Wij gingen het laatste weekend van de zomervakantie op logement in Nieuwpoort en genoten van een heerlijk verblijf in Ibis Styles Nieuwpoort.

Is Ibis Styles Nieuwpoort te doen met kinderen?

Kinderen en hotels… ik vind het altijd wat riskant. Op hotel gaan is makkelijk. Je hoeft zelf niet te koken en je bed wordt opgemaakt. Anderzijds wil je graag een kindvriendelijke verwelkoming en verblijf. Want ja, die kinderen trekken zich niets aan van hotelregels, die zijn niet stil en eten niet in alle rust.

Bij aankomst in het hotel werden wij, dus ook de kindjes, enorm vriendelijk onthaald. We kregen een warm welkom, de nodige uitleg en tips om in de buurt te gaan eten. Topstart!

We boekten een familiekamer. Dat was dus een groot bed voor ons en een stapelbed voor de kindjes. Mona eiste meteen de plek boven op. Oscar … tja, dat zag ik nog niet zitten om hem beneden te leggen. We vroegen dus een kinderbedje en dat stond er instant, in elkaar gezet, op de kamer. Ideaal.

ibis Styles Nieuwpoort

Samen op één kamer met de kinderen

De bedden bevinden zich allemaal in één ruimte. Geen probleem met goede slapers, maar zij die mij al even volgen weten dat wij daar niet mee gezegend zijn. Met Mona en Oscar op één kamer slapen was dus, euhm… een uitdaging. Nu ja, de nachten waren niet slechter dan thuis. Dus we zijn er wel op voorzien.

De kamer

De kamer was tiptop in orde. Modern, niet teveel ’tralala’ en heel proper. De grootste voordelen vond ik de stilte. We hadden absoluut geen last van geluiden uit het hotel of de omgeving. Mijn eigen kinderen niet meegerekend dan. De andere hotelgasten hebben misschien een andere ervaring wat dat betreft, mijn excuses :-). En de verduistering was een absolute voltreffer. Ik heb een hekel aan van die lichte gordijnen waardoor je kamer om 5u ’s morgens al baadt in het ochtendlicht. Maar dat was niet het geval. Moeder content! Mijn kinderen sliepen tot bijna 7 uur.

Zwemmen in het hotel

In het hotel is een sauna, hamman en binnenzwembad. Die sauna en hamman heb ik van ver eens gezien, ik kan dus bevestigen dat die er zijn. Maar mijn kinderen lieten alleen een duik in het zwembad toe. Nu, het is geen subtropisch zwemparadijs hé. Maar de kinderen hebben er twee keer in gezwommen en gesprongen en die waren dus content.

Gezellig ontbijten (incl. rondvliegende sandwiches)

Thuis eten we het avondeten altijd samen aan tafel. Maar ontbijten doen we eigenlijk zelden met het hele gezin. Wij hadden tijdens ons weekend ontbijt en dat was super gezellig. Lekkere koffie en een goed gevuld buffet. Ideaal om een basis te leggen voor een dagje Nieuwpoort.

De ligging

Het Ibis Styles Nieuwpoort hotel ligt in Nieuwpoort stad. Niet in bad. Dat wil dus zeggen, niet op de zeedijk. Het hotel is makkelijk bereikbaar en heeft een ruime parking. Je zit meteen in Nieuwpoort stad en aan de kaai waar je keuze te over hebt aan lekkere restaurantjes. Met de auto ben je op vijf minuutjes in Nieuwpoort bad en dus in de winkelstraat en aan het strand.

Benieuwd naar onze activiteiten en uitstappen tijdens ons weekend Nieuwpoort? Check dan zeker deze blog met onze tips.

Wat vonden wij er nu van?

Nieuwpoort Ibis Styles is een prima uitvalsbasis om Nieuwpoort en omgeving te verkennen. Wij zijn fan en komen zeker terug!

Wij waren enorm verrast door dit fijne hotel. Het is een mooi, modern hotel waar je de zeelucht ruikt en voelt waaien. We genoten van een top service en ontzettend vriendelijk personeel. De kamer was netjes en het bed lag heerlijk. Het is een hotel met een hart voor gezinnen, kinderen zijn welkom en dat voel je ook. We kregen geen boze blikken wanneer Oscar (alweer) een sandwich door het ontbijt restaurant gooide.

Ons weekendje herbeleven? Check dan zeker het hoogtepunt ‘Nieuwpoort’ op Instagram.