De Kerstverlichting begint overal op te duiken. Thuis hebben we naar jaarlijkse gewoonte de discussie wanneer we de Kerstboom gaan zetten. Ik wil wachten tot na Sinterklaas, mijn man niet. Maar dus, het wordt stilaan tijd voor jinglebells. Maar eerst komt Sinterklaas nog langs bij mijn peuter.

Toegegeven, Mona beseft er echt nog niets van. Ze is absoluut niet bezig met de reclameblaadjes en heeft niet het minste besef wie of wat Sinterklaas is. Ik zou mijzelf er makkelijk vanaf kunnen maken en het stilletjes laten passeren. Het zou me in elk geval wel wat centen besparen.

Maar ik ben zelf nogal een fan van de Sint magie

Ik was vroeger trouwe kijker van ‘Dag Sinterklaas’ (ik kan er nu trouwens ook nog altijd naar kijken). Ik dacht heel hard na over wat ik zou vragen, stelde zorgvuldig mijn brief op en was al mega blij als er een postpakketje terug kwam. Bestaat dat trouwens nog?

Ik ben de oudste van 4 kinderen. De jongste is 7 jaar jonger, dus ik heb heel lang mee mogen genieten van de cadeautjes. De ochtend van 6 december (traditie, nooit een dag vroeger) stonden we in alle vroegte bovenaan de trap klaar om samen naar beneden te gaan. Het ene jaar van klein naar groot, het volgende omgekeerd.

Een woonkamer vol snoep en speelgoed. De wortels, suiker en het bier waren verdwenen en er lag een brief in de plaats. Dat we geen ruzie mochten maken, dat we samen moesten spelen, onze best moesten doen op school, luisteren naar mama en papa en flink opruimen. Anders zou de Sint alles terug komen halen. Een beetje misbruik van vertrouwen en kinderlijke naïviteit als ik het nu zo bekijk.

Maar dus, Mona schreef een brief aan de Sint en kan zich wel aan wat cadeautjes verwachten waarvan ik hoop dat ze er ontzettend veel plezier aan gaat beleven. Want wat koop je nu voor een peuter?

Een houten speelkeuken en toebehoren van Lidl

We wilden eigenlijk eerst het Ikea keukentje in huis halen en wat pimpen. Maar dan zag ik in de Lidl folder dit vrolijke houten keukentje. Ik vind het echt leuk, het is in de hoogte verstelbaar, de kookplaten geven licht en er zijn keuken accessoires bij.

Speelgoedkeuken hout Lidl

Houten speelgoed van Lidl

Ik ga het hier niet mooier voordoen dan het is. Wij hebben (best veel) plastic speelgoed in alle kleuren met de meest uiteenlopende deuntjes. Maar omdat het niet alle dagen kermis moet zijn hou ik ook wel van houten speelgoed. Zeker als het dan ook nog eens educatief is. En ja, het is ook echt heel mooi.

houten speelgoed Lidl  houten speelgoed Lidl

Speeldieren

Mona en dieren is een geweldige combinatie. Ze kan al heel wat dieren benoemen en geluiden nabootsen, heel schattig. Om haar daarin te stimuleren kocht de Sint deze grappige boerderij- en jungledieren bij Aldi.

speelgoeddieren

 

Kleuren met Cryon Rocks en verven met water

Op de crèche zit Mona als eerste aan tafel om te knutselen. Ik heb in huis al niet meer voldoende plaats om al haar Picasso’s en werkjes een plaats te geven (al hou ik ze wel allemaal bij). Sinterklaas wil dat creatief bezig zijn graag stimuleren en brengt ‘SES kleuren met water’ en Cryon Rocks om te kleuren. De ecologische waskrijtjes vond in bij Blabloom.

Blabloom Crayon rocks

Wat spendeert de Sint nu aan al die cadeautjes?

Alles samen zal Sinterklaas een €100 uitgeven aan Mona haar cadeaus. Verwent Sinterklaas Mona nu te hard of is dit een mooi gemiddelde? Vorig jaar hebben we enkel een speelgoedje gekocht, dus het is de eerste keer. Hoe zit het bij jullie?

Hulppiet Mona