Vorige week vertelde ik jullie met een beetje schaamrood op de wangen dat ik nog steeds geen album had van Mona’s eerste levensjaar. Ze wordt over enkele dagen 19 maanden dus dat begon echt wel tijd te worden. Maar ik bleek niet de enige mama te zijn die dat projectje wat had uitgesteld en ik voelde me een pak minder schuldig. Maar ik had mijzelf een deadline tot einde dit jaar gegeven en kijk eens, met enige trots deel ik jullie mee dat het fotoalbum klaar is!

Ik zal dat hier eens snel fixen

Yup, dat was de instelling. Even wat foto’s bij elkaar zoeken, in een album slepen en bestellen. Dat kreeg ik op een avondje doorwerken wel rond. Niet dus. Ik blijk een pak minder efficiënt te zijn dan gedacht. Alleen al met het selecteren van de foto’s ben ik enkele avonden bezig geweest. Bij elke foto wegzwijmelen, herinneringen ophalen, je man roepen om eens te komen kijken en doorsturen naar je zus met de boodschap “kijk hoe klein ze was” komt je tijdsbesteding niet ten goede.

Maar eens de foto’s gekozen waren ging het best snel

Om het album te maken ging ik aan de slag met de software van albelli. In het verleden had ik nogal via hen besteld en dat is me nog nooit slecht uitgevallen. Ik koos voor een liggend L formaat met als opties een fotokaft en platliggende pagina’s. Laat je trouwens niet afschrikken door het standaard aantal pagina’s, je kan er makkelijk toevoegen. Je kan de software zelf de pagina’s laten vullen, dan gaat het super snel. Maar ik koos ervoor het zelf te doen. Er zijn verschillende opmaken ter beschikking zodat je pagina indeling altijd netjes is.

Fotoalbum Albelli

Het eerste bezoek in het ziekenhuis

fotoalbum Albelli

De newbornshoot

Stoefboekjes voor de oma’s

Voor de oma’s maakte ik een kleine afgeleide van het album. Maar dus echt klein. Ik maakte een mini album met Mona’s mooiste foto’s. Zo een album dat in de handtas past en ze op elk moment kunnen boven halen als ze vragen naar de kleindochter. En ook als ze er niet naar vragen natuurlijk. Zo hebben ze hun kleindochter altijd in de sjakkos om te stoefen. Een stoefboekje dus.

Stoefboekje Albelli

Mona’s stoefboekje, perfect voor in de sjakkos van de oma’s

En is het nu ook wat deftig?

Enkele dagen na het plaatsen van mijn order werden het album en de stoefboekjes geleverd. Ik ben ontzettend blij met het resultaat. Het is kwalitatief en netjes. Ik zal maar stilaan aan het album van haar tweede levensjaar gaan beginnen zeker…

De prijs valt trouwens ook reuze mee. Ik bestelde 1 fotoalbum en 3 stoefboekjes voor een totaalbudget van €83,45. Met de code ‘ANNELIESBELEEFT’ krijg je trouwens nog tot het einde van dit jaar 20% korting op je bestellingen bij albelli.

Fotoalbum Albelli

Mona’s eerste Kerst

Fotoalbum Albelli

De 12 maandfoto’s mochten natuurlijk niet ontbreken

WIN je eigen fotoalbum of een stoefboekje

Omdat ik als geen ander weet dat je soms een schop onder je kont nodig hebt om aan dat album te beginnen heb ik een kleine incentive. Ik mag van albelli 5 waardebonnen (1 van €50 en 4 van €25) weggeven om je eigen fotoalbum of stoefboekje mee te maken.

Wat moet je daarvoor doen?
– Like de Facebook pagina van Annelies beleeft of volg me op Instagram
– Vertel me in een reactie onder deze blog van wie jij (dringend) een album wil maken
– Duimen maar

De wedstrijd loopt van vrijdag 8/12/2017 tem 14/12/2017. Op 15/12/2017 maken we de winnaars bekend. Succes!

De winnaars zijn…

Dank voor jullie deelnames. De wedstrijd is intussen afgelopen, de winnaars zijn:
– Waardebon van €50 voor Evi Verniers
– Waardebon van €25 voor Katleen Hardeel, Nietzomaarsaar, Kiani en Goedele.

De waardebon komt zo snel mogelijk jullie richting uit. En stuur me zeker een foto van het resultaat!

Bedankt voor jullie deelnames