Ons eerste weekendje als gezin van vier ging in december naar Landal Hoog Vaals. Het was voor ons een tweede keer Landal dus het concept kenden we intussen. Dit keer trokken we niet naar Zeeland maar wel naar Nederlands Limburg.

Een autovakantie met z’n vier zit er niet meteen aan te komen. Voor drie nachten zat onze auto helemaal volgeladen. Of we moeten een dakkoffer aanschaffen. Of een vrachtwagen huren ofzo. Maar eens ingepakt waren we na anderhalf uur rijden al op onze bestemming in Landal Hoog Vaals.

We waren er het weekend van 14 tot en met 17 december. Het was best goed weer en met een goeie week voor Kerstmis was de kerstsfeer overal duidelijk aanwezig.

Verblijf in een familie bungalow

We verbleven in een kinder bungalow. De bungalow is, hoe kan het ook anders, volledig voorzien op gezinnen met kinderen. Er is speelgoed aanwezig, een verzorgingskussen, een Tripp Trapp en en babystoel, een leuke slaapkamer voor kinderen en de tuin sluit aan op een speeltuin. Je kan dus heel wat van je bagage gewoon thuis laten (gelukkig).

Landal Hoog Vaals

Slaapkopkes

Landal Hoog Vaals

“Mama kijk, een speeltuin.” We zullen anders eerst uw haar kammen Mona.

Landal Hoog Vaals

Wat is er te doen?

Er is vanalles te doen op het Landal domein zelf en in de omgeving. Omdat Landal zijn bezoekers aanspoort om die omgeving te gaan verkennen organiseerden ze een infosessie op zaterdagochtend met activiteiten op en rond het domein. We kennen de regio echt niet goed, dus gingen we even luisteren naar wat er zoal te beleven valt.

Na de infosessie besloten we richting Valkenburg te gaan. De kerstmarkten in de grotten zijn tot ver buiten Valkenburg bekend en dat konden we dus niet laten liggen. Er bleken nog heel wat toeristen van die mening en er stonden lange rijen aan de ingang van de grotten. We gingen aanschuiven aan de Fluweelgrot en eigenlijk ging het best goed vooruit. Na 20min waren we binnen en bezochten we de kerstmarkt. We wandelden nog wat rond in de stad alvorens we weer richting Landal trokken. Onze zaterdag sloten we af met een super lekker diner in Timber’s Brasserie. We hebben er echt heel lekker gegeten en het is echt kindvriendelijk. Mona kon kiezen aan het Bollo kinderbuffet.

Landal Hoog Vaals

Kerstmarkt in de Fluweelgrot in Valkenburg

Landal Hoog Vaals

Lekker warm bij mama

Landal Hoog Vaals

Eten met kinderen, het is een uitdaging 🙂

Landal Hoog Vaals

Het was in elk geval wel lekker

Mona-dag

Eerlijk, wandelen in de stad en kerstmarkten bezoeken, … het is niet meteen Mona’s favoriete bezigheid. Zondag maakten we er dus een Mona-dag van. In de voormiddag ging ze met papa zwemmen. ’s Middags trokken we naar boscafe ’t Hijgend Hert voor een lunch. Het had wat gesneeuwd en dat zorgde voor een extra gezellige sfeer. Het drielandenpunt was vlakbij, dus dat kon ook niet ontbreken. In de namiddag trokken we de binnenspeeltuin van Landal in en danste Mona met Bollo de beer.

Landal Hoog Vaals

Sneeuw!

Landal Hoog Vaals

Mijn sneeuwprinses

Landal Hoog Vaals

Zijn eerste sneeuw

Landal Hoog Vaals

Appeltaart in ’t Hijgens Hert

Landal Hoog Vaals

Het drielandenpunt

Landal Hoog Vaals

In het ballenbad !

Maar er valt natuurlijk nog zoveel meer te beleven waarvoor wij de tijd niet hebben gehad of waarvoor het niet echt het juiste seizoen was. In Landal Hoog Vaals zijn tal van buitenspeeltuinen en een dierenweide. Je kan er deelnemen aan georganiseerde activiteiten of er zelf op uit trekken en gaan wandelen of fietsen in de omgeving. Ook Aken, Valkenburg en Maastricht zijn vlakbij. Er is een blote voetenpad in de omgeving, de Gaia Zoo is vlakbij, Snowworld, net zoals het sprookjes bos, …

Je ziet, vervelen ga je je dus niet echt doen. Hoewel dat met kinderen meestal niet het geval is.

Wij hebben echt genoten van ons weekend weg met vier in Landal Hoog Vaals. We zouden er graag nog eens in de lente/zomer naartoe gaan om te gaan wandelen en de overige activiteiten te ontdekken.

Landal Hoog Vaals

Nog snel de eendjes eten geven voor vertrek

Landal Hoog Vaals