet was dus opgebruikt.

Ik deed nog een laatste poging. Op amper 10min rijden van ons vakantiehuis is Sarnano. Een kei charmant stadje. ‘We waren beter gewoon direct naar hier gereden’. Dank Mona voor je bijdrage.

Maar ik ging eigenlijk niet voor de stad. In Sarnano kan je wandelen naar de drie verloren watervallen. Een wandeling van zes kilometer. Ik moest mijn beste onderhandelingskills bovenhalen en negotieerde een korte wandeling, één waterval met ontbijt. Sold!

Vanop de parking was het tien minuten wandelen naar de eerste waterval. Een super mooie plak. Mona stelde zelfde meteen voor om de andere twee toch ook maar te doen. Maar daar waren we qua eten/drinken en kledij niet op voorzien. Moeder was content, de rest van onze laatste dag brachten we door aan het zwembad.

Kijk naar de zonsopgang en naar de sterren

Ik ben tijdens on verblijf twee keer vroeg opgestaan om de zon te zien opkomen. Ik ben geen ochtendmens – het moet dus écht de moeite zijn. Ik ben erna ook wel terug in bed gekropen, maar dat zijn details.

Vergeet niet om ’s avonds wanneer het donker is buiten naar de sterren te gaan kijken. We waren er net tijdens de perseïden. Voor Mona, die de ene vallende ster na de andere zag, was het een van de mooiste momenten van de hele vakantie.

Italiaanse keuken

Op amper 5 minuutjes rijden van het vakantiehuis is er restaurant San Fabian. We hebben hier fantastisch lekker gegeten!

We hebben ook een avond een kok aan huis laten komen. Die info vonden we in een brochure in het huis. Kei gezellig en heel goed – en ook wel veel te veel – gegeten.

Cap vakantiewoningen

Villa Santo is een prachtige plek. Dé ideale locatie als je wil genieten van rust – dolce far niente – in een idyllische omgeving.

Dus, ben je op zoek naar een vakantiewoning om met je eigen gezin – of misschien met wat extra vrienden – naartoe te gaan, check dan zeker de website van Cap. Ze hebben enkele pareltjes te huur.