Jongen of meisje: benieuwd naar het geslacht van ons tweede kindje?

12

Zal ik het anders gewoon even meteen zeggen?

Oh boy ….. it’s a boy !

gender reveal

Het geslacht ontdenkten we via de NIPT resultaten, ondertussen toch al vijf weken geleden. Heel onromantisch dus. Ik heb meer dan twee weken op het resultaat moeten wachten. Dat is een normale wachttijd, maar toch!

Op vrijdag 20 april zat er een brief van het ziekenhuis in de brievenbus. Ik was net thuis van een wandeling met Mona, mijn man was aan het werk. Omdat we hadden afgesproken de brief samen te openen stuurde ik een fotootje met de vraag of ik het toch niet zou open doen. Het kan ook een rekening ofzo zijn hé. Maar ik kreeg een verbod, gehoorzaamde, legde de brief weg en wachtte netjes tot manlief thuis kwam van het werk.

“Het is een …”

Ik was vooral benieuwd naar de testresultaten. Dat geslacht is maar bijzaak. De rest moest in orde zijn. Ik was in de tekst net aan de “normaal” uitslagen gekomen toen mijn man zei “het is een manneke.”

Euhm, waar zie jij dat?
“Het geslacht is: mannelijk.” Daar dus.
“Mona, je krijgt een broertje!”

Een zoon! 

Ik moest gewoon even wennen. In tegenstelling tot bij Mona had ik niet zo een sterk voorgevoel. Ik had de kans op 55% geschat dat het een jongen zou zijn. Ik was dus niet echt verrast, maar dan toch ook weer wel.

Er gingen van alles door mijn hoofd.
Van: wauw, een zoon. Van elk eentje. En de NIPT was goed. top!
Maar ook:  zou een zus voor Mona niet leuker geweest zijn?
Tot: ai, hier zit ik met mijn roze ballenbad, roze tipi, roze fiets, roze kruiwagen, … en oh, dat heeft een piemeltje en al!

Het gekke is, stel dat het een meisje zou geweest zijn, was ik ook mega blij geweest. Maar waarschijnlijk had ik het ook een beetje jammer gevonden. Want dat zou betekenen dat ik nooit een zoon zou hebben.

Maar dus, hoera, een zoon!

Na enkele uren was ik over de eerste verbazing over. We trokken naar Gelrode voor de aankondigingsfoto en we vertelden de eerste mensen in onze omgeving het baby jongen nieuws. Diegene met de “hopelijk is het nu een jongen” wensen waren dus extra tevreden 🙂

Maar het meeste fantastische is, wij worden voor de tweede keer mama en papa. Er komt een klein manneke bij die ons gezin compleet gaat maken. Het zal hem aan geen liefde tekort komen. En hij heeft een fantastische grote zus. Wij kijken nu al uit naar de komst van onze zoon, een broer voor Mona, in oktober. Maar tot dan ga ik toch nog wat genieten van mijn nachtrust.

Maar nu, een naam voor onze jongen

We hebben nog tijd. Toch nog een kleine vijf maanden. Er is dus nog geen paniek. Maar wij hebben nog geen naam voor onze zoon. Zelfs nog niet een klein beetje. Ik heb mijn lijstje, mijn man heeft zijn lijst. Maar we hebben geen enkele naam waarover we het eens zijn. Mona zou hem gewoon terug “Mona” noemen. Als we echt op niets anders komen moeten we hem misschien “Onam” gaan heten. Of “Veto” want dat begint ook bekend in de oren te klinken.

Duseuh, mama’s, laat die jongensnamen maar komen!

gender reveal gender reveal gender reveal gender reveal

 

 

12 REACTIES

 1. Proficiat! Mijn oudste zoon grijpt in de schoenwinkel altijd meteen naar de meest roze of blinkende schoenen dus trek je maar niks aan van al die roze spullen ?. Onze jongens heten Finn en Wout als het een inspiratie kan zijn. Een naam kiezen is altijd zo moeilijk he ?

 2. Dikke proficiat!
  Onze dochter heet ook Mona❤️
  De grote broer heet Chiel. Wij vonden het perfect passen.
  En andere jongensnamen op onze lijst waren: Sep en Guus.

 3. Proficiat! Zo leuk, van elk eentje! Maar vooral, fantastisch dat de NIPT test normaal was. Mijn zoontje van 9 maanden heet Loe, moest je inspiratie zoeken :-).

 4. Gefeliciteerd! Jongetjes zijn geweldig! En grote zussen ook 😉 Het lot van de zoon die na een dochter komt is inderdaad dat er veel roze speelgoed is. Onze zoon zit ook vrolijk in een roze babyschommel en loopt achter een roze loopkarretje. Waarom niet? Zolang de kleertjes en schoenen gescheiden blijven, daar trek ik mijn grens 🙂

 5. Proficiat! Jongens zijn top. Die van mij is wel een hevig typetje en verdringt zo wel eens de aandacht voor zijn jongere zusje. Maar eentje van elk is echt tof. En dat piemeltje komt op kleuterleeftijd met een hele piemelfascinatie, maar dat is ook best hilarisch. Hij kan er bijvoorbeeld echt niet over dat ík geen piemel heb en vraagt me dikwijls of ik dat niet erg vind… Tja.. Mijn zoon heet Emil trouwens.

 6. Hier geen dochter, maar twee zonen: Jarno en Matias
  We hadden twee keer een hele lijst meisjesnamen, maar vonden het kiezen van een jongensnaam niet eenvoudig, maar zijn wel blij met de keuze 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.