Ik heb nooit veel belang gehecht aan dure spullen in ons huis. Ons interieur is een combinatie van Ikea, kringloop, Kwantum, … en hier een daar een investering. Meestal gaat het dan over technologie zoals Sonos. Maar één dingetje bleef op mijn lijstje staan sinds we gingen samen wonen: bij elkaar passende badhanddoeken. A girl can dream. Toch…?

Ik vond eigenlijk nooit mijn zin. Te duur, niet zacht genoeg of niet de kleuren die ik zocht. Maar toen Oscar nog een hele kleine Oscar was en het kwijl volledige outfits binnen de drie minuten onderzeverde ontdekte ik Timboo. Meer bepaald hun bandana of ‘zeversjaal’. De bandana van Timboo absorbeert 60% meer dan katoen en is van nature antibacterieel.  De kleuren zijn prachtig en het stofje is ultrazacht.

Ik shopte snel veel van die bandana’s voor Oscar. En zijn assortiment werd aangevuld met body’s en een pyjama. 

De Timboo handdoeken

En toen gebeurde het: Timboo lanceerde een handdoeken collectie en zag ik mijn droom om ooit mooi bij elkaar passende handdoeken in mijn badkamer te hebben heel dichtbij komen. De maten en vooral de kleuren kiezen werden uiteindelijk de moeilijkste opdrachten. 

Ondertussen is ook dat gelukt en ben ik al enkele maanden trotse inwoner van een huis waarin de handdoeken bij elkaar passen. Ik moet dus een nieuw projectje opstarten. 

Ik kreeg op die handdoeken trouwens al tal van reacties en best wat vragen over de stof en de maten. Ik giet het hier dus even in een blogje. 

Is dat nu echt zo zacht? 

Ja dat is zo zacht! Het zijn werkelijk de allerzachtste handdoeken die ik ooit heb gehad. Het is een super fijne, aangename stof. 

Zijn het dikke handdoeken? 

Wel nee. Het is niet zo een dikke deluxe hotel handdoeken. De handdoeken zijn zelfs eerder dun en dat is in het begin misschien een beetje wennen. Maar je bent dat echt snel gewoon en ze drogen prima af. 

Blijven ze mooi? 

Intussen hebben wij die handdoeken toch al een aantal maanden en worden ze veelvuldig gebruikt en gewassen en ze zijn nog steeds zacht en mooi. Ik was de handdoeken trouwens altijd op 40°C. Omdat de stof uit zichzelf antibacterieel is moet je dat die niet wassen op hoge temperaturen.

Hoe groot zijn ze? 

Je hebt de handdoeken in drie formaten: medium, groot en XL. Ik verkies voor de kindjes de grote handdoeken en voor mijzelf en mijn man de XL. Dan heb je goed veel handdoek om je mee af te drogen en rond je te wikkelen. 

Welke kleuren hebben wij? 

Wij hebben per gezinslid een andere kleur. Ik vond dat in theorie een geweldig goed idee want zo heeft elk zijn kleur. In praktijk ben ik daar niet zo streng over en gebruiken we alles een beetje door elkaar. Voor mijn man kozen we voor Aspen Green, Oscar heeft oker, Mona heeft misty rose en ikzelf apricot blush. Maar zoals ik al zei, kiezen is het moeilijkste. 

Ik ben dus een absolute Timboo fan van omwille van de prijs, de mooie kleuren en de kwaliteit. Misschien een leuke tip om zo stilaan op je wishlist te zetten voor de kerstperiode. 

Timboo