Voor het tweede deel van onze vakantie in Oostenrijk trokken we naar de regio Kitzbüheler Alpen. Een half uurtje verder van ons eerste verblijf. Een stop waar ik al eventjes naar uit keek want we hadden 3 nachten in een babyhotel geboekt. Yep, een babyhotel. Ik was mega benieuwd.

Maar ook bevreesd

Want eerlijk, wie wil er nu op vakantie omsingeld zijn door baby’s en kleine kinderen? Begrijp me niet verkeerd, ik zie graag kinderen, maar niet als ze met teveel zijn. Zeker niet op vakantie. Dan wil ik graag wat rust. Ik heb het namelijk al druk genoeg met die van mij. Dus ik was ook wel een beetje bang van ons verblijf in Babymio. Zou het hotel gedomineerd worden door krijsende baby’s en kwijlende peuters? Ouders die als zombie’s door de gangen dwalen? En zouden we nu allemaal puree moeten eten?

Babymio is een paradijs voor ouders met jonge kinderen

Wil je echt nergens aan moeten denken op je vakantie? Dan is een verblijf in Babymio echt wat je nu moet boeken. Het enige wat je moet meenemen is kleding, toiletgerief en je baby. Zonder baby wil je er echt niet logeren denk ik. Het zou ook heel raar zijn. Maar dus, verder heb je niets nodig.

Je kamer is mega uitgerust. Een bedje (geen gammel reisbed, écht een bedje. Of wiegje). Een verzorgingskussen, badje, babyfoon. Indien je wenst een sterilisator en een fleswarmer. Je moet het maar vragen en het staat klaar. Er is zelfs een nachtkast op de gang aanwezig met extra lakens, dekens, handdoeken, … in geval van een ongelukje ’s nachts.

Er is zelfs een gratis crèche aanwezig. Wanneer je bijvoorbeeld zin hebt ik een stevige hike of een romantische namiddag of avond, kan je je kindje in de crèche laten. We hebben Mona er niet voor ingeschreven maar we zijn wel een kijkje gaan nemen. En echt, ik zou het zeker vertrouwd hebben als mama. De verzorgsters waren super lief, heel veel ruimte, veel speelgoed. Ook daar hoef je geen eten of zelfs pampers mee te nemen. Ze plannen ook tal van activiteiten met de kinderen. Het zag er in elk geval leuk uit!

Babymio

A room with a view

Wat eten we?

Je verblijf is op basis van een volpension. Ontbijt, lunch, cake met koffie en avondeten. Alles is in buffetvorm en is voorzien voor zowel volwassenen als kinderen. Al mag je natuurlijk gewoon van alles eten, het maakt niet uit. In het restaurant heb je je vaste tafel met eetstoel, wipper of het eitje van Stokke. Er zijn speelhoekjes en tekengerief zodat je rustig kan eten. Je hoort af en toe wel eens een kindje huilen. Maar echt, het viel reuze goed mee.

Babymio

Het restaurant voorzien van alles

Maar wat doe je nu de hele dag in een babyhotel?

Aan activiteiten geen gebrek bij Babymio. Ze organiseren dagelijks tal van gratis activiteiten. Peuterturnen, baby-of peuterzwemmen, een papa-baby wandeling, een uitstap naar een pony boerderij, …

Er zijn ook fietsen met fietskar beschikbaar, buggy’s, draagzakken en zelfs een elektrische GoCart. Je mag alles gratis uitlenen. Buiten is er ook een blotevoetenpad, een speeltuin en een kleine kinderboederij.

Te koud of te nat voor een buitenactiviteit? Dan kan je gaan zwemmen in het 32°C warme binnen zwembad. Of spelen in de ruime binnenspeeltuin. Voor de mama’s of papa’s die graag sporten is er een kleine fitness voorzien met sauna. Of je kan een massage boeken voor je welverdiende relax moment.

Babymio fietsen

Mona viel trouwens in slaap in de fietskar

Babymio speeltuin

Samen schommelen

Babymio gokart

Met de elektrische gokart erop uit

En wat als je niet in het hotel wil blijven?

Je kan perfect je dagen in en rond het hotel vullen. Maar dat moet natuurlijk niet. Er zijn in de omgeving tal van leuke activiteiten die je perfect met je gezin kan ontdekken.

Mijn toptip: een hike door de grießbachklamm

Wij zijn thuis echt geen wandelaars. Enfin, ik ga wel eens graag wandelen, maar geen kilometers. Ik ben zelfs speciaal wandelschoenen moeten gaan kopen voor Oostenrijk. Om maar te zeggen, wij zijn geen getrainde hikers. Maar zoals ik in mijn vorig verslag al liet weten vind ik het hier geweldig. De uitzichten alleen al zijn fantastisch.

De grießbachklamm hike was best pittig. We leenden een rugzak van een collega van mijn man. Handig. Maar dat is dus wel 10kg extra om te dragen. En dat voel je wel in je kuiten tijdens dat klimmen.

Je kan bij de Griebachklamm kiezen uit 3 trajecten. Wij kozen voor het traject van 2,5 uur. Dat leek ons wel voldoende :-). Je hiket eigenlijk langs een rivier, door een ravijn. Op het trajct zijn er bruggen en paden aangebracht om het je iets makkelijker te maken. Het vergt hier en daar wel wat concentratie, je wil niet met je baby in de rivier vallen, maar het is wel te doen. Let op, ze willen je graag iets anders doen geloven, maar het is echt niet te bewandelen met een buggy. Tenzij je zin hebt om je buggy te dragen. Maar dat kan ik me moeilijk voorstellen. Maar dus, een prachtig mooie hike!

Hike met peuter

Op de hangbrug

grießbachklamm met peuter

Even een pauze nemen

grießbachklamm met peuter

Koekje eten

grießbachklamm met peuter

Prachtig toch!

grießbachklamm met peuter

Aan de waterval

grießbachklamm met peuter

Vermoeiend hoor, al dat wandelen

Met de lift naar boven in St. Johann

Nadat we de Griebbachklamm hike hadden gedaan reden we met de wagen naar St. Johann, een 15 minuutjes rijden. Daar namen we de St. Johanner Berghbahn skilift helemaal tot het hoogste station op 1.604m hoogte. Je hebt er echt een geweldig uitzicht. Op de foto’s lijkt het alsof we voor een poster staan, maar dat is het dus niet. Je hebt er, uiteraard, een hut waar je iets kan eten of drinken met een kleine speeltuin. Er vertrekken ook tal van hikes naar het nog hoger gelegen Kitzbüheler Horn (1.996m) of naar beneden. Wij hadden al genoeg kilometers in de benen voor de dag, dus wij namen gewoon de lift weer naar beneden.

Als je echt zin hebt in avontuur kan je trouwens met een mountain kart naar beneden. Ik vond het er geweldig uitzien. Je kan je kind mee op de schoot nemen, maar wij vonden Mona er veel te klein voor.

St. Johann

Nee dat is geen poster met echt het uitzicht

St. Johann

Wat een uitzicht he!

St. Johann

Vliegen, hoog boven de wolken

Bezoek aan St. Johann

St.Johann is op een 10 min. rijden van Babymio. Het is een charmant dorpje met op vrijdag een marktje met lokale producten. Zeker een bezoekje waard als je in de buurt bent.

Gaan we vanaf nu alleen nog naar baby hotels?

Wel nee, dat nu ook weer niet. Maar ik ben wel laaiend enthousiast over dit concept. Het garandeert je als ouder een quasi zorgeloze vakantie. Huilt je kind bij het eten? Niemand die je daarvoor vies gaat bekijken. Kies je ervoor om je kind na het eten slapen te leggen zodat je zelf rustig van je diner en een wijntje kan genieten (met babyfoon), absoluut normaal. Niemand die je baby daar gaat stelen trouwens. Geen van die ouders heeft zin in nog een kind :-). Zit je ’s avonds in de bar gezellig Uno te spelen om om 20u30 te gaan slapen. We begrijpen elkaar.

Naast alle service, begrip, voorzieningen en vriendelijk personeel is het ook gewoon een mooi en net hotel op een fijne locatie in een prachtige omgeving die je het beste uit je vakantie laat halen.

hike met peuter

Hiken met papa