Center Parcs, dat is voor mij pure nostalgie. Als kind trokken we met ons gezin regelmatig naar een park voor een familievakantie. Qua interesse beperkte zich dat voor mij tot het zwembad. Ik kwam alleen uit het zwembad om te eten en omdat het echt moest. Maar zo’n weekend Center Parcs met een baby is toch nét iets anders.

Om even aan de drukte van het werk, het huishouden en onze verhuis te ontsnappen trokken we in juni een weekendje naar Center Parcs Erperheide met ons gezinnetje. Juist ja, ontspannen. Dan heb je geen zin in inpakstress of gedoe. Dan wil je alles snel, efficiënt en zo makkelijk mogelijk zodat je gewoon kan genieten van die quality time samen.

Blijkt dat ze dat bij Center Parcs heel goed begrepen hebben

Bij aankomst werden we door de vriendelijke dame van het onthaal doorgestuurd naar onze cottage. We boekten een VIP cottage met bubbelbad en sauna. Heel erg handig als je baby al rond 19u gaat slapen en je toch nog graag wat van je avond geniet. Onze cottage lag aan een mooie vijver en op ons terras konden we genieten van de heerlijke zonnestralen.

De leefruimte was netjes en ruim. Een keuken met vaatwasser (hoera!) en een fijne zithoek met tv. De slaapkamers waren netjes en gezellig. Maar het beste moest nog komen! De badkamer was uitgerust met ligbad, een bubbelbad, dubbele wastafel en toilet. En in de andere ruimte hadden we onze eigen sauna met douche.

Standaard in de cottage staan een kinderstoel en kinderbedje. We hadden ook een babypakket waardoor er in de cottage ook een verzorgingskussen, buggy, wipstoeltje, badje en optioneel een babybox  aanwezig was. Heel handig want het bespaart je enorm veel bagage en ruimte in de auto. En geen stress dat je iets zou vergeten zijn. Alles is er gewoon.

En over ‘alles is er’ gesproken. We bestelden een ontbijtpakket dat aan de cottage geleverd werd. Heerlijk. Geen “wat gaan we eten” of “wie gaat er naar de bakker” gedoe. Gewoon in je pyjama je ontbijt aannemen en gezellig samen ontbijten.

Omdat we zo een fan waren van het concept hebben we ook gekozen voor een grillpakket aan huis. Terwijl wij in de namiddag fietsen waren werd onze ijskast volgeladen met vlees, groenten, sausjes, kruiden en dessert. Ge-wel-dig!

Dat de cottage netjes en gezellig is vind ik echt belangrijk. Mona doet overdag nog een dutje in de voor- en namiddag waardoor je dus “vast” zit in je cottage. En als je dan ondertussen op je terras een boek kan lezen valt dat wachten tot ze wakker is net wat beter mee. En dat die sauna en bubbelbad welkom waren als Mona ging slapen hoef ik uiteraard ook niet extra te vermelden.

Maar wat doe je nu de hele dag met zo een kleintje?

Van ’s morgens tot ’s avonds (zoals ik, 20 jaar geleden) in het zwembad gaan zitten is niet het meest geniale idee om met een baby te doen. Maar ik vind het wel belangrijk om samen tijd door te brengen met activiteiten waar Mona iets aan heeft, maar ook leuk zijn voor ons als ouders.

Mona is nogal een waterrat. Dat kind is gelukkig in water. Dat kun je hier ook al lezen. Dat zal ze misschien van de mama hebben. Een bezoek aan het zwembad is dan ook een echte must! De wildwaterbaan en glijbanen ruilde ik in voor het peuterbad. Maar het golfbad en de stroomversnelling bleken met de zwemband ook een groot succes. Handig is ook dat er kinderstoelen en boxen voorzien zijn. Ideaal voor een pauze-momentje of om Mona eten te geven. Aan- en uitkleden is trouwens ook heel handig in de daarvoor voorziene kleedhokjes. Mona konden we veilig op een stoeltje vast zetten terwijl wij ons terug omkleedden. Geniaal was dat.

Geen klassieke gele zwembanden voor Mona, wel een mooie roze flamingo van Floating Island.

We gingen trouwens op zaterdagochtend ook naar een sessie babyzwemmen en massage. Je wordt verwacht voor openingstijd, het is er dus heerlijk rustig. Samen met de lesgeefster krijg je enkele watergewenningsoefeningen. Afsluiten doe je met een babymassage (baby hé, niet ouders. Kwestie van de verwachtingen juist te zetten). Mona heeft nadien een flinke dut gedaan.

Center Parcs baby

Waterpret tijdens het babyzwemmen

babyzwemmen

Waterpret tijdens het babyzwemmen

floating island

Geen klassieke gele zwemband hier. Wel een mega schattige flamingo

Fietsen

Je kan je eigen fietsen meenemen, maar je kan ook fietsen huren bij Center Parcs. Wij kozen voor het 2e en huurden fietsen met een zitje en helm voor Mona. De fietsen zijn super handig in het park. Erperheide ligt in een mega groene omgeving en je fiets gebruiken om bv. naar een speeltuin te fietsen is heel handig. Maar je kan ook het park even uit fietsen voor een van de vele mooie fietsroutes in de buurt. Wij kozen voor een route van 23km langs enkele mooie velden in de omgeving. Mona vond het in elk geval geweldig.

baby fietsen

Safety first!

baby schommel

Hoger mama!

Spelen in de KidsKlub

Bij Center Parcs worden er ook tal van leuke kinderactiviteiten georganiseerd. Ze zijn vooral gericht op de iets oudere peuters en kleuters. Maar ook de allerkleinsten kunnen zich uitleven in de Kids Club. Zelf deden we mee aan een prinses/ridder spelmoment. Samen spelen met je kind stond hier centraal. We knutselden Mona een mooie prinsessenhoed en speelden met, jawel, de auto’s.

Krijg je trouwens niet genoeg van al dat spelen? Dan moet je naar de Baluba. Een super leuke binnenspeeltijd, pret voor het ganse gezin.

KidsKlub

Spelen met papa in de KidsKlub

Omgeving

Het leuke aan Center Parcs is dat je niet noodzakelijk het domein moet verlaten. In het park zelf zijn tal van vijvers, speeltuinen en groen. Heerlijk om te wandelen, te fietsen of een terrasje te doen.

Baby

Hooi en baby’s, altijd een goed foto idee

minigolf

Voor de golf is ze nog te klein. Maar een wandeling kon dan weer wel

Center Parcs Erperheide

Ik zei toch dat het er groen is

Center Parcs Erperheide

Wie wil er een ijsje?

Dat doen we opnieuw!

Ik heb in het verleden Center Parcs al meermaals ervaren. Als kind, tiener. Maar nooit als mama. En ik moet zeggen, je bekijkt alles dan toch net iets anders. Maar ik moet bekennen dat ik ook in deze rol enorm heb genoten van die dagen in Erperheide. Het was uiteindelijk maar een uurtje rijden, maar toch hadden we het gevoel even helemaal weg te zijn. Geen files, geen verhuisdozen, geen “dat moeten we nog allemaal doen”. Mona zit nu ook op een leeftijd waarin ze veel interesse heeft in haar omgeving en je haar ook echt ziet genieten en plezier maken in dat zwembad, op de fiets of de schommel. En een happy baby is een happy mama. Of was het omgekeerd… ?