Na 4 nachten Kaapstad was het tijd om naar onze volgende bestemming te vliegen: de bush! Een van de stops waar ik het meest naar uit keek. De verwachtingen lagen dus erg hoog.

We vertrokken ’s morgens vroeg op de luchthaven van Kaapstad om iets na de middag toe te komen op de schattigste luchthaven ooit: Kruger Mpumalange International Airport. Van daaruit was het een 4 uur rijden naar ons verblijf. De route op zich was best speciaal. Mooie omgeving, veel bananenplantages maar ook heel veel kinderen langs de weg. Die wandelen na schooltijd allemaal naar huis. En toch mocht je 90 rijden, bizar.

Private game reserve: Mohlabetsi Safari Lodge
Na een vrij lange dag kwamen we toe aan de poorten van het Balule Game Reserve. Dit private reservaat maakt deel uit van het Greater Kruger Park. Nog 7km dirt road tot ons verblijf voor de komende 3 nachten: Mohlabetsi Safari Lodge. Dit moet het rustigste plekje op aarde zijn. Voor zover je kon zien was er, euhm, niets te zien. Er heerste absolute stilte. En het was er heet, heel heet! Onze lodge was een rondawel. Een gezellig hutje in Afrikaanse stijl met een buitendouche (zalig!)

Mohlabetsi Safari Lodge

Na de intro en een welkomstdrankje sprongen we de open 4×4 in en was het tijd voor onze eerste game drive. Tijdens een game drive ga je samen met je chauffeur en spoorzoeker op zoek naar beestjes in de bush. Enfin, samen is veel gezegd. Door het gebrek aan ervaring kon ik een steen nog niet onderscheiden van een dier en leken bomen bij mij al snel op een giraf.

Een game drive tijdens je vakantie is ook niet meteen een lui-lekker moment. ’s Morgens om 5u komt de ranger op de deur van je lodge kloppen, snel aankleden, koffie drinken en uiterlijk om 5u30 zit je in de bush. Het meest opvallende om 5u ’s morgens is het enthousiasme van je rangers. ‘Goodmorning’ met een smile tot achter hun oren. En ik? Ik had toch wel 10min nodig om mijn enthousiasme te vinden. Maar als je dan enkele minuten later oog in oog staat met een neushoren ben je snel wakker.
Overdag was er tijd om te ontspannen aan het zwembad (toch voor zolang je de hitte kon verdagen), te lezen, een massage, … De avond game drive ging om 16u30 van start. En dat ging zo 3 dagen op rij. Na het avondeten lagen we meestal om 22u in ons bed, om als een blok in slaap te vallen. Eén van onze nachten hadden we een olifant aan de lodges en zelfs dat hebben we niet gehoord.

Hoewel het best vermoeiend is, zijn zo’n game drives ook gewoon heel erg ontspannend. Een van onze rangers zei ‘nergens op aarde is er een plek zoals hier, de bush.’ Hij heeft gelijk denk ik. De natuur, de stilte, het gebrek aan mensen en hun invloeden. Je bent enkel en alleen geconcentreerd op je omgeving en wat daarin beweegt. Er is geen ruimte om aan iets anders te denken.
En we hebben hard naar dieren moeten zoeken. Hoewel het regenseizoen was, was het uitzonderlijk droog. Vele dieren trokken dus naar verdere gebieden waar meer water te vinden was. Maar gelukkig hebben we toch heel veel beestjes gezien: zebra, giraf, pumba, buffel, hyena, olifant, wild dog, neushoorn … 3 van ‘The big five’ voor zij die tellen. (de andere 2 zouden later volgen)

Ik ben nog nooit op vakantie (en zelfs amper thuis) zo vroeg moeten opstaan. Maar ons verblijf in Mohlabetsi was in elk opzicht memorabel. De inrichting van het verblijf is prachtig, de mensen heel vriendelijk en het eten heerlijk. Hier kom ik ooit nog terug naartoe.

Cheetah & witte neushoorn

 

Olifant & Giraffen

Binnenkort meer foto’s op Facebook