Wat moet ik weten over jongens?

6

Zoals jullie intussen wel al hebben kunnen lezen is baby twee hier een jongen. Helemaal geweldig en we kijken er ontzettend naar uit. Maareuh, wij hebben hier geen ervaring met babyjongens. Dus moeders, een warme oproep: wat moet ik weten over jongens?

Hetzelfde en toch anders?

Ik denk niet dat er de eerste jaren zoveel verschil is tussen een zoon of een dochter. Ik geloof dat het karakter meer bepaalt dan het geslacht. Mona is bijvoorbeeld een hele pittige dame, is best onhandig, kruipt overal op en over en voetbalt graag.

Maar als ik dan met vriendinnen babbel die een zoontje hebben, dan is er toch een verschil. In eerste instantie dan in de verzorging. Want help, dat heeft een piemeltje! Niet dat dat onbekend terrein is. Maar toch bij een baby. Ik liet me al vertellen dat ik er best iets over leg tijdens het verschonen om geen douche te krijgen en dat ze zelfs op die jonge leeftijd een erectie kunnen krijgen. Say what?!

Qua karakter zouden ze minder drama hebben, meer to the point zijn. Wilder en is mama de grote liefde.

Wat moet ik weten over jongens?

Moeders van jongens, over enkele weken heb ik een zoon in mijn armen. Wat moet ik allemaal weten? Shoot! Ik ben een en al oor.

6 REACTIES

 1. Goh, da’s een moeilijke vraag want ik heb geen meisjes om mee te vergelijken.

  Euhm ja, die plassen je in het begin onder met een mooi fonteintje als je geen tetradoek of pamper op hun piemeltje legt: altijd naast de ververstafel staan en niet achter ;).
  En ja, als je ‘s ochtends een pampertje uitdoet, hebben die vaak even een kleine erectie.
  En bij het wassen af en toe de voorhuid voorzichtig een beetje achteruit trekken om daar ook wat te reinigen maar daar zeker niet in overdrijven.

  Kledij vind ik lekker gemakkelijk: stevige broeken, stoere T-shirts (van superhelden, dino’s, voertuigen, … als ze mogen kiezen) en een dikke sweater. Dat daar niet veel bling bling moet bij komen kijken, vind ik een gigantisch voordeel.

  Met wat ze spelen en de wildheid en de blutsen en builen, dat hangt van kind tot kind af denk ik.

 2. Ik heb over een 8 weken 2 jongens, dus de vergelijking met meisjes kan ik niet maken. Ik weet alleen dat zoon 1 toch over een beter-dan-gemiddelde-portie drama beschikt…
  En zoals je zelf al aanhaalt: beware of the pipidouchekes ?.

 3. Ik vind vooral: als je denkt dat meisjes/dochters lief zijn.. wacht dan maar tot je een zoon hebt. Echt, die geven zo gemeende knuffels en zeggen de liefste dingen! ❤️ Gewoon genieten en ja, genoeg verschoonkussenhoezen hebben liggen ?

 4. Ik heb een zoontje, maar mijn twee metekindjes zijn meisjes. Behalve dat piemeltje wil ik je niet per se ergens voor waarschuwen. Elk kindje is anders. Het geslacht is van heel weinig belang denk ik. Jullie leren elkaar snel genoeg kennen 🙂

 5. Aan die piemel moet je kwa wassen of verschonen niets extra doen. Het is ongezond om de voorhuid achteruit te doen ofzo dus daar lekker vanaf blijven. Oppassen voor de douches, hoewel de 3 jongens dat hier enkel hebben gedaan naar andere verpleegsters en verzorgsters, wij hebben zelf nooit een douche daarvan gehad. Ook erecties zien wij hier zelden dus ook niet bang worden als je dat nooit ziet 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.