Liefste Sinterklaas en zwarte piet,

mijn naam is Mona Verbruggen, ik ben 1 jaar en ik vind dat ik flink genoeg ben geweest om cadeautjes te krijgen met jouw verjaardag.

Ik ben dit jaar ontzettend braaf geweest. Ik slaap flink, trek mijn sokken niet meer uit en ik ruim mijn speelgoed op. Ik ruim de tafel mee af, kan de dieren op de boerderij en de jungle benoemen en ik kan hun geluiden als de beste nabootsen. Ik leerde lopen en ik ben ontzettend lief voor onze hond Ozzy. Behalve als hij op mijn grote Bumba boek gaat staan. Maar dat moet hij maar leren.

Maar ik dacht dit jaar niet alleen aan mijzelf en mijn eigen ontwikkeling. Zo vind ik dat mijn mama en papa wat extra beweging kunnen gebruiken. Ze klagen vaak dat ze meer moeten sporten en minder moeten eten. Wel, sinds ik kan lopen zorg ik ervoor dat ze uiterst veel beweging hebben. En als ik niet meer wil stappen mogen ze mij dragen, wat je al duidelijk kan zien aan hun armspieren. Als we op restaurant gaan stel ik mijzelf erg vervelend op waardoor ze minder kunnen eten dan voorzien, wat hun lijn ten goede komt.

Wanneer we ergens naartoe gaan zorg ik ervoor dat mama en papa verdiend in de spotlight komen te staan. Ze zorgen zo goed voor mij en ik vind dat ze daarvoor de nodige aandacht verdienen. Enkele keren krijsen volstaat om een heel plein naar hen te laten kijken. Op verplaatsing zorg ik trouwens ook graag voor de nodige ambiance en dynamiek. Ik offer mij regelmatig op om het entertainment op mij te nemen.

Ik ben enorm trots op wat ik dit jaar allemaal heb bereikt. Ik heb ontzettend veel liefde, knuffels en natte zoentjes gegeven. En daarom vind ik dat ik (veel) cadeautjes verdien.

Veel liefs,
Mona

PS: Ontdek volgende week wat de goed heilig man allemaal in petto heeft voor Mona.