Mona is een waterrat. Ze heeft het van geen vreemden. Ooit, in een jong, jeugdig, verleden was ik zelf geen slechte zwemster. Tijdens mijn zwangerschap heb ik het lopen ingeruild voor het zwembad. Elke week ging ik naar de aquagym en baantjes trekker. En zelfs met die zwangere buik was ik vlot de snelste in het zwembad.

Misschien is Mona het zwemmen dus al een beetje gewend. In bad zit ze nooit in die badring maar altijd gewoon los. Ze draait, plonst en zet alles onder water. Ze gaat mee onder de douche en zit regelmatig aan Ozzy zijn drinkbak.

Haar eerste verjaardag

Donderdag was Mona jarig. We besloten om de dag met ons drietjes door te brengen. In de voormiddag was het picture time. (Dat was normaal afgelopen weekend voorzien maar door, weerom, slecht time management is het er niet van gekomen). Die foto’s krijgen jullie trouwens ook snel te zien.

Voor de namiddag vonden we het een prima idee om te gaan zwemmen in een subtropisch zwembad. We trokken afgelopen donderdag naar Center Parcs Erperheide.

Waterpret verzekerd

We zaten buiten het seizoen en dat betekende een mega rustig zwembad. We kozen een plekje aan het kinderbad met park en kinderstoel. Heel handig! Maar Mona wilde niet echt weten van zitten en kijken. Dan maar op verkenning in het kinderbad en van de mini-glijbaan. Heel wat mama’s wezen naar onze dochter om te tonen aan hun kindje hoe het moest. “Kijk, die is toch ook niet bang.”

Maar dat was te saai voor Mona, dus snel de zwemband in voor een duik in het grote bad en door de stroomversnelling. Hoe sneller het ging, hoe harder ze moest lachen. En maar plonsen met die armen en trappelen met de benen.

Na 2u waterpret was het tijd om even de relaxen in het bubbelbad en te douchen. Op dat moment kwam er een mevrouw onze richting uit. Zij had ons ook al gek zien doen in het grote bad. “Jullie maken zoveel plezier samen, dat is echt heel mooi om te zien.” Dank je wel mevrouw.

Na het zwemmen nog even langs de Baluba waar papa minstens even veel pret in het ballenbad had als Mona. Maar het was genoeg geweest. Mona sliep voor we de parking af waren. Moe maar voldaan.

Vroeger zou ik uren de wildwaterbaan en de glijbanen zijn afgegaan. Nu had ik zoveel plezier om Mona bezig te zien. Het was een topdag!

En nu alles klaarmaken voor Mona’s grote verjaardagsfeest met de vrienden en familie nu zondag. Ik heb er zoveel zin in.

Ook zin in een dagje Center Parcs Erperheide met je gezin?

Scroll dan snel naar onder om deel te nemen aan de wedstrijd. Succes!

babyzwemmen

Waterpret

center parcs

Ja papa ga maar, ik durf dat!

Center parcs

Met z’n drietjes

center parcs

Of we het leuk vinden?

center parcs

Die beentjes!

center parcs

Blijven zwemmen, blijven zwemmen, …

center parcs

Sneller mama, sneller!

ballenbad

Mona in het ballenbad

ballenbad

Hm ja. Papa dus ook…

Wedstrijd

Omdat wij het zo leuken vonden willen we dit graag met jullie delen. Heb je zin in een dagje waterpret en speelplezier in Center Parcs Erperheide? Doe dan snel even mee met de wedstrijd. Wat moet je doen om kans te maken? Dat is super simpel:

  1. Like de Facebook pagina van Annelies beleeft
  2. Vertel me in een reactie wie in jullie gezin de grootste waterrat is. Je kan dit doen in een reactie op de Facebookpost of hier onder de blog
  3. Delen mag!
  4. Duimen maar

De wedstrijd loopt van zaterdag 13 mei tem vrijdag 18 mei. Op zaterdag 19 mei maak ik het winnende gezin bekend. Zij krijgen voor het gezin 1 dag toegang tot de Aqua Mundo en de Baluba van Center Parcs Erperheide. Veel succes!