Zoals ik in een eerdere blog al meedeelde ben ik niet bepaald een wintermens. Ik kan niet zo goed tegen de koude. Ik heb nogal een gevoelig velleke en van die muts gaat mijn haar echt heel slecht liggen. Maar we wonen in België, dus dat betekent dat je het moet doen me wat je krijgt. En daar proberen wij dan maar het beste van te maken. Zo trokken we afgelopen weekend naar Oostende en gingen we checken of ze daar klaar zijn voor Kerst.

Naar zee, in de winter. Serieus?

Uhu! De Belgische kust is zo een plek waar ik heel erg graag naartoe ga en toch veel te weinig kom. Op een warme zomerdag doe ik zelfs de moeite niet wegens een ‘sardine in blik’ gevoel. En in de winter waai je toch gewoon terug het binnenland in? Visit Oostende daagde ons uit het toch een kans te geven en aangezien ik nogal gevoelig ben voor weekendjes weg, waagden we het er toch op. Ik was namelijk echt benieuwd hoe een kuststad zijn rol in de winter zou neerzetten.

Winter in Oostende

Je badpak en strandschopjes hoef je in elk geval niet mee te sleuren. Voorzie jezelf en kind(eren) wel van een lekker warme outfit en je bent vertrokken.

Aangekomen in hotel Bero lag er een geschenkje op ons te wachten. Een pakket met info over de winteractiviteiten, kortingbonnen en heerlijk warme sokken. Een cadeautje dat iedereen mag verwachten die een verblijf in de stad boekt. Zo attent!

We trokken meteen de stad in om een hapje te eten. We kwamen terecht bij Sanseveria Bagelsalon. Super vriendelijk, heel gezellig, hele lekkere bagel en OMG die chocoladetaart!

Sanseveria bagelsalon

Mag ik over de tafel kruipen mama?

Sanseveria Bagelsalon

Ze is de enige persoon in deze wereld met wie ik een heerlijke chocoladetaart deel

Om die chocoladecaloriën eraf te wandelen gingen we shoppen. Je kan je kerstcadeaus trouwens laten inpakken in de inpakbar in Oostends cadeaupapier. Oostende was mooi en gezellig verlicht en dat maakte het toch net een beetje warmer. Met Mona gingen we op bezoek bij de Kerstman, hij heeft daar immers zijn eigen huis. Mona zelf vond het maar niets. Hij leek teveel op Sinterklaas en dat resulteerde in tranen. Arme Kerstman…

In de latere namiddag gingen we naar ‘winter in het park.’ Het Leopoldpark is mooi verlicht, er staan tal van kerstchalets om op te warmen, er is animatie en je kan er ook gaan schaatsen. Mona kan nog maar net lopen en voor mij was dat ook zeker 10 jaar geleden dus aan dat schaatsen hebben we ons nog niet gewaagd. Zelfkennis weet je wel…

Bezoek aan de Kerstman

In het huis van de Kerstman

Winter in het park

Winter in het park

Wandelen onder 232.500 lichtjes

Zin in nog wat meer gezelligheid en romantiek? Van 15 december tot en met 14 januari kan je onder de lichttunnel in de Adolf Buylstraat wandelen. 4 keer per dag zetten ze de muziek wat luider voor een lichtspektakel. Even de benen losgooien op ‘All I want for Christmas’? Het kan! Ze kennen je daar toch niet.

Van al dat wandelen krijg je honger dus trokken wij naar Jilles Beer & Burgers. Speelhoek voor Mona en eten voor mama en papa, check!

Winter in Oostende

De romantische lichtunnel

Winter in Oostende

Selfie onder de lichttunnel

Winter in Oostende

Wachten op het eten bij Jilles Beer & Burgers

Winter in Oostende

Lief he?

Heerlijke winterzon

Oké, 3°C is geen temperatuur om over naar huis te schrijven. Maar als je ’s morgens je gordijnen opentrekt en je ziet een blauw lucht en een stralende zon, dan doe je die winterjas aan en trek je naar het strand. Geen betere manier om je dag te starten dan met een wandeling over de dijk en de pier. Mona wou “lope lope lope”, mama was bang dat die dochter recht de zee zou insukkelen.

Winter in Oostende

Lope lope lope ….

Winter in Oostende

“Water.” Ja Mona, veel water

Winter in Oostende

Ik overweeg soms toch een leiband hoor

Winter in Oostende

Racen met papa

Is het een aanrader?

Yes, go, do! Echt, winter in Oostende, ons heeft het overtuigd. De combinatie van zee en kerstsfeer gaat echt prima samen. Oostende doet er alles aan om de stand zo gezellig te maken, ze hebben echt een sterk concept neergezet. Dus als jullie nog op zoek zijn naar een leuke gezinsuitstap in de Kerstvakantie, trek zeker eens richting Oostende.

Have fun!

Winter in Oostende

Heerlijk warm ingeduffeld