Mijn eerste echte blogpost gaat meteen over een van mijn favoriete onderwerpen en bezigheden: eten! Maar ik moet jullie ook al meteen teleurstellen. In tegenstelling tot wat mensen die mij een beetje kennen zouden denk, is het geen recensie na een restaurant bezoek of een recept van een heerlijk chocolade dessert. Integendeel. Ik heb tot vandaag een strikt dieet gevolgd. Ik heb gedurende 14 dagen koolhydraten, suikers en vetten volledig geschrapt. En die ervaring wil ik graag met jullie delen.

Voor de duidelijkheid, het gaat hier niet om een goed voornemen om 2015 mee te starten. Want, over voornemens gesproken, daar geloof ik niet in. Als je met iets goed wil starten vind ik al niet dat je daarmee moeten wachten op een nieuw jaar. En, laat ons even eerlijk zijn, je moet al over verdomd veel motivatie beschikken om tijdens de koude & donkere wintermaanden te gaan lopen en over te schakelen op slaatjes. Geen goede voornemens voor mij dus.
Ik probeer al een tijdje (lees: sinds onze verloving nog net iets meer) gezonder en bewuster te eten. En ook sporten doe ik al een hele tijd 3 à 4 keer per week. Maar ik moet toegeven dat het niet altijd zo eenvoudig is. Ik heb een job waar ik zeer regelmatig ga lunchen. En eerlijk is eerlijk, ik eet ook gewoon heel erg graag. En daar hoort dan een gin-tonic en een wijntje bij. Het is geven en nemen. Het was dus tijd voor een iets strengere aanpak wil ik mijn beoogde resultaat halen: mij helemaal top voelen in mijn jurk op 5 juni.

Dat betekende dus 2 weken South Beach Dieet: geen suikers, koolhydraten en vetten. Ik ga jullie mijn weekmenu’s besparen. Laat ons het erop houden dat ik gigantisch veel eitjes & groentjes heb gegeten. Ik heb een volledig foutloos parcours afgelegd, geen enkele zonde. En eigenlijk vielen die 2 weken heel erg goed mee. Het lopen ging iets minder vlot dan anders. Ik was over het algemeen wat sneller moe en snel rechtstaan was meestal ook geen goed idee. Maar daarbuiten heb ik weinig tot geen last gehad. Zelfs mijn humeur bleef prima (al zeg ik het zelf). Ik voel me letterlijk en figuurlijk enkele kilootjes lichter.
Voor ik mijn voeding weer stilaan wat ga uitbreiden leek het mij dan ook een prima idee om eens een detox te proberen. De laatste gifstoffen uit mijn lichaam. Via een collega kwam ik bij JusJus in Antwerpen terecht en ik was snel overtuigd. Maandag 19 januari ging detox-dag worden (ik had die dag geen lunch ingepland, spinning kon ik wel verplaatsen naar dinsdag. Ideaal dus)

photography by Viktor Bentley

Er bestaan bij JusJus verschillende detox of cleanse formules. Verschillende sapjes over verschillende dagen. Ik koos voor de Clarity Cleanse van 1 dag. Waarom maar 1 dag? Wel, ik heb al 2 weken vrij goed aan het ontgiften geweest. En bovendien wou ik het echt gewoon eens proberen. Lukt het me wel op 1 dag op alleen sapjes en water door te komen, zijn de sapjes lekker? Het is echt wel te duur om weg te gooien. 1 dag detox dus.

Hoe is mij dat nu vergaan? Ik ben zelf enorm verbaasd, maar het ging prima. Ik vond de sapjes stuk voor stuk heel erg lekker (zelfs de groene, echt waar!).
Bijwerkingen? Honger en dorst! Ik had met momenten best wel wat honger. Maar als je dan je sapje drinkt kan je er weer een 2-tal uurtjes goed tegen. Maar vooral dorst, dorst dat ik gehad heb! JusJus had me gewaarschuwd voor dehydratie. Dat snapte ik niet zo goed. 6 sapjes van telkens 50cl en ik zou dorst hebben…? Ja dus. Oh ja, en je moet belachelijk vaak een plaspauze inlassen.

Ik ben vandaag doorgekomen op 3 liter sap en minimum 2 liter water. Een primeur. Ik heb geen hoofdpijn gehad, amper honger, ik heb lekker gedronken en voel me helemaal prima. Na mijn laatste sapje zonet vond ik het jammer dat het gedaan was. Mijn volgende cleanse zal er dus eentje worden van 3 dagen.

Vanaf morgen ga ik dus stilaan mijn eten weer wat opbouwen. Te beginnen met een havermout ontbijt. Want dat heb ik de afgelopen 2 weken echt gemist!