In 2019 waren we voor het eerst in Europa-park. Dat was toen een topervaring, voor herhaling vatbaar. En die herhaling kwam er in 2023. Ondertussen met iets grotere kindjes én een duik in Rulantica.

Slapen in hotel Bell Rock

Tijdens ons vorig bezoek bleven we overnachten op de camping, Camp Resort, in een blokhut. Hoewel dat super fijn is, gingen we deze keer voor iets meer comfort met een hotelovernachting. Er zijn verschillende thema hotels te vinden, wij sliepen in hotel Bell Rock.

Parking voor de deur, een zwembad, een ruime kamer en badkamer. De kindjes sliepen in een soort boot stapelbed. Elke ochtend een goed gevuld ontbijtbuffet en snelle toegang tot het park.

Europa-park

Europa-park is ingedeeld volgens verschillende landen. Elk themagebied is dan helemaal ingericht in de sfeer van dat land. België ga je er nog niet tegenkomen. One day maybe.

Toen we er in 2019 waren was Oscar nog maar een half jaartje oud. Mona was toen net geen drie. We hebben ons toen vooral heel hard geamuseerd in de kinderattracties. Vier jaar later en heel wat centimeters groter ging er een hele nieuwe wereld open. Mona mocht intussen al zowat in alle attracties in en dat was soms best spannend. Maar ook Oscar mocht al super veel doen waardoor we de meeste attracties gewoon met vier hebben gedaan.

Toch wat té snel, té hoog en té spannend? Ga dan voor een baby switch. Een ouders gaat aanschuiven (eventueel bij de single rider) en krijgt een baby switch kaartje waarmee de andere ouders via de uitgang bijna meteen in de attractie kan.

Honger ga je trouwens ook niet lijden in Europa-park. In elk themagebied kan je terecht voor super lekker eten.

Onze favoriete attracties in Europa-park

Onze favoriete attractie is zonder twijfel Voletarium. Tijdens deze attractie vlieg je over Europa. Ik ga niet teveel verklappen want het zou de magie wegnemen. Echt zo zo schoon!

Arthur en Vindjammer werden ook meermaals herhaald. Ik vond zelf de Silver Star heel leuk. En vooral heel snel.

Waterpark Rulantica

Rulantica is het waterpark van Eurpapark. Tijdens ons vorige bezoek was het nog in opbouw en toen al wisten we dat we zouden terugkomen met onze waterkiekens. En het stelde niet teleur! Wat een park!

Vanaf onze aankomst viel onze mond open. Van de kleedhokjes tot de bar. Over alles is zo goed nagedacht. Het waterpark is grotendeels indoor – Duitsland is nu ook niet zo exotisch. Er zijn zoveel baden, themabaden, glijbanen, … dat je je zal moeten haasten als je alles op één dag wil gedaan hebben. En het is zo mooi!

Toch warm weer? Ook buiten is er een bad, glijbanen, …. Maar daar was het in april nog wat frisjes voor.

Over Europa-park

Europa-park is een pretpark in Duitsland. Het is al gauw 5 à 6 uur rijden vanuit België. Ideaal voor een weekendje weg of een tussenstop tijdens je zomervakantie.

De familie ‘Mack’ is eigenaar van Europa-park. Een echt familiebedrijf dus. Het zijn bedenkers en bouwers van attracties en Europa-park is hun showroom. Andere parken komen hier kijken naar de attracties om dan hun bestelling door te geven.

Het park is gigantisch. Eén dag is echt niet genoeg. Met twee dagen ga je je zelfs al moeten haasten. Elke tien stappen die je zet is er wel een nieuwe attractie te vinden. Voor elk wat wils. De attracties zijn ook van voldoende capaciteit voorzien om te lange wachtrijen te voorkomen. Wij hebben max 20 minuten aangeschoven.

Hou je van shows en entertainment? Ook dan ga je in Europa-park niet weten waar eerste te kijken.

Nog eens?

Net zoals tijdens ons eerste bezoek heeft Europa-park ons aangenaam verrast. Wij hebben ons met z’n allen zo goed geamuseerd. Kriebels in de buik, lekker gegeten, goed gelachen, onze ogen uitgekeken en heerlijk geslapen. Het zal dus zeker niet ons laatste bezoek geweest zijn.

Meer video’s en beelden, check dan de story highlight.