Een weekendje zee, dat is iets wat ik hier enkele keren per jaar probeer in te plannen. Het strand, de zeelucht, de duinen, … ik kan daar eindeloos van genieten. We kwamen voor het eerst in Zeebrugge terecht met Holiday Suites en dat is voor herhaling vatbaar.

Holiday Suites Zeebrugge

Het was niet onze eerste keer Holiday Suites, wel de eerste keer in Zeebrugge. Holiday Suites vinden we zelf een heel fijn concept. Een dag voor vertrek krijg je een sms met je toegangscodes en zo verloopt je check-in volledig automatisch en heel vlot.

Het zijn moderne, propere appartementen met alles erop en eraan. De kindjes sliepen in een aparte kamer die je ook kon afsluiten van de leefruimte. Dat is vooral handig als je ’s avonds nog wat tv wil kijken wanneer zij in bed liggen. De badkamer met bad is ook echt een pluspunt en de uitgeruste keuken is super handig als je geen drie keer per dag wil gaan uit eten.

Er is naast een speeltuintje ook een kinderbadje en een zwembad. Ideaal om wat af te koelen op een top zomerdag. Enfin, 11 graden was voor Mona ook al voldoende. Ik was mijn badpak “vergeten.”

De ligging

De appartementen zijn niet gelegen op de zeedijk of met zicht op de duinen. Je krijgt een zicht op de weg en haven te zien. De zeedijk van Zeebrugge is ongeveer anderhalve kilometer. De oude haven van Zeebrugge is aan de overkant van de straat. En daar zijn enkele super lekkere restaurantjes te vinden.

De ligging is echt perfect om andere plekjes aan onze kust te bezoeken. Brugge, Knokke, Blankenberge, het Zwin, … zijn allemaal vlakbij en ideaal om naartoe te fietsen of te rijden.

Het is dan misschien geen super romantisch uitzicht, maar de locatie is wel prima voor leuke uitstappen.

Waar ga je eten?

Wat ga je doen?

Wandelen

Wandelen aan zee is altijd een goed idee! Ga in Zeebrugge zeker eens over de Saint-George’s dagwandeling. En vergeet ook niet om door natuurgebied ‘Fonteintjes’ te wandelen tussen Zeebrugge en Blankenberge.

Het Zwin

Wij brachten ook een bezoek aan Het Zwin. Al moet ik er eerlijkheidshalve bij zeggen dat ik daar meer van had verwacht. Het kwam misschien door de regen. Maar ik vond het geen topper.

Brugge

Brugge is een twintig minuutjes rijden vanuit Holiday Suites Zeebrugge en dat is altijd een bezoekje waard. Tip: zeg niet tegen je kinderen dat je misschien met de paardenkoets gaat rijden want ze kunnen over niets anders meer praten en je bent €55 kwijt op een half uur tijd. Making memories heet dat zeker.

Beachbars

De gekende Ibiza beachbars zijn intussen ook niet meer weg te denken aan onze Belgische kust. Zelfs in Zeebrugge hebben ze er enkelen. De zonnige zaterdagnamiddag brachten wij door in Coconut beach, Heist. Moeder en vader met een Sangria in de hand en de voeten in het zand terwijl de kindjes spelen op de speeltoestellen, zandkastelen bouwen en ijsjes eten. Ik kan dat gewoon worden.

Geniet van’t zeetje!