Ik ben een echte waterrat. Altijd geweest. Ik heb een tijdje competitie gezwommen. Maar ik hou er nog altijd van om baantjes te gaan zwemmen. Ik maak nog altijd veel plezier in waterpretparken. Ik ben dan ook tot mijn 38 weken zwangerschap wekelijks naar de aquagym geweest en ik ging elke vrijdagavond een uur baantjes zwemmen. Mona is intussen een goeie 4 maanden. Tijd om haar in het bad te gooien (figuurlijk dan).

Wil ik dat mijn dochter onze volgende zwemkampioene op de olympische spelen wordt? Nee hoor. Maar ik wil niet dat ze bang is van water. Ik wil dat ze niet panikeert en zichzelf naar de kant kan brengen. Over een paar jaartjes dan toch. Laat ons beginnen bij het begin met babyzwemmen. Of peddelen, plonsen, …

Ze zit graag in bad, gaat mee onder de douche. En ook het babyzwemmen bleek geen issue te zijn. Ze maakte plezier, sloeg met haar armen en stampte met haar benen dat de lesgeefsters er zelf een beetje van schrokken. Top. Natuurtalent. Mama en papa mega trots.

Terug uit het zwembad bleek dat we niet zo goed waren voorbereid als al de andere mama’s en papa’s met hun kleine zwemmertjes. Wat hebben we geleerd?

  • Neem waszeep mee. Dan kan je de baby wassen onder de douche na het zwemmen. (I know, klinkt logisch, maar niet aan gedacht).
  • Neem makkelijke kleding mee voor jezelf en de baby. Het moet snel gaan.
  • Voor je baby neem je best een kruippakje of pyjama mee. Wij moesten na de les Mona uit haar zwembad en zwempamper halen. Propere pamper + body + broekje + sokjes + truitje + muts = te veel werk. Je baby is moe en heeft absoluut geen zin om mee te werken. Het is snikheet in zo’n kleedkamer en om een of andere reden waren haar kleedjes precies even nat als haar badpak. Het was een gesukkel tot en met. Kwam er nog bij dat haar outfit langs geen kanten matchte en het dus gewoon één grote kakofonie was. Sorry dochter….

Het was een fijn half uurtje quality time met ons gezinnetje in het zwembad van Itegem. Mona was nadien KO en was dan ook snel in dromenland.
Info en tips op http://www.babyzwemmen.be/