Begin 2014, het was koud en nat. Winter. We hadden het gehad. We wilden er even tussenuit, naar de zon. Budget vriendelijk, niet te ver weg. En dan zagen we een promo bij Tui Nederland (toen nog Arke) via Vakantiepiraten. Vluchten heen-en-terug Amsterdam-Orlando en een huurwagen voor een “spotprijsje.” We hebben niet lang getwijfeld en geboekt. Onze route uitgestippeld en in maart zijn we vertrokken voor een 15-daagse roadtrip door Florida + een mini cruise naar de Bahama’s. Een reis die voor altijd een bijzondere herinneringen zal blijven. Want op het dek, onder de sterrenhemel, ergens op de Atlantische Oceaan vroeg meneer Verbruggen of ik zijn vrouw wilde worden.
Klinkt mooi? Lees dan vooral verder?

Onze Florida vakantie zag er als volgt uit:

Dag 1: Amsterdam – Orlando
We verbleven in het Westgate Lakes resort and spa. Niet zo fancy als het klinkt. We hadden wel een bad in de slaapkamer.

Dag 2: Rit van Orlando naar Crystal River
Daar was niet gigantisch veel te beleven. We hebben er wat rondgereden en ’s avonds zijn we gaan eten in een heel gek, typisch Amerikaans BBQ restaurant. Op tijd het bed in want de ochtend nadien moesten we héél vroeg opstaan.

Dag 3: Zwemmen met de manatees
Zoals gezegd heel erg vroeg moeten opstaan om in het donker in een piepklein bootje en een weinig flatterende wetsuit op zoek te gaan naar de manatees. Ze waren ons niet zo goed gezind. We hebben er een 4 tal gespot, maar ze waren geweldig. Het leken wel de Ozzy’s (onze mopshond) van de zee.

Hallo Manatee

Dag 4: Everglades.
Krokodillen spotten en met de motorboat de Everglades verkennen. In de namiddag zijn we gaan fietsen in Shark Valley. Hier liggen de krokodillen gewoon langs de kant. Een bijzonder gevoel. Nadien zij we doorgereden naar Homestead. Hier verbleven we in een Days Inn. Ik heb die nacht oprecht (maar ook onterecht) voor mijn leven gevreesd. Sirenes, kabaal, gegil. NOOIT MEER.

Fietsen langs de krokodillen en met de motorboat door de Everglades

De Everglades

Dag 5 – 7: De Key’s
In Homestead konden we dus niet snel genoeg weg zijn en we zijn al snel vetrokken richting Key Largo. Waar ik trouwens ook heel slecht heb geslapen in het Key West Inn. Ik werd wakker gehouden door het gesnurk van de buren en het gezang van een hotel verderop. 
Maar verder wel een fijne dag beleefd hier. We zijn ’s morgens vroeg (yep, wij houden van ochtendactiviteiten) gaan snorkelen in het John Pennekamp Coral Reef State Park waar we het bekende Jezus beeld hebben gevonden. Enfin gevonden, zo moeilijk was dat nu ook weer niet. Hele fijne voormiddag. Al ben ik wel redelijk misselijk geworden na een slok zout water en serieuze golven. Daar heb ik mijn “motion sickness” ontdekt. Goede timing.

Later die dag zijn we helemaal tot Key West gereden waar we een prima verblijf hadden in de Almond Tree In. We zijn gaat waterskiën (’s morgens uiteraard), leuk gewandeld en lekker gegeten.

De Key’s zijn gezellig, leuk om eens gedaan te hebben maar vooral heel erg druk en belachelijk duur. Maar echt, belachelijk duur.

Snorkelen in het John Pennekamp Coral Reef State Park

Welkom in Key West & het meest Zuidelijke punt

Dag 8 – 11: Bahama’s
Het deel van de reis waar ik het meest naar had uitgekeken, de mini cruise richting de Bahama’s. Een cruise is saai en voor gepensioneerden zeg je? Denk maar snel iets anders.

Je kajuit is klein maar de service des te groter. Een kamerjongen die zich persoonlijk, met visitekaartje, komt voorstellen. Meer dan eens per dag een opgemaakt bed, incl. een in figuur gevouwen handdoek. Overvloedig veel eten. Een gigantische boot waar overal wel iets te beleven valt. Heerlijk diner aan tafel ’s avonds en ultieme romantiek tijdens een avondwandeling over het dek. Yep, ik voelde me helemaal Rose. Ik heb mijn Titanic momentje helemaal gehad met een prachtig huwelijksaanzoek. Oke er waren geen klassen en nee we zijn niet gezonken en we leven nog allebei. Maar je snapt de sfeer wel.

De eerste dag gingen we aan wal op een privé eiland van cruise maatschappij Royal Caribbean. We boekten ons een privé plekje op een apart strand met ongestoord uitzicht, champagne (of ja, schuimwijn) en een BBQ op het strand. Jullie hadden ondertussen waarschijnlijk al wel door dat er geen sprake meer is van een budgetvakantie. Dat viel bij thuiskomst wel even tegen.
Dag 2 van de cruise trok naar Nassau waar we de stand rondwandelde, Luxe hotel Atlantis een bezoekje brachten alsof we er thuis hoorden en meedansten met de Engelsen bij Senior Frog’s. Hele gekke boel daar trouwens.

Bahama’s

Dag 12: Miami
Hier kan ik kort over zijn want dat viel nogal tegen. Miami heeft ons niet kunnen bekoren. We zijn dan richting NASA gereden omdat daar een lancering was gepland. Maar die is dan uiteindelijk ook niet doorgegaan. Geen topdag.

Dag 13 – 15: Orlando
Tijd voor de pretparken! Omdat we niet zoveel tijd meer hadden en die pretparken ook niet de goedkoopste activiteit zijn kozen we er 2 uit. Universal Studio’s en Seaworld.

Voor Universal boekten we een speciale pas zodat we extra vroeg (yep, weer een ochtendactiviteit) het park in mochten. Want ik wilde echt naar de Harry Potter attractie. Die was nog niet zo lang open en al bekend voor de gigantische wachtrijen. En ik wacht niet graag. Maar oh wat was het dat vroeg opstaan waard. Wat een prachtig deel in het park en een geweldig attractie. En ik heb er mijn toverstaf gekocht. Wacht maar tot ik dat onder de knie heb.

Maar ook verder heeft Universal me helemaal overtuigd. Mooi park, fijne thema’s en spannende attracties. We hadden die dag wel een beetje vreemd weer voor Florida. Helder blauwe hemel maar barkoud. Brrrr.

PS: zorg dat je een badge vraag een de ingang (verloving, verjaardag, …). Je mag er de Fast lanes mee gebruiken. 

Dé ring en een mega (lekkere) donut!

Welkom in Zweinstein

Sea World… We hebben getwijfeld, omwille van het concept, omwille van de orka’s. Ik zou het niet opnieuw doen.

De laatste dag in Orlando hebben we geshopt in de outlets want die laatste dollars moesten natuurlijk nog op. En dan was het weer tijd om huiswaarts te keren. Met een verlovingsring rond de vinger.

Een aanrader?
Het hangt ervan af wat je zoekt in je reis. Ga je voor de natuur en de fijne steden ga je beter naar de Westkust. Dat reisverslag kan je trouwens ook op mijn blog vinden. Ga je voor pretparken en cruises ga je het prima vinden in Florida.

Misschien gaan we ooit nog wel eens naar Orlando voor de pretparken tegen dat Mona wat groter is. En zo een cruise wil ik absoluut nog eens doen!

Vragen of extra tips nodig voor Florida? Je mag me altijd een seintje geven.