Na 3 nachten in de ‘middle of nowhere’ was het tijd om weer onder de mensen te komen. Onze volgende stop was 3 nachten Hazyview. Een klein dorpje met een top ligging aan de Panorama route en het Kruger Park.

Mohlabetsi – Panorama Route – Hazyview
Onze weg van Mohlabetsi naar Hazyview was langs de Panorama route. Deze route voert je langs spectaculaire vergezichten en bijzondere natuurverschijnselen. We maakten een stop aan: De Pinnacle, God’s Window, Wonderview, Bourke’s Luck Potholes & Three Rondavels. Een prachtige route met idyllische uitzichten.

Hazyview1

The three rondavels & Blyde River Canyon

 

Hazyview2

God’s Window

Ook onze lunchstop was een specialleke: Harrie’s pancakes in Graskop. Ik vond het tijd voor een experimentje en bestelde een hartige pannenkoek met Bobotie. Speciaal, maar wel lekker.

Daarna was het tijd om ons verblijf voor de komende 3 nachten te gaan zoeken: het Rissington Inn (uiteraard ook weer bereikbaar via een dirt road).

Hazyview dag 2 – Self-drive in Kruger Park
De wekker liep weer om 5u af. Het begon zo stilaan te wennen. Eigenlijk heb je zelfs geen wekker nodig. Bij het minste straaltje licht beginnen de vogels kabaal te maken.
Vandaag was het tijd voor een self-drive in Kruger park. Bij zonsopgang reden we het park in met onze Toyota Corolla. Geen ranger, we moesten dus zelf goed uitkijken. Niet evident met een lage auto, vrij veel dirt roads en hoog gras.

DSC_0402 kopieRond de middag had ik het zo stilaan echt wel gehad met de (kleine) dieren. Er had al een vogel  tijdens het diner in mijn haar gepoept, een gekko deed hetzelfde op mijn tafel en menu en we hebben  met een kikker in de kamer gezeten. Maar de aap die ’s middags mijn frietjes uit mijn bord  kwam halen sloeg toch echt wel alles. De kleine deugeniet had zin in frietjes (gelijk had hij, de kip was toch niet te eten). “Gelukkig” kregen we een bezem om de aapjes uit ons bord te houden.

Een self-drive is zeker eens leuk voor de ervaring, maar ik heb toch een voorkeur om mee te rijden met een 4×4. Je zit hoger, je moet zelf de weg niet in de gaten houden en de gids weet meestal net iets beter dan jij waarop hij moet letten. Bovendien staan de gidsen vaak onderling in contact zodat ze elkaar op de hoogte kunnen houden als ze ergens iets spotten.

Hazyview dag 3 – Watervallen, Pilgrims rest & sunset game drive
Vandaag hebben we opnieuw genoten van de mooie natuur  en watervallen rond Hazyview, Graskop en Sabie. We brachten ook een bezoekje aan het oude gouddelvers dorpje Pilgrims rest.
En omdat het Valentijn is, was er natuurlijk ook tijd voor wat romantiek: een sunset game drive in Kruger. Prachtige zonsondergang, een bliksemspektakel en een kudde buffels (met miljoenen vliegen) op de weg. Romantiek ten top!

Sunset Kruger

Hazyview – Swaziland dagen 4 & 5
Tijd om richting de oostkust aan de Indische oceaan te rijden. De kortste weg hiervoor was door Swaziland.

De grenscontrole op zich is al een heel avontuur. Voor Europeanen die dit niet meer gewend zijn is dit erg onduidelijk. Een behulpzaam zijn de ambtenaren aan de grens ook niet meteen.
Rond de middag kwam we toe aan Reilly’s Rock Hilltop Lodge, een bijzonder plekje in het Mlilwane Wildlife Sanctuary.

Hazyview3

We hebben ons de rest van de dag gewaagd aan mountainbike en paardrijden. En dit in de prachtige natuur tussen de zebra’s en de krokodillen.
Swaziland was opnieuw een bijzondere verrassing. Een leuke passage waar we heel veel hebben gelachen. Eén of 2 nachtjes extra waren zeker niet erg geweest.

Hazyview4

Binnenkort hier meer foto’s