Zoals jullie intussen wel al hebben kunnen lezen is baby twee hier een jongen. Helemaal geweldig en we kijken er ontzettend naar uit. Maareuh, wij hebben hier geen ervaring met babyjongens. Dus moeders, een warme oproep: wat moet ik weten over jongens?

Hetzelfde en toch anders?

Ik denk niet dat er de eerste jaren zoveel verschil is tussen een zoon of een dochter. Ik geloof dat het karakter meer bepaalt dan het geslacht. Mona is bijvoorbeeld een hele pittige dame, is best onhandig, kruipt overal op en over en voetbalt graag.

Maar als ik dan met vriendinnen babbel die een zoontje hebben, dan is er toch een verschil. In eerste instantie dan in de verzorging. Want help, dat heeft een piemeltje! Niet dat dat onbekend terrein is. Maar toch bij een baby. Ik liet me al vertellen dat ik er best iets over leg tijdens het verschonen om geen douche te krijgen en dat ze zelfs op die jonge leeftijd een erectie kunnen krijgen. Say what?!

Qua karakter zouden ze minder drama hebben, meer to the point zijn. Wilder en is mama de grote liefde.

Wat moet ik weten over jongens?

Moeders van jongens, over enkele weken heb ik een zoon in mijn armen. Wat moet ik allemaal weten? Shoot! Ik ben een en al oor.