In januari 2022 trokken wij met onze twee kleuters voor het eerst naar Mexico voor een rondreis door de regio Yucatan. De eerste drie dagen besloten we het rustig aan te doen en verbleven we in Hard Rock Hotel Riviera Maya. En dat bleek een prima start van ons Mexicaans avontuur.

Rusten en aanpassen

Mexico, dat is wel eventjes vliegen. Van deur tot deur waren we twintig uur onderweg met onze kleuters Mona (5) en Oscar (3). Die heenreis verliep beter dan verwacht, maar dat was een lange, vermoeiende dag. Bovendien draaiden we bij aankomst de klok nog eens zes uur terug, wat de dag alleen maar langer maakte. Om onszelf en vooral de kindjes voldoende tijd te geven om uit te rusten, te wennen aan de warmte en aan te passen aan het nieuwe uur besloten we om die eerste dagen heel rustig aan te doen.

All-inclusive

We boekten drie nachten in het Hard Rock Hotel Riviera Maya. Nadat we de huurauto hadden opgepikt was het nog een goed uurtje rijden naar het hotel, waar we net na zonsondergang incheckten.

Het hotel is een all-in concept. En dat was een zeer bewuste keuze. Die eerste dagen wilden we echt rust en ons niet hoeven af te vragen waar en wat we die dagen zouden eten.

Deluxe gold room

Het Hard Rock Riviera Maya hotel is een enorm resort. Het bestaat eigenlijk uit twee delen. Het adults-only gedeelte, Heaven. En het gedeelde voor gezinnen, Hacienda. Wij verbleven vanzelfsprekend in die laatste.

Onze kamer was een Deluxe Gold room met uitzicht op het zwembad en zijzicht op zee. Een ruime kamer met twee dubbele bedden én groot bubbelbad in de kamer.

De service

De service in het hotel is fantastisch. Het personeel is heel vriendelijk en behulpzaam. Wij hadden zelf een persoonlijke assistent die we via what’s app konden bereiken. Vragen over excursies, voorzieningen of restaurant reservaties, we konden voor alles bij hen terecht. Achteraf bekeken hebben we daar iets te weinig gebruik van gemaakt.

Zwembaden

Wanneer ik op zoek ben naar een hotel is een zwembad altijd essentieel. Mona en Oscar zijn twee waterkiekens en een vakantie zonder zwembad is geen optie. Bij Hard Rock Riviera Maya was er keuze te over uit de verschillende zwembaden. Of een duik in zee kon natuurlijk ook.

Het Aqua Park

Grootste voltreffer was het grote aqua park, in het resort gelegen. Waterpret verzekerd tussen al die glijbanen. Voor jong en iets minder jong.

Drie dagen het hotel niet uit

Eerlijk is eerlijk, we zijn tijdens ons verblijf het hotel niet uit geweest. Dat hoefde ook helemaal niet. De service was top, de kinderen geraakten er niet uitgezwommen en het hotel biedt alles wat je nodig hebt: een koffiebar, verschillende restaurants, ijsjes, winkeltjes, een café, room service…

Als je je écht niet kan inhouden, neem dan je loopschoenen mee, in het resort zijn er twee loopparcours uitgestippeld. Ik had bijna spijt dat ik mijn loopoutfit niet mee had. Bijna.

Aanrader

Wanneer je met (kleine) kinderen reist en je hebt de tijd zou ik altijd aanraden om in het begin en/of einde van je reis wat rust in te plannen. Mona en Oscar hadden er echt nood aan die eerste dagen. Ze deden er elke middag een stevige middagdut en ze hadden wel even nodig om aan de nieuwe tijdzone te wennen. Mona was er rond dag drie wel door, Oscar heeft iets meer tijd nodig gehad om zich aan te passen. En op zo een moment is een all-inclusive verblijf als het Hard Rock Riviera Maya zowel voor de kindjes als de ouders een fijne plaats om te vertoeven en je vakantie in alle rust zonder stress in te zetten.