Het resultaat van Mona’s eerste album & win je eigen album!

33

Vorige week vertelde ik jullie met een beetje schaamrood op de wangen dat ik nog steeds geen album had van Mona’s eerste levensjaar. Ze wordt over enkele dagen 19 maanden dus dat begon echt wel tijd te worden. Maar ik bleek niet de enige mama te zijn die dat projectje wat had uitgesteld en ik voelde me een pak minder schuldig. Maar ik had mijzelf een deadline tot einde dit jaar gegeven en kijk eens, met enige trots deel ik jullie mee dat het fotoalbum klaar is!

Ik zal dat hier eens snel fixen

Yup, dat was de instelling. Even wat foto’s bij elkaar zoeken, in een album slepen en bestellen. Dat kreeg ik op een avondje doorwerken wel rond. Niet dus. Ik blijk een pak minder efficiënt te zijn dan gedacht. Alleen al met het selecteren van de foto’s ben ik enkele avonden bezig geweest. Bij elke foto wegzwijmelen, herinneringen ophalen, je man roepen om eens te komen kijken en doorsturen naar je zus met de boodschap “kijk hoe klein ze was” komt je tijdsbesteding niet ten goede.

Maar eens de foto’s gekozen waren ging het best snel

Om het album te maken ging ik aan de slag met de software van albelli. In het verleden had ik nogal via hen besteld en dat is me nog nooit slecht uitgevallen. Ik koos voor een liggend L formaat met als opties een fotokaft en platliggende pagina’s. Laat je trouwens niet afschrikken door het standaard aantal pagina’s, je kan er makkelijk toevoegen. Je kan de software zelf de pagina’s laten vullen, dan gaat het super snel. Maar ik koos ervoor het zelf te doen. Er zijn verschillende opmaken ter beschikking zodat je pagina indeling altijd netjes is.

Fotoalbum Albelli
Het eerste bezoek in het ziekenhuis
fotoalbum Albelli
De newbornshoot

Stoefboekjes voor de oma’s

Voor de oma’s maakte ik een kleine afgeleide van het album. Maar dus echt klein. Ik maakte een mini album met Mona’s mooiste foto’s. Zo een album dat in de handtas past en ze op elk moment kunnen boven halen als ze vragen naar de kleindochter. En ook als ze er niet naar vragen natuurlijk. Zo hebben ze hun kleindochter altijd in de sjakkos om te stoefen. Een stoefboekje dus.

Stoefboekje Albelli
Mona’s stoefboekje, perfect voor in de sjakkos van de oma’s

En is het nu ook wat deftig?

Enkele dagen na het plaatsen van mijn order werden het album en de stoefboekjes geleverd. Ik ben ontzettend blij met het resultaat. Het is kwalitatief en netjes. Ik zal maar stilaan aan het album van haar tweede levensjaar gaan beginnen zeker…

De prijs valt trouwens ook reuze mee. Ik bestelde 1 fotoalbum en 3 stoefboekjes voor een totaalbudget van €83,45. Met de code ‘ANNELIESBELEEFT’ krijg je trouwens nog tot het einde van dit jaar 20% korting op je bestellingen bij albelli.

Fotoalbum Albelli
Mona’s eerste Kerst
Fotoalbum Albelli
De 12 maandfoto’s mochten natuurlijk niet ontbreken

WIN je eigen fotoalbum of een stoefboekje

Omdat ik als geen ander weet dat je soms een schop onder je kont nodig hebt om aan dat album te beginnen heb ik een kleine incentive. Ik mag van albelli 5 waardebonnen (1 van €50 en 4 van €25) weggeven om je eigen fotoalbum of stoefboekje mee te maken.

Wat moet je daarvoor doen?
– Like de Facebook pagina van Annelies beleeft of volg me op Instagram
– Vertel me in een reactie onder deze blog van wie jij (dringend) een album wil maken
– Duimen maar

De wedstrijd loopt van vrijdag 8/12/2017 tem 14/12/2017. Op 15/12/2017 maken we de winnaars bekend. Succes!

De winnaars zijn…

Dank voor jullie deelnames. De wedstrijd is intussen afgelopen, de winnaars zijn:
– Waardebon van €50 voor Evi Verniers
– Waardebon van €25 voor Katleen Hardeel, Nietzomaarsaar, Kiani en Goedele.

De waardebon komt zo snel mogelijk jullie richting uit. En stuur me zeker een foto van het resultaat!

Bedankt voor jullie deelnames

33 REACTIES

 1. Ik ben al jaren fan van Albelli! Voorheen maakte ik er onze vakantie albums mee, maar sinds onze kleine meid er is speelt zij de hoofdrol in onze fotoboeken. Van haar 1e verjaardag in augustus zou ik nog graag een fotoboek maken want wat was die cakesmash toch leuk, de foto’s zijn te mooi om er niks mee te doen!

 2. Oh wij willen dat graag winnen! Ons meisje net 2 geworden en nog steeds geen album ? schandalig eigenlijk! Maar moesten we dit winnen hebben we geen excuus meer om het nog langer uit te stellen! ?
  Tom, Evi & Maritje

 3. Omdat ik na het lezen b je post mijzelf ook heb opgelegd om die v ellenore en sieglinde te maken – shame on me – sieglinde is al 3j 😮

 4. Mooie albums! De mooiste herinneringen horen in een fotoboek. Helemaal akkoord. Van mijn dochter (5 jaar) heb ik 1 album gemaakt, van onze eerste vakantie. Het plan was om dan bij elke gelegenheid een boek te maken. Helaas, dat plan is er nog steeds… Om ooit eens uit te voeren. Ondertussen wordt haar broertje bijna 15 maanden en heb ik hem in nog geen enkel fotoboek plakken. Slechte punten. Help me, Annelies.

 5. Oooh, wat een mooi album heb je gemaakt! Ik voel me direct geïnspireerd om er ook eentje te maken van onze lieve Lilie, die net 14 maandjes is en dus wel een eerste-levensjaar-overzichtje kan gebruiken! 🙂

 6. Oh, die stoefboekjes, wat een goed idee! Daar zouden de oma’s hier ook blij mee zijn! Een album van het tweede levensjaar van ons dochtertje, de eerste maanden van onze zoon, de laatste vakanties, … Mogelijkheden genoeg! Mezelf misschien ook maar eens een deadline geven 🙂

 7. Oh ik heb een zoontje van 3 maanden waar ik heel graag een album van wil maken. Die stoefboekjes voor de grootouders lijken me ook heel tof.

 8. Met het schaamrood op de wangen en al heel veel gezaag van mijn wederhelft: ik heb nog steeds geen trouwalbum gemaakt…. onze fotograaf deed het niet en dus zou ik het zelf doen.
  Ondertussen zijn we anderhalf jaar en een zoon later en nog geen album 🙂

 9. Ik wil graag een album maken van mijn dochter Laure die vandaag 1 jaar geworden is ? (en mij kennende heb ik die schop onder mijn kont zeker nodig, van onze trouw 2 jaar geleden is nog altijd geen album gemaakt ?, shame on me!)

 10. De oudste dochter werd net vijf en deze week werd de jongste 10 maanden. De eerste 3 levensjaren van dochter 1 werden minutieus in fotoalbums vastgelegd, maar sindsdien kwam het er niet meer van. Ik kan een schop onder de kont gebruiken vooraleer ik onherroepelijk achterloop en niet meer kan bijbenen met mijn foto’s.

 11. Ik moet dringend starten aan 3 albums ?. Eerste jaar Annabelle (nu drie), eerste jaar Mathijs (nu twee) en dan een (of twee??) gemeenschappelijke jaartjes. Je kan het al raden… Ben al weken aan het sorteren en van een album nog geen sprake. Oh ja en dan wilde ik tegen kerst ook nog drie jaar stoefboekjes… Dus 6 in totaal (2 paar grootouders). Dus kan nog wel eens extra duwtje in de rug gebruiken ??

 12. Onze dochter is bijna 22 maand en ik heb nog steeds de tijd niet gevonden voor een fotoalbum ? Dringend tijd dus om in de kerstvakantie mij hier mee bezig te houden. De waardebon zou hier goed van pas komen! Toitoi!

 13. Mijn albums maak ik ook steeds bij Albelli. Zo heb ik er eentje van elk jaar dat ik samen ben met mijn man. 10 albums dus! In dat 10de jaar werden we mama en papa van Mona en dus zal er vanaf nu elk jaar een album van haar volgen! Ze is nu bijna 10 maanden oud, hoog tijd om aan haar eerste album te beginnen! En wat een goed idee, die stoefboekjes ? Fingers crossed, want ik kan Albelli budget zeker en vast gebruiken!

 14. Ik was tijdens de zwangerschap met volle goesting bezig aan mijn fotoboek over de zwangerschap. De tijd om die te maken had ik toen 😉 De eerste foto’s van mijn kleine schat in het ziekenhuis en thuis zouden dan mee in het boek komen en zo zou ik al een prachtig exemplaar hebben. Maar nu ondertussen 10maand verder en dat boek is nog niet af 🙁 en zou ondertussen al aan zijn boek over zijn eerste levensjaar kunnen beginnen :-O 🙂 dus een schop onder mijn poep zou wel eens goed zijn 😉

 15. Ik had het mezelf ook voorgenomen en ondertussen is Rosa ook alweer bijna 21 maanden. Schaam, schaam, maar wie heeft daar eigenlijk tijd voor 😉
  Ik zal er dus ineens twee moeten maken, want het tweede levensjaar is ook weer bijna achter de rug!! <3
  Duimen maar!

 16. Haha zo herkenbaar jou verhaal! Mijn dochtertje Lexi is bijna 20 maand en ik zeg al de hele tijd dat ik eindelijk aan een album van haar eerste levensjaar moet beginnen.
  Denk dat ik echt een schop onder mijn lot nodig heb en wat is hiervoor beter dan een waardebon.
  Ps: je hebt een leuke blog!

 17. Onze kleine prins is nog maar 8 weekjes oud maar heeft al talloze mooie momenten van zich laten vastleggen. Van zijn eerste dagje tot zijn eerste lachje. Onze fotoboeken van onze reizen zijn steeds beloften die we niet waar kunnen maken, maar met onze prins willen we daar graag verandering in brengen!

 18. Mooi resultaat! Vorige week heb ik ook 2 albums gemaakt van Giel ( 4 maanden). Een van zijn doop en eentje van de zwangerschapsshoot. Nu nog een te gaan van zijn newbornshoot en en zijn geboorte. Waarom ik de bon graag zou winnen? Omdat ik niet zo goed ben in het selecteren van foto’s en ik dus dikke boeken heb die net wat duurder zijn ??. Het stoefboekje vind ik een goede tip! Leuk cadeau voor onder de kerstboom.

 19. Leuk die pagina’s met de maandfoto’s!
  Heb je tips voor het selecteren van foto’s, hoe bewaar je ze op de computer, in mapjes per maand of per dag of thema?
  Ik heb jaren achterstand met het maken van fotoalbums, ik ontzie het me steeds om aan die berg digitale foto’s te beginnen…

  • Ik ben op dat vlak echt een chaoot. Ik moet er dringend werk van maken. Ik heb wel al mijn foto’s bijna allemaal in back-up in de cloud en een externe harde schijf. Maar ze zijn niet gesorteerd, laat staan gerangschikt. Dat is ook nog een to do 🙂

 20. Wat zien de albums er mooi uit ! Ik moet heel dringend starten aan het eerste jaar van Rein die er nu al twee geworden is. Duimpjes staan dus omhoog. De eerste stap is allesinds al gezet want de app van albelli is ondertussen al gedownload . ?

 21. Oh dat willen wij wel graag winnen! Ziet er mooi uit! Perfecte foto voor de cover heb je daar. Onze meid wordt in februari 1 en was aan het twijfelen om een foto van de newbornshoot te gebruiken of zoals jij die van de 1ste verjaardag. Dat is Mss leuker om jaarlijks op te volgen. 😉

 22. We zouden dringend aan een fotoboek moeten beginnen van Ellis.
  Ze is nu bijna 5 maanden oud… het geheugen van onze smartphones zijn constant vol, de kast/schuif ligt vol geprinte foto’s,…
  Dus het word eens tijd om alles te bundelen ? dan zou dit winnen heel fijn zijn!

 23. Ooooooh ik zei het deze week nog, de schaamte is hier ook hoog 😉 2,5 jaar getrouwd en nog geen album… whoops! Het zal tijd zijn om mij er eens aan te zetten in de kerstvakantie!
  Deze bon zou me zeker op de goede weg zetten…
  En stoefboekjes ja… met 2 trouwsuites met mezelf erin in 2018 valt er ook wel iets vast te leggen qua vriendschap in een stoefboekje!

  Keileuk gedaan trouwens, die oma’s zijn dikke sjansaars!

 24. Mijn dochter Niene is bijna 15 maanden. Ik heb echt wel een duwtje nodig om eraan te beginnen. Ik moet dit dringend in orde brengen. Hopelijk wordt dit lijn duwtje in de rug. Fingers crossed.

 25. Ik moet het toegeven ik moet nog steeds beginnen aan het album van onze zoon ? Hij wordt 4 in april ?
  En dat van onze dochter ook, zij wordt 1 volgende week! Of maak ik er eentje met alle foto’s van de bevalling..
  veel te veel keuze en veel te veel twijfelen!
  Een bon zou zeker welkom zijn als “schop onder mijn gat”
  ???

 26. Jaloers!!! Ik moet ook nog altijd het babyalbum van de dochter van 1,5 jaar oud maken (Hannah is van 25 mei 2016, bijna even oud als Mona dus). Ik denk dat ik gewoon een duwtje in de rug nodig heb ?Leuke blog trouwens, leuk om zo’n herkenbare verhalen te lezen en een even bezige peuter te zien als de onze!

 27. Laura heeft ook nog geen boek, ik ben eens begonnen met de zwangerschapsfotos te sorteren maar ben zelfs daar niet tot het einde geraakt (en we maakte maar om de 2 weken n foto). Hoog tijd om daar iets aan te veranderen dus!

 28. Anaïs heeft ook nog steeds geen album ? nochtans heb ik alles mooi geordend dus heel veel werk is het niet, winnen of niet het word dus tijd voor die schop onder mijn kont 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.