Het laatste deel van onze gezinsvakantie in Oostenrijk, Kufsteinerland

0

Na ons verblijf in de regio’s Wilder Kaiser en Kitzbüheler Alpen sloten we onze gezinsvakantie in Oostenrijk  af in Kufsteinerland. Ook hier waren we onder de indruk van de prachtige natuur en het grote aanbod in activiteiten.

Kufsteinerland is groen, heel groen

We logeerden ditmaal in appartement Fischbacher (Ebbs). Een ruim appartement met alle comfort en heerlijk rustig gelegen. Maar echt, kei rustig. ‘s Morgens deed ik de gordijnen open en liepen de koeien in de tuin te grazen. Elke ochtend verse koemelk aan de deur door de ontzettend lieve verhuurder. Ik kon dat wel gewoon worden.

Wat ons meteen opviel was de enorm groene omgeving. Nog net iets meer dan de vorige 2 regio’s. Die lagen meestal ook in de bergen maar Kufsteinerland ligt eigenlijk aan de ingang van de bergen en is relatief vlak. Het uitzicht wordt bepaald door langgerekte weilanden, veel groen en de bergen in het decor.

gezinsvakantie Oostenrijk
Het uitzicht vanuit onze woonkamer
gezinsvakantie Oostenrijk
De buren

Kufsteinerland voor gezinnen

Ook hier investeert de regio enorm in het aanbod naar gezinnen toe. Het is geen wintersportgebied en in tegenstelling tot de vorige regio’s hebben ze hier het meeste toerisme in de zomer. Vooral omdat er enorm veel hike mogelijkheden zijn. Maar ook om te joggen en te fietsen is het er ideaal. Dat heb ik me laten wijsmaken. Want ik was mijn loopschoenen “vergeten”. Oeps.

Wij gingen uiteraard nog eens op wandel. We hadden dat hiken ondertussen echt wel onder de knie. Maar we kozen dit keer toch ook voor enkele activiteiten op sneakers.

gezinsvakantie Oostenrijk
Op wandel met papa
Gezinsvakantie Oostenrijk
Maar ook ik moest de rugzak al een overnemen, amai mijn kuiten
gezinsvakantie Oostenrijk
Mama en dochter
gezinsvakantie Oostenrijk
Slapen bij mama
gezinsvakantie Oostenrijk
Mona was zo moe van al dat wandelen dat ze gewoon verder sliep in de hut

Dieren spotten

Niet zo ver van ons verblijf waren er twee dierenparken die we beiden een bezoekje brachten. Wildpark Wildbichl vond ik het fijnste. Heel leuk ingewerkt in de natuur en je kan de dieren zelf voederen. Het ging er stevig bergop maar prima met de wandelwagen te doen. En de Raritätenzoo van Ebbs. Een kleine dierentuin met enkele bijzonder exemplaren waar je vrij dicht bij de dieren kan komen. Beiden zijn trouwens ook echt niet duur.

gezinsvakantie Oostenrijk
Dieren spotten in het Wildpark

Naar de stad Kufstein

Op een nogal regenachtige dag trokken we naar de stad Kufstein voor een bezoek aan het Fort. Kwestie van ook wat cultuur gehad te hebben tijdens onze vakantie. De lift naar boven geeft je een mooi uitzicht over de stad en er zijn tal van tentoonstellingen binnen.

Het stadje zelf is zeker ook een bezoek waard. Het was er gezellig rondslenteren met enkele hele leuke winkeltjes.

gezinsvakantie Oostenrijk
Fort van Kufstein

De glasblazers van Riedel

Net buiten het stadscentrum van Kufstein kan je de glasblazerij Riedel bezoeken. Wanneer je in Tirol op restaurant of café gaat moet je maar eens kijken naar de glazen. Ze zijn zowat altijd van Riedel. Door de week kan je rondleidingen doen door het bedrijf maar je kan ook gewoon in de shop terecht. Wij kochten er een prachtige wijndecanteur. Hou je kinderen wel vast/aan de hand want in een winkel vol dure glazen wil je hen echt niet los laten.

gezinsvakantie Oostenrijk
Mona dragen was hier de enige mogelijkheid. Het zou anders een dure dag geweest zijn.

En we hebben heel erg lekker gegeten

Op onze vorige 2 adressen hadden wij telkens avondeten in het hotel. Dit keer was dat in het appartement niet het geval. Je kan dan zelf koken of op restaurant gaan. Wij kozen voor het laatste. Hoewel dat dat met een peuter niet bepaald ontspannend tafelen is. Maar we kwamen terecht in enkele authentieke en super lekkere restaurantjes. Ben je in de buurt, spring hier dan zeker eens binnen:

  • Sattlerwirt, Ebbs: dit restaurant heeft een ontzettend uitgebreide kaart met lokale producten. De bediening is ontzettend (kind) vriendelijk en het is er gezellig zitten.
  • Weinstadl, Ebbs: ik had hier meteen een gezellig wintergevoel. Het is er vrij donker en er brandt een grote haard in het midden van de zaak. De bediening is gekleed in lokale klederdracht. Het eten is eenvoudig, lokaal en lekker met een grote keuze.
  • Liebelei in Kufstein: topper om te lunchen, een koffie of een wijntje te drinken. De bediening is ontzettend vriendelijk. Wij genoten er van een heerlijke Oostenrijkse wijn en een wandeling door de kaart. Aanrader!
  • Auracher Löchl, Kufstein: als je echt wil proeven van lokale specialiteiten kan je hier terecht voor de Tiroolse tapas. Zie wel dat je honger hebt want verwacht je aan veel, maar lekker, eten.
  • Aschinger Alm, Kufstein: hier gingen we lunchen na onze hike. Heel gezellig, grote binnen- en buiten speelruimte en lekker eten. Probeer in Oostenrijk zeker de frittatensuppe. Absoluut één van mijn favorieten.
  • Zacherl, Ebbs: perfecte locatie om te genieten van een mooie zonsondergang met een buitenspeeltuin met de bergen op de achtergrond. En ook hier opnieuw super vriendelijke bediening.
gezinsvakantie Oostenrijk
Lunch bij Liebelei
gezinsvakantie Oostenrijk
Beste dessert ever!
geiznsvakantie Oostenrijk
Tiroolse tapas bij Purlepaus
gezinsvakantie Oostenrijk
Schommelen bij Zacherl

De ideale afsluiter

Ons verblijf in de regio Kufsteinerland was de ideale afsluiten van onze 10 dagen Oostenrijk. Je bent van hieruit trouwens heel erg snel op de autostrade en in Duitsland.

Wij hebben echt enorm genoten van onze gezinsvakantie in Oostenrijk. Akkoord, het is niet zonzeker en de kans dat het de hele week droog blijft is niet gigantisch groot. Maar als je in goed gezelschap ben in een aangename omgeving, wel dan is dat allemaal eigenlijk niet zo belangrijk. Een geslaagde vakantie, daar zorg je immers vooral zelf voor.

gezinsvakantie Oostenrijk
Een mooie zonsondergang in Ebbs

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.