Eerder deze week vertelde ik jullie dat wij in oktober ons tweede kindje verwachten. Voor de aankondiging trokken we met wieg en Mona naar de bloesems aan de Moedermeule in Gelrode. En over die foto wil ik nog een woordje kwijt.

Nostalgie

Ik hou van technologie, vooruitgang en evolutie. Maar ik heb ook een nostalgisch kantje. Voor de aankondiging wou ik een leuke foto. Ik zocht inspiratie op Instagram en Pinterest maar de dingen die ik leuk vond waren best omslagtig en vergden een medewerkende peuter. Die garantie heb ik niet. Ook de aankondigingen met humor waren niet echt mijn ding. Ik wou iets leuks, schattig en niet teveel gedoe.

Toen herinnerde ik me het geboortekaartje van mijn broer. De foto op dat kaartje was het resultaat van een fotoshoot waarbij mijn ouders mij met een fleurige bloemenjurk in een weide dor hoog gras met de wieg hadden gezet. Ze hadden zelfs meer dan een jurk mee. Ja hoor, in een pre-Instragam tijdperk hadden ze daar goed over nagedacht. Ik trok de zolder op, op zoek naar de foto’s en vond ze in een mapje zoals dat destijds gedaan werd.

Oorspronkelijk foto dateert uit 1988

Ik legde het idee voor aan mijn man en hij was mee. We zouden een beeld uit 1988 gebruiken waarbij ik de geboorte van mijn broertje aankondigde. Geen fleurige bloemenjurk voor Mona en ook geen dor hoog gras. Daar zijn we nog enkele maanden te vroeg voor. Maar wel de inspiratie, de setting én de wieg.

Die wieg is trouwens nog steeds de originele. Ik, mijn broers, zus, een neefje en Mona hebben de eerste maanden van hun leven in de wieg gelegen. En ook baby #2 zal er een plekje in krijgen.

Ik neem jullie graag even mee in het familiealbum van 1988 en de foto’s met Mona anno 2018. Net een mooie 30 jaar (auwch) verschil ertussen. Kleine Mona en kleine Annelies leken toch een beetje op elkaar hé.

Zwangerschapsaankondiging

Zwangerschapsaankondiging

Zwangerschapsaankondiging

Zwangerschapsaankondigingzwangerschapsaankondigingzwangerschapsaankondigingzwangerschapsaankondigingzwangerschapsaankondiging