Wij trekken er graag op uit. Een daguitstap, een weekendje weg of een langere vakantie. Allemaal goed. Even ontsnappen aan de dagelijkse structuur, tijd voor elkaar en even geen timing. In juni trokken we een weekendje naar Zeeland met Landal. En dat was een behoorlijke meevaller.

Voor alles een eerste keer

We waren eigenlijk nog nooit in Zeeland geweest. Als we richting kust trekken was het meestal een daguitstap naar onze eigen Belgische Kust. En ook bij Landal hadden we nog nooit verbleven. De vakanties met mijn ouders gingen destijds consequent naar de concullega’s van Center Parcs. Maar toen VVV Zeeland en Landal ons uitnodigden om hun accommodatie en regio te ontdekken waren we meteen nieuwsgierig. Zeeland stond al even op de to do lijst, dus dat kwam mooi uit.

Wat kan je van Landal verwachten?

We verbleven drie nachten in Landal Resort Haamstade in de regio Schouwen Duiveland. Voor ons was het een goed anderhalf uur rijden en dus prima voor een weekendje of midweek weg. Van zodra je Zeeland binnen rijdt zie je al meteen duidelijke verschillen met onze eigen Belgische kuststreek: veel groen, veel water. Ik moest zelfs even terug denken aan onze rit naar de Key West van enkele jaren geleden. Maar dan iets minder exotisch en net wat frisser.

We kwamen terecht in een nette en moderne bungalow, al vond ik het eerder een huisje. Het viel me meteen op hoe ruim dit was. En ook de afstand met de buren was best groot waardoor je veel privacy hebt. Het huisje heeft alle nodige comfort om je verblijf zo aangenaam mogelijk te laten verlopen. Een ruime inkomhal (handig voor de buggy) met toilet en grote leefruimte met prima uitgeruste keuken. Boven hadden we twee grote slaapkamers, nog een apart toilet en een badkamer met ligbad (handig met een kindje), sunshower en sauna. Mona heeft de sauna wel omgetoverd tot ijssalon. Van waar halen ze het toch altijd?

Landal Haamstede

De keuken met ruime leefruimte

Landal Haamstede

Onze ruime slaapkamer

Vlakbij ons huisje was een grasveld met speeltuin, ideaal voor speelpret tussen de uitstappen door. Verder zijn er ook een klein winkeltje, een restaurant, minigolf en indoor speeltuin op wandelafstand te vinden.

Het domein zelf is autoluw en je kan je kinderen dus met een vrij gerust hart even een sprintje laten trekken. De huisjes zijn in Zeeuwse stijl gebouwd, wat zorgt voor een mooie integratie in de omgeving.

Wat voor mij een groot verschil is tegenover andere parken is de uitnodiging om de omgeving te gaan verkennen. Landal zet je aan om erop uit te trekken. Met de auto, te voet of met de fiets. En dat deden we ook.

Wat is er in de omgeving te doen met een peuter?

Het weer was aangenaam, altijd fijn aan zee! Maar om nu met Mona een heel weekend op een strand te gaan zitten, dat zagen we niet zo zitten. Bovendien waren we ook zo slim geweest om ons zwemgerief thuis te vergeten. Mombrain…

Maar geen paniek. Naast een strandvakantie is er voldoende in de omgeving om je gezin te entertainen. We gingen oa. boluskoeken, een Zeeuws streekproduct, bakken en eten (vooral dat laatste, want ze zijn mega lekker), varen op de Oosterschelde, fietsen door de bossen en duinen en naar Neeltje Jan. Alles was echt vlakbij het Landal verblijf en ideaal om peuter Mona tevreden te houden.

Landal Zeeland

Family selfie op het strand

Zeeland

Aan de pannekoekenmolen

Zeeland

Op de boot op zoek naar zeehonden

Zeeland

Ze had weer ergens een koe gezien

Zeeland Bolus koek

Boluskoeken bakken. Of toch een poging tot

peuter fotografie

Let’s go to the beach

Voor herhaling vatbaar?

Zowel Zeeland als Landal waren voor ons een eerste keer maar zeker niet de laatste. Zeeland is echt een geweldig mooie streek. Je hebt een instant vakantie gevoel en toch hoef je er niet eens zo gek ver voor te rijden. Natuur, zee, strand, bos, tal van activiteiten en charmante dorpjes. Meer heeft een mens eigenlijk echt niet nodig hoor.

Maar ook Landal was voor ons een zeer aangename ervaring. Vooral de ruime huisjes, de privacy en de gezinsvriendelijke omgeving hebben ons op een fijne manier verrast.

Landal Haamstede

Op wandel in Landal