In 2009 waren mijn man en ik afgestudeerd. Net voor we zouden gaan werken hadden we de hele zomer als jobstudent gewerkt en we hebben al onze zuur verdiende centjes omgeruild voor Dollars voor een reis langs de Westkust van Amerika. We denken nog vaak met heimwee terug naar deze vakantie. De Weskust is enorm veelzijdig en biedt een perfecte mix tussen natuur en steden. Je hebt er tal van natuurparken die elk hun eigenheid hebben. Het verveelt nooit. Omdat het zo een fantastische reis was, deel ik graag onze trip met jullie. Want echt, het is een aanrader om er ooit zelf eens naartoe te gaan!

We hebben in totaal 20 dagen aan we Westkust doorgebracht en we zijn geëindigd met een citytrip in New York. We waren dan toch al in Amerika. We zijn onze roadtrip begonnen in LA en we zijn met de wagen naar San Francisco gereden.

Deze eerste grote reis heeft voor ons de trend gezet voor de jaren die volgden. We wilde meer. Meer reizen, meer ontdekken, meer proeven. En Amerika was een perfecte start. Makkelijk zelf te boeken (mits wat voorbereiding), geen al te grote cultuurshock en prima voor een selfdrive.

Hier alvast ons traject met verblijfplaats.
Vlucht Brussel – Los Angeles
We vlogen met Delta Airlines en we hadden een tussenstop. We zijn dus wel enkele uren onderweg geweest. Maar gelukkig heb je op zulke lange vluchten inflight entertainment om de tijd wat te doden.

Los Angeles: 3 nachten in het Hollywood Heights Hotel
Geen super de luxe hotel, wel alles wat je moet hebben en op wandelafstand van “The walk of fame”. Wat een behoorlijke teleurstelling is.

Ochtendroutine, Starbucks koffie

Grand Canyon: 1 nacht in het Best Western GC Squire Inn en 1 nacht in de Maswik Lodge
De route van LA naar de Grand Canyon was meteen de langste van ons verblijf. Maar we pikten een stuk Route 66 mee en dat maakte veel goed.
Dat de Grand Canyon impressionant is weet je. Maar je beseft het pas als je aan de rand staat. Wat een zicht. En een tochtje met de helikopter gaf ons pas een beeld van hoe groot het is. Aanrader!

Grand Canyon

Monument Valley: 1 nacht in de San Juan Inn
Het lijkt wel het decor van “Westworld.” We zijn er zelf met onze witte Ford Edge doorgereden. Dat was dus gewoon een grote speeltuin voor mijn man. Wel nadien even door de carwash moeten rijden om het rode zand eraf te krijgen.

Monument Valley

Page: 1 nacht bij Lulu’s Sleep ezze motel
Antelope Canyon en Horseshoe Bend stonden hier op onze to do. Prachtig! De rondleiding door Antelope Canyon kregen we van een gids die er zelf als kind heeft in geslapen en gespeeld. De persoonlijke anekdote’s maakten het alleen boeiender.
Het motel is een plek die ik nooit ga vergeten. Overdag haal je je vlees in de supermarkt en ’s avonds gooit de man alles op de BBQ en heb je tijd om gezellig te praten met de andere gasten.

Bryce Canyon: 2 nachten in de Bryce Canyon Inn
Verblijf in een gezellig “tuinhuis.” Lekker restaurant in de buurt met het beste chocolade dessert ever! De Canyon zelf hebben we te paard gedaan en dat was ongelofelijk spannend. Zeker als je man hoogtevrees heeft.
PS: als je ooit op een pony aan zee hebt gezeten telt dat niet als ervaring. Ik zeg het maar…

Bruyce Canyon te paard

Zion: 1 nacht in de Quality Inn
Wat een fantastische plek! Mooie kleuren, die natuur. Geweldig. We hebben hier fietsen gehuurd, deze op het treintje naar boven gezet en naar beneden gereden. Hier hadden we langer moeten blijven en door the narrows moeten hiken. Het zal voor een volgende keer zijn.

Zion

Las Vegas: 3 nachten in het Signature hotel
Hier had ik niet echt zin in. Maar Vegas heeft me verrast. Ja het is er eigenlijk los over, alles is gemaakt. Maar na dagen in natuurparken was dit welkom. Het is een gekke plek, maar je moet er eens geweest zijn. Bovendien kan je in Vegas voor relatief weinig geld super luxueus verblijven. Onze hotelkamer was een pareltje.

Death Valley: 1 nachten in Stovepipe Wells Village
Geen topper. Veel te warm. Ik was geen fan. En ik heb hier heel slecht geslapen. Het was zo een soort plek dat je ziet in horrorfilms.

Death Valley

Lee Vinings: 1 nacht in het Lake View Lodge
We maakten een tussenstop in “Bodie.” Een vroegere goudstad, nu een spookstad. Ik vond dat enorm fascinerend.

Yosemite: 1 nacht in een tent in Curry Village
Alweer een prachtig natuurpark. Je kan er rijden naar de verschillende viewpoints en mooie wandelingen doen naar watervallen. De nacht was er eentje op nooit te vergeten. Het was de eerste en enige keer in mijn leven dat ik vooraf een contract moest tekenen waarin stond dat de organisatie niet verantwoordelijk was voor schade toegebracht door beren. Ook in de tent hing een blad met instructies wat je moest doen bij het zien van een beer en alles wat geurt moest in een aparte opbergbox.
Hebben we een beer gehoord ’s nachts? Yup, vlakbij de tent. Ik heb geen oog dicht gedaan. En ik denk dat de nacht duurder was dan ons tophotel in Vegas. Maar je moet het absoluut gedaan hebben.

Yosemite

San Francisco: 3 nachten in het Intercontinental SF
Wat een stad! Absoluut mijn favoriet en veel fijner dan LA. Het is er groot, maar gezellig. Leuke plekje zoals Pier 39 en de haven. Heerlijke krab en clam chowder. En het bezoek aan Alcatraz heeft een diepe indruk op me gelaten. Vooral dan de gids die vooraf enorm passioneel vertelde over de ontsnappingen. Alsof hij er zelf bij was. Dat insinueerde hij in elk geval.

Pier 39 en Alcatraz

New York: 3 nachten in het Edison hotel
Helemaal aan de andere kant zijn we nog gestopt in New York. Een enorm vermoeiend einde van al een vrij vermoeiende roadtrip. NY is druk en veel ouder dan ik had gedacht. NY’ers zijn ook erg “vol” van hun stad en dat laten ze ook merken. We hebben leuk geshopt, lekker gegeten, veel gewandeld en enorm veel gedaan. Maar het was niet helemaal wat ik ervan had verwacht. Mijn hart lag nog in San Francisco denk ik.

Een roadtrip langs de Westkust is iets wat op iedereen zijn Bucketlist zou moeten staan. En als je op zoek bent naar leuke tips voor je roadtrip raad ik je ook aan om ook deze blog te lezen.Booking.com