Wie de blog een beetje volgt weet dat we niet veel thuis zijn. Onze weekends zijn vaak volgepland met wandelingen, uitstappen, brunchkes of etentjes met vrienden. En dan maar klagen dat mijn huishouden niet gedaan geraakt. Maar we zitten midden in de herfst en als het dan een hele dag regent ga je op zoek naar een binnenactiviteit (die geen stofzuiger of struikijzer vereist). Dat werd hier een voormiddag waterpret in de De Waterperels in Lier.

Je kan niet vroeg genoeg beginnen met zwemmen

Oké jawel, de eerste maanden moet je opletten met chloorzwembaden. Ik heb zelf jarenlang in competitie gezwommen. Ik was zeker geen Brigitte Becue, maar ik geraakte wel goed vooruit. Mona hoeft zeker geen competitie zwemster te worden maar ik wil wel dat ze haar plan kan trekken in een zwembad/vijver/… Voor zwemlessen is het nog wat vroeg (wanneer begint dat eigenlijk?) maar je kan een peuter al wel laten wennen aan water. Wij begonnen daar al vrij vroeg mee.

Mona is ondertussen een echt waterkieken. Het bad plonst ze rond maar ook de douche is geen probleem. Geef haar een emmer water en ze is binnen enkele seconden kletsnat. Een zwembad is helemaal geweldig. Maar het mag wat meer zijn dan enkel een golfslagbad.

We kwamen terecht bij de De Waterperels in Lier, 20 minuutjes rijden voor ons. Een ruime, gratis parking en een groot subtropisch zwembad. Hoera voor dat subtropische want het is er lekker warm!

Voor baby’s, peuters en kleuters zijn er 2 grote baden met glijbanen en spelletjes op hun maat. De diepte is uiteraard ook aangepast aan hun grootte en leeftijd. En ook voor mama en papa is het best aangenaam bij een watertemperatuur van 32°C.

Voor de iets grotere kinderen en volwassenen is er een wildwaterbaan, een warme lagune en een hele leuke glijbaan. Wil je het wat sportiever aanpakken kan je je helemaal uitleven in het golfslagbad. Er is ook een buitengedeelte maar dat vonden we net te koud om met Mona te doen. Volgende keer neem ik de grootouders mee denk ik, dan kan ik de sauna en het stoombad ook testen.

De Waterperels De waterperels

De Waterperels

Mona leefde zich helemaal uit

Ik sta er vaak van verbaast wat ze al allemaal kan. Op de trapjes, van de glijbanen, … het ging allemaal vlotjes. Af en toe ging ze kopje onder maar dat maakte haar weinig uit.

Na 2 uur zwemmen kregen we honger. Je kan in je zwemkledij een snack eten in het zwembad. Maar wij zijn een hapje gaan eten in het Rest-au-cafe, met een uitgebreide kinderkaart. Een lekker afsluiter van een fijne voormiddag.

De Waterperels

De Waterperels De Waterperels

Mona was uitgeteld

Zwemmen is vermoeiend. Mona viel in de auto onderweg naar huis snel in slaap. Bij thuiskomst ging ze recht naar bed en deed ze een dut van 3 uur. Nog een voordeel van zwemmen 😉

Is Lier een beetje te ver?

Ik ben echt fan van de Waterperels. Ze gaan onze daar de komende maanden regelmatig terug zien. Maar is Lier wat uit de richting? Geen nood, ze hebben 8 subtropische zwembaden in België. 

Veel zwemplezier!