In 2009 was een roadtrip langs de Amerikaanse Westkust onze allereerst grote reis als koppel. Het was voor ons de ontdekking van onze passie voor reizen. 2009 is alweer even geleden maar ik denk nog vaak terug aan onze roadtrip. Ooit gaan we er met ons kind/onze kinderen terug naartoe. Maar tot dan moet ik het stellen met de herinnering aan deze reis. En die mooiste herinneringen en tips deel ik graag met jullie.

 1. Ga naar Six Flags Magic Mountain wanneer je in LA bent. Het zotste pretpark dat ik ooit heb gedaan. Alles is hoger en sneller dan hier (drink wel genoeg water, voor je het weet val je flauw. Trust me, I know).
 2. Rij over Route 66. Het is misschien niet de kortste weg, wel de meest legendarische.
 3. Vlieg met een helikopter over de Grand Canyon. Duur, klopt. Maar wel dé perfect manier om de omvang van de Canyon te zien. Magisch.
 4. Rij met je huurauto zelf door Monument Valley. Vooral voor mannen is dit één groot speelterrein. Je moet nadien wel even door de carwash.
 5. Ga logeren bij Lulu’s sleep ezze motel in Page. Ik ga die vrouw echt nooit vergeten.
 6. Rij te paard door Bryce Canyon. Avontuur ten top. Gratis tip: als de cowboy vraagt of je ervaring hebt zeg je niet “ja” omdat je ooit aan zee op een pony hebt gezeten. Dan krijg je het grootste paard.
 7. Ga fietsen in Zion. Zet je huurfiets op het treintje mee naar boven en fiets naar het dal. Wat een uitzicht!
 8. Neem strategisch je foto’s in Las Vegas. Je kan het makkelijk doen lijken op een wereldreis.
 9. Boek een luxueus hotel in Las Vegas. Je hebt er veel luxe voor relatief weinig geld.
 10. Slaap in een tentje in Curry Village in Yosemite. Waarschijnlijk duurder dan je luxueus hotel in Vegas maar je krijgt er wel het avontuur van de beren bij. Je gaat waarschijnlijk niet goed slape.
 11. Bezoek Alcatraz in San Francisco. Met heel erg veel geluk kan je nog altijd de gids volgen die heel passioneel vertelt over de ontsnappingen. Ik krijg er nog altijd kippenvel van.
 12. Ga eten bij Bubba Gump. Niet omdat het uitzonderlijk lekker is, wel omdat je een “Run Forrest Run” bordje kan omhoog steken.
 13. Boek je reis zelf. Het plannen is al bijna even leuk als de reis zelf.
 14. Kijk op websites als Hotwire en Priceline voor hoteldeals.
 15. Brood kunnen Amerikanen niet bakken, maar in chocolade desserts zijn ze absoluut top. Chocolade lava cake, double chocolade chip cookies, … Maar ze zijn niet voor mensen die calorieën tellen.
 16. Investeer in goede wandelschoenen. Ookal ben je niet van plan om stevige hikes te gaan doen. De Grand Canyon op slippers is géén goed idee.

Nog tips, hulp of info nodig voor je roadtrip? Geef gerust een seintje!Booking.com