“We moeten dit meer doen” zei ik tegen mijn man toen de kinderen aan het weglopen waren van de golven op het strand in Nieuwpoort. De kust is een uurtje of twee rijden voor ons, er valt super veel te beleven en te zien en ik kom daar op de een of andere manier altijd tot rust. En dat was tijdens ons weekend Nieuwpoort met de kinderen niet anders.

Het laatste weekend van de zomervakantie trokken wij naar Nieuwpoort. We hadden geen schitterend weer. Enfin, het was oké naar Belgische normen maar het was geen weer om wat te gaan bakken op het strand. Maar ondanks het gebrek aan tropische temperaturen hebben wij en de kinderen enorm genoten van Nieuwpoort.

Waar ga je slapen?

Wij logeerden in het Ibis Styles hotel in Nieuwpoort. Een vlot te bereiken hotel met een ruime parking. Een modern hotel in Nieuwpoort stad, op 5 minuutjes rijden van het strand. We logeerden in een familiekamer. Het hotel biedt alle nodige comfort, een sauna en binnenzwembad. ’s Morgens genoten we van een lekker ontbijt. Het hotel bleek de ideale uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. Meer weten over het hotel? Ik vertel er meer over in deze blog.

Waar ga je eten?

Het hotel zelf biedt in het restaurant enkele snacks aan. Ideaal dus voor als je niet meer naar buiten wil. Wij trokken echter de stad in om een hapje te gaan eten.

Zo kwamen we de eerste avond terecht op het terras van Brasserie Nieuwpoort. Een mooi, trendy restaurant op de markt van Nieuwpoort. We gingen voor tapas met een cocktail (appelsap voor de kindjes). Super lekker, uitgebreide kaart, wel niet goedkoop.

Omkomen van de honger zal je Nieuwpoort niet doen. Er zijn tal van mogelijkheden om te eten naar ieders smaak. Vergeet trouwens zeker geen ijsje te gaan eten bij St. Catherine. De chocoladesmaak is echt heerlijk.

Wat doe je in Nieuwpoort met kinderen?

Ga naar de zonsondergang kijken

Het voordeel van tegen het einde van de zomer daar te zijn is dat de zon ‘al’ rond 20u30 onder gaat. Normaal liggen onze kindjes dan al in bed. Maar onderweg naar zee deden ze een dut in de auto en ze waren nog wakker en vrolijk. Mona wou de zon zien zakken in de zee. Zij kregen een zonsondergang, ik een avond met een hele dikke gouden rand.

Ga wandelen in natuurreservaat de Ijzermonding

Ter hoogte van Nieuwpoort mondt de IJzer rechtstreeks uit in zee. Waar zout en zoet water elkaar ontmoeten. Je kan vanuit Nieuwpoort bad met een overzetbootje naar het natuurreservaat. Maar je kan ook je auto parkeren op de parking in de Halvemaanstraat. Van daaruit kan je wandelen richting het strand en de vuurtoren. Een fijne wandeling die perfect te doen is met de kinderen, met een draagzak of de buggy.

Ga op zoek naar zeehonden

Kinderen en dieren, het is hier altijd een succes. Met wat geluk spot je in Nieuwpoort enkele zeehonden. We zagen er eentje in zee tijdens onze wandeling en nadien een aantal in de haven van Nieuwpoort. Zie wel dat je kinderen er in al hun enthousiasme niet naartoe lopen, die beesten kunnen hard bijten.

Bezoek het Koning Albert I Monument

Nieuwpoort is ook bekend voor de oorlogsgeschiedenis. Omdat onze kindjes nog wat te klein zijn voor de verhalen hebben we daar weinig aandacht aan besteed. We gingen wel kort even langs de Koning Albert I Momenten. Voor de geïnteresseerden is er een museum en je kan tot boven op het monument.

Ga spelen tussen de dieren in Kinderboerderij de Lenspolder

Ik zei het al, kinderen en dieren… Kinderboerderij De Lenspolder is zeker een bezoekje waard. De kinderen kunnen er buiten spelen en tussen de dieren lopen. Jij kan ondertussen genieten van een drankje op het terras. Of je kinderen duwen op de schommel. Of je kinderen opvangen aan de glijbaan. Of je kinderen troosten omdat ze zijn geschrokken van een eend. Kies zelf maar.

Steek de grens over naar Nausicaa

Zondag was onze laatste dag en werd er een regendagje voorspelt. Wij staken de grens over en reden een uurtje richting Boulogne-sur-mer voor een dagje Nausicaa, het grootste aquarium van Europa.

Dit is echt een super leuke plaats. We liepen er vier uur rond. Mona en Oscar waren laaiend enthousiast en liepen van het ene naar het andere. Super tof en voor de grotere kindjes leerrijk en interessant. Een uitstapje om op je planning te zetten als je aan de kust bent.

Nieuwpoort met kinderen

Nieuwpoort is echt een voltreffer om samen met de kindjes naartoe te gaan. Wij genoten van ons weekend en ons verblijf aan zee en we plannen snel terug te komen. En nog een extra pluspunt: mijn haar lag dat weekend uitzonderlijk goed. Ik gok door de zeelucht!

Ons weekendje herbeleven? Check dan zeker het hoogtepunt ‘Nieuwpoort’ op Instagram.